dinsdag 1 oktober 2024

Direct na zijn installatie als secretaris-generaal van de NAVO gooit Rutte extra olie op het vuur


Oud-premier Mark Rutte is officieel geïnstalleerd als secretaris-generaal van de NAVO en al meteen werpt hij olie op het vuur van het toch al explosieve geopolitieke klimaat. In zijn eerste uitspraken benadrukte hij dat de toetreding van Oekraïne tot de NAVO voor hem een topprioriteit is.

Daarnaast wil hij het regime van president Zelensky blijven steunen met militaire middelen.

Dit zijn zorgwekkende signalen die erop wijzen dat het conflict alleen maar verder kan escaleren, zegt Forum voor Democratie. De partij ziet deze koers als bijzonder gevaarlijk en onverantwoord.

Terwijl Rutte kiest voor escalatie, pleit FVD voor een fundamentele verandering van aanpak: weg van oorlog en wapenleveranties, en in plaats daarvan de focus op vredesonderhandelingen.

Het kan verkeren

De Europese burgers betalen een hoge prijs, met stijgende energiekosten, economische onzekerheid en een groeiende dreiging van escalatie naar een veel groter conflict, waarschuwt FVD.

“We moeten voorkomen dat Nederland, onder leiding van Rutte, steeds verder betrokken raakt bij een oorlog die niet de onze is.”

In 2016 zei Rutte dat Oekraïne nooit lid mag worden van de EU. In 2022 herhaalde Rutte nog eens dat Oekraïne niet mag toetreden tot de EU of NAVO. En nu zegt hij dus dat Oekraïne thuishoort in de NAVO. Het kan verkeren.

Leugen

Eerder zei hij ook voor de microfoon van Ongehoord Nederland dat hij niet de nieuwe topman van de NAVO zou worden.

“Welkom bij de NAVO, Rutte. Je regeerde met een leugen en sloot af met de leugen,” merkt ON!-verslaggever Jonathan Krispijn op. “En meteen roep je dat Oekraïne bij de NAVO hoort. En zo ga je verder, WO III met een leugen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...