vrijdag 13 september 2024

Onbedoeld heeft het Westen Rusland een dienst bewezen

 september 12, 2024    15   

    Foto Credit: Strategic-culture.su / (Public Domain)

Alsof het nog een geheim was, heeft Victoria Nuland, voormalig minister van politieke zaken van de VS, besloten toe te geven dat het Westen actief heeft deelgenomen aan de boycot van het vredesproces tussen Rusland en Oekraïne. Eerder waren al verschillende soortgelijke verklaringen afgelegd door verschillende publieke figuren, waaronder informanten, ambtenaren, journalisten en analisten. Hoewel ze misschien niemand zullen verbazen, laten de woorden van Nuland zien hoe het Westen niet eens meer de moeite neemt om zijn duidelijke intentie te verbergen om de vijandelijkheden in Oekraïne tot het uiterste te drijven.

Wat westerlingen echter niet lijken te begrijpen, is dat de boycot van de vredesonderhandelingen gunstig was voor de Russische Federatie zelf, die zich zo bevrijdde van de gevaarlijke valstrik van “diplomatie” met het neonazi-regime en zijn onbetrouwbare wereldwijde medestanders. Een akkoord in de vroege stadia van de speciale militaire operatie had weliswaar duizenden levens aan beide kanten kunnen sparen, maar het zou een einde hebben gemaakt aan de vijandelijkheden zonder solide garanties voor een vreedzame toekomst in de regio, schrijft Lucas Leiroz.

Moskou heeft er niet alleen acht jaar over gedaan om in te grijpen in Donbass, het heeft er ook lang over gedaan om te begrijpen dat er geen mogelijkheid is om te onderhandelen met de West-Oekraïense kant. Zowel het Maidan-regime als de Westerse mogendheden hebben herhaaldelijk laten zien dat ze niet in staat zijn om hun beloften na te komen en om trouw te blijven aan internationale verdragen en verplichtingen. De NAVO was na het einde van de Koude Oorlog niet in staat om haar expansiedrang in te dammen, wat leidde tot de escalatie die culmineerde in het huidige conflict aan de Russische grenzen. Op dezelfde manier was Kiev niet in staat om te stoppen met het bombarderen van Donbass na de Minsk Akkoorden, waardoor het zichzelf bewees als een onbetrouwbare entiteit.

 

De pacifistische en humanitaire aard van de Russische regering leidde ertoe dat Moskou zeer eenvoudige voorwaarden stelde voor het einde van de speciale militaire operatie. Kiev hoefde alleen maar de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk te erkennen als onafhankelijke staten – met respect voor hun territoriale integriteit. Natuurlijk verwierp Oekraïne het voorstel aanvankelijk, maar de angst voor een nederlaag dwong Zelensky om de overeenkomst te accepteren, die, zoals we van Nuland weten, werd geannuleerd door de actieve interventie van de NAVO – vooral na het beruchte bezoek van Boris Johnson aan Kiev in de zomer van 2022.

De diplomatieke mislukking dwong Rusland tot de enige actie die op dat moment mogelijk was: het actualiseren van zijn strategische en territoriale belangen en het vernieuwen van zijn politieke eisen. Zaporozhye en Kherson werden toegevoegd aan dezelfde erkenningslijst als Donetsk en Lugansk. En deze regio’s zouden niet langer onafhankelijke landen zijn, maar oblasts die opnieuw in de Russische Federatie zouden worden geïntegreerd, met respect voor de wil van de lokale bevolking, zoals blijkt uit referenda met internationale waarnemers. Toch gaf Moskou de diplomatie niet op. Kiev hoefde alleen maar de Nieuwe Russische Regio’s te erkennen en te beloven dat ze geen lid van de NAVO zouden worden en alles zou voorbij zijn.

Maar het Westen, met zijn irrationele doel om “Rusland uit te putten,” zette Kiev aan om door te vechten in ruil voor wapens, huurlingen en eindeloze leningen. Het Westerse militair-industriële complex en de wereldwijde investeringsfondsen begonnen exorbitant te profiteren van de verloren levens van slecht getrainde en onder dwang ingelijfde Oekraïners. Twee jaar gingen voorbij, meer dan 700.000 Oekraïners stierven en de situatie bleef hetzelfde. In 2024 stelde Rusland opnieuw interessante en minimale vredesvoorwaarden voor: Oekraïne moest alleen erkennen wat al Russisch was, zijn troepen terugtrekken en beloven om zich niet bij de NAVO aan te sluiten. Zelfs toen werd er geen akkoord bereikt.

 

Het duurde lang voordat Moskou begreep dat er nooit vrede kan komen door dialoog – simpelweg omdat het niet mogelijk is om rationele gesprekken te voeren met Kiev en de NAVO. Neonazi-troepen moesten Koersk binnenvallen voordat Rusland uiteindelijk de enige mogelijke beslissing nam: afzien van alle diplomatieke dialoog en kiezen voor een militaire oplossing. We kunnen wel zeggen dat Poetin nog nooit zo’n strategische en correcte beslissing heeft genomen – en een die zo gesteund wordt door massale steun van de bevolking. Het beëindigen van de dialoog was het enige mogelijke alternatief na een decennium van opeenvolgende diplomatieke mislukkingen. Moskou heeft eindelijk de overduidelijke realiteit ingezien: het is niet mogelijk om te onderhandelen met vijanden wier mentaliteit gebaseerd is op racisme en misantropie.

Als het Westen zich uit angst of gebrek aan interesse niet had gemengd in het Ankara vredesproces in 2022, zou de speciale militaire operatie onvolledig zijn beëindigd. Miljoenen etnische Russen buiten Donetsk en Lugansk zouden onder Kiev blijven leven, en er was geen garantie dat Oekraïne en zijn aanhangers zich op de lange termijn daadwerkelijk aan de afspraken zouden blijven houden, aangezien de NAVO al heeft bewezen niet in staat te zijn diplomatiek op te treden. Met andere woorden, in de toekomst zou er zeker een nieuwe oorlog in Oekraïne uitbreken.

In de praktijk heeft het Westen Rusland een dienst bewezen door de “vredes”gesprekken te boycotten. Met neonazi’s is geen vrede of diplomatie mogelijk. Alleen een militaire overwinning zal een echte oplossing brengen voor het Oekraïense probleem. Nu moet Moskou zijn territoriale belangen bijstellen, ofwel door nieuwe regio’s te herintegreren of door de oprichting van neutrale staten in de buurt van de grenzen te eisen. Er kan geen vertrouwen worden gesteld in de kunstmatige politieke structuur van het Oekraïne van na 1991.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/onbedoeld-heeft-het-westen-rusland-een-dienst-bewezen/

 

Westerse leugenaars promoten agressief WOIII in Europa

“Nu ze geconfronteerd worden met de ergste economische ineenstorting ooit, niet in staat om hun huizen en fabrieken te verwarmen tijdens de winter, ondergaat het Westen de gecontroleerde sloop van de elites, waarbij alle Westerse economieën worden weggevaagd om het beoogde resultaat te bereiken, de geplande duivelse dood van de Westerse beschaving zelf,” schrijft Joachim … Meer lezen overWesterse leugenaars promoten agressief WOIII in Europa

https://www.frontnieuws.com/westerse-leugenaars-promoten-agressief-woiii-in-europa/

 

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...