vrijdag 13 september 2024

Zweden betaalt € 31.000 aan migranten om te vertrekken terwijl de regering toegeeft dat het liberale immigratiebeleid ‘gigantisch gefaald’ heeft

 september 13, 2024   13   



Tien jaar nadat toenmalig premier Fredrik Reinfelt de Zweden vertelde dat ze “hun hart moesten openen” voor migranten, heeft Zweden plannen aangekondigd om immigranten €31.000 te betalen om naar huis terug te keren als onderdeel van een gedurfd nieuw “remigratie”-plan van de conservatieve regering.

Het onvermogen om migratie onder controle te houden heeft geleid tot een schokkende toename van gewelddadige criminaliteit in het voorheen homogene en vreedzame Scandinavische land. Zweden heeft het hoogste percentage vuurwapengeweld per hoofd van de bevolking in de Europese Unie, met 363 dodelijke schietpartijen vorig jaar – vergeleken met zes in de drie andere Scandinavische landen samen.

Samnytt bericht:

Tijdens een persconferentie op donderdag presenteerden de Tidö partijen wat zij beschrijven als een grote investering in meer terugkeermigratie. Om meer migranten aan te moedigen Zweden te verlaten en naar huis terug te keren, wordt de bestaande terugkeerpremie van 10.000 SEK verhoogd naar 350.000 SEK (€31.000).

Het bedrag geldt per persoon. Als het voorstel werkelijkheid wordt, zou een Somalisch gezin met acht kinderen 3,5 miljoen Zweedse belastingkronen mee naar huis kunnen nemen naar Mogadishu.

Biometrie om fraude te voorkomen

Om te voorkomen dat mensen die een repatriëringssubsidie hebben ontvangen opnieuw naar Zweden reizen onder een andere identiteit, om hier te blijven of om opnieuw te repatriëren met een grote som geld op zak, moeten migranten die repatriëren biometrische gegevens verstrekken.

“Door meer gebruik te maken van biometrische gegevens kan het migratieagentschap een betrouwbaardere basis voor beslissingen krijgen,” legt Ludvig Aspling (SD) uit.

Veel kritiek

De verhoging van de begroting met 2,5 miljard SEK om de sterk verhoogde repatriëringssubsidie te financieren, wordt beschreven als het grootste succes van de Zweden Democraten in de onderhandelingen over de herfstbegroting. Aan kritiek echter geen gebrek.

Er wordt onder andere beweerd dat de bijdrage duur zal zijn als veel mensen er gebruik van maken, terwijl hij bij volledige benutting nog steeds volstrekt onvoldoende is om de uitzonderlijk hoge immigratie naar Zweden van de afgelopen decennia merkbaar te keren.

Geschat wordt dat de terugkeermigratie met slechts 700 mensen zal toenemen

Er zijn meer dwangmaatregelen nodig. De onderzoeker van de regering, Joakim Ruist, schat dat het verhogen van de terugkeerpremie tot het voorgestelde niveau zal leiden tot een bescheiden toename van 700 terugkeerders per jaar.

Er wordt ook gespeculeerd dat de terugkeerpremie, zelfs als die drastisch wordt verhoogd, niet veel mensen zal aanmoedigen om naar huis te gaan. Ze wijzen erop dat slechts één (1) persoon ervoor heeft gekozen om gebruik te maken van de huidige terugkeerpremie.

Treedt pas in 2026 in werking

Een ander punt van kritiek is dat het voorstel, als het wordt aangenomen, pas op 1 januari 2026 van kracht wordt, wat slechts enkele maanden verwijderd is van de volgende algemene verkiezingen en in het geval van een verkiezingsverlies voor de Tidö partijen, zal de repatriëringsbeurs hoogstwaarschijnlijk worden afgeschaft en zullen maar weinig mensen in die korte periode zijn gerepatrieerd.

In een regeringsrapport dat in augustus werd afgerond en dat bedoeld was om voorstellen te ontwikkelen om meer migranten aan te moedigen naar huis terug te keren, werd een sterke verhoging van de terugkeerpremie afgewezen en werden in plaats daarvan andere maatregelen bepleit.

“In het proces van een paradigmaverschuiving”

De nieuw benoemde minister van Migratie Johan Forssell (M), na het plotselinge ontslag van Tobias Billström minder dan een week geleden, prees de hervorming van de uitkering echter.

“We zijn bezig met een paradigmaverschuiving in het migratiebeleid,” vertelde hij de verzamelde journalisten.

Het heeft een Deens model

Het voorstel is gemodelleerd naar Denemarken, waar terugkerende migranten een toelage kunnen krijgen tot het equivalent van slechts 350.000 SEK. Tijdens de persconferentie wilde de heer Forssell niet zeggen hoeveel mensen naar verwachting de nieuwe toelage zullen aanvragen.

“We hebben ervoor gekozen om geen streefcijfer vast te stellen voor het aantal mensen, maar we zullen in het verslag met meer informatie komen,” zei hij.

Meer illegalen worden opgespoord en uitgezet

Andere maatregelen die tijdens de persconferentie werden aangekondigd, waren gericht op het opsporen en uitzetten van de tienduizenden migranten die zich naar schatting illegaal in het land bevinden. Dit zal worden bereikt door het aantal interne immigratiecontroles te verhogen. Deze controles zijn eerder op luid protest van links gestuit omdat het “raciale profilering” zou zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/zweden-betaalt-e31-000-aan-migranten-om-te-vertrekken-terwijl-de-regering-toegeeft-dat-het-liberale-immigratiebeleid-gigantisch-gefaald-heeft/

Zweedse premier geeft toe dat “multiculturalisme heeft gefaald” nu de Zweden een minderheid in eigen land worden

De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft de rest van de wereld gewaarschuwd dat “massale immigratie gewoon niet werkt”, nu zijn land worstelt met de rampzalige gevolgen van het extreem-linkse beleid waardoor miljoenen migranten de afgelopen jaren het staatsburgerschap konden verwerven in het land van slechts tien miljoen mensen. Zweden was 20 jaar geleden een van … Meer lezen overZweedse premier geeft toe dat “multiculturalisme heeft gefaald” nu de Zweden een minderheid in eigen land worden

https://www.frontnieuws.com/zweedse-premier-geeft-toe-dat-multiculturalisme-heeft-gefaald-nu-de-zweden-een-minderheid-in-eigen-land-worden/


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...