vrijdag 13 september 2024

Europese vaccinatiekaart komt in 2026 en dit betekent dat voor jou: ‘Ze doen dingen die juridisch helemaal niet kunnen’

 


In de Europese Unie worden de eerste stappen gezet om een Europese vaccinatiekaart uit te rollen. Daarmee neemt de drang naar technocratische controle steeds verder toe.

Op dit moment loopt er een pilot in vijf landen. De medische gegevens over vaccinatie worden door de landen gegeven aan de instantie die dit alles organiseert, EUVABECO oftewel European Vaccination Beyond Covid.

Vervolgens worden die gegevens gekoppeld aan de persoonsnummers. Dus er wordt eigenlijk zonder toestemming van de betrokkenen een koppeling gemaakt, zei advocaat Meike Terhorst in blckbx today. Ze vindt het vreemd dat daar geen discussie over plaatsvindt.

Je kunt alleen reizen als je up to date bent met vaccinatie

Het is niet ondenkbaar dat als er straks vaccinaties ontbreken op je vaccinatiekaart, er druk wordt uitgeoefend om die in te halen, of dat je je vaccinaties moet hebben om te kunnen reizen.

Dat is de gedachte achter het paspoort: dat je alleen kunt reizen als je up to date bent met vaccinatie, legde Terhorst uit.

Ze verwees naar een routekaart van de Europese Commissie uit 2018, waar dit eigenlijk al in stond. In die routekaart wordt gesproken over een vaccinatiekaart of -paspoort voor EU-burgers. “Dus het is al heel lang voorbereid en ook die hele digitale infrastructuur is jaren geleden al in de verf gezet.”

Geen goede ontwikkeling

Het is de bedoeling dat uiteindelijk in elk EU-land een digitaal vaccinatiepaspoort zal worden ingevoerd, zei Terhorst.

“Hier gebeuren dingen die op afstand van de burger worden geplaatst, maar die niet rechtsgeldig zijn. Ze doen dingen die juridisch helemaal niet kunnen.”

Ze merkt dat steeds meer mensen zien dat dit geen goede ontwikkeling is. Het is de bedoeling dat de kaart in 2026 in heel Europa wordt uitgerold.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...