vrijdag 13 september 2024

Poetin over gebruik langeafstandswapens: ‘Dit zou betekenen dat NAVO-landen in oorlog zijn met Rusland’

 

Wanneer westerse landen groen licht zouden geven voor het gebruik van langeafstandsraketten tegen Rusland zijn ‘de NAVO-landen in oorlog met Rusland’, waarschuwde de Russische president Poetin donderdag.

“Als deze beslissing wordt genomen, betekent dit niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne. Dit verandert de aard van het conflict aanzienlijk en zou betekenen dat NAVO-landen, de Verenigde Staten en Europese landen, in oorlog zijn met Rusland,” zei Poetin tegen een verslaggever van de staatstelevisie.


(Video verwijderd? Klik hier...)

Juiste beslissingen

In dat geval zal Rusland ‘de juiste beslissingen nemen op basis van de dreigingen waarmee we te maken krijgen’, voegde de Russische president toe.

Oekraïne wil dat de restricties op het gebruik van langeafstandsraketten die westerse landen geleverd hebben, worden opgeheven. Die zouden het mogelijk maken om diep in het Russische binnenland toe te slaan.

Dringend

De VS hebben zich hier altijd tegen verzet, maar woensdag beloofde minister van Buitenlandse Zaken Blinken de vraag van Oekraïne ‘dringend’ te onderzoeken.

Op dit moment bespreken westerse topdiplomaten het versoepelen van regels voor het afvuren van langeafstandswapens.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...