maandag 14 oktober 2024

Boeren na ontmoeting met overheidsambtenaren: ‘Wat we daar hoorden was echt schokkend’


MCC Brussel sprak met Vlaamse boeren over een schokkende recente ontmoeting met overheidsambtenaren. De overheid zal hen eenmalig een bod doen dat ze niet kunnen weigeren.

Ze moeten hun land verkopen aan de overheid, of ze krijgen te maken met nieuwe uitstootregels die hun boerderijen financieel onhoudbaar maken.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat de overheid ons boeren weg wil hebben, dat ze ons land willen inpikken en dat ze echt de oorlog tegen boeren starten, zegt melkveehouder Bart Dickens, voorzitter van Farmers Defence Force Belgium.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Echt schokkend

Dit is echt een oorlog tegen de boer. Als ze ons van ons land kunnen verdrijven, wat dan met de voedselzekerheid?

Onlangs konden alle landbouwers vergaderingen bijwonen georganiseerd door de overheid. Wat we daar hoorden, was echt schokkend, laat melkveehoudster Isabel Proost weten.

De uitstoot moet drastisch omlaag, maar zonder uitstoot kun je geen landbouw bedrijven. De boeren krijgen de kans om mee te doen aan een opkoopregeling.

Overheid benadert advocaten

Als we daar niet op ingaan, rest ons niets anders dan een faillissement, omdat de regelgeving zo streng is dat het onhaalbaar is, stelt akkerbouwer Geert Heyns van Farmers Defence Force Belgium.

De boeren namen contact op met zes verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in deze materie, maar die bleken al benaderd te zijn door de overheid. Zij konden de boeren hierin dus niet meer bijstaan.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...