dinsdag 1 oktober 2024

Ugledar is gevallen – Overal worden Russische vlaggen gehesen

 1/10/2024

Een grote strategische overwinning voor Moskou die het de zuidelijke Donbass geeft !

Ugledar is gevallen terwijl Russische troepen overal in de stad de vlaggen van de Russische Federatie hijsen, meldt Pronews.

De bevrijding van Ugledar wordt door de Oekraïners zelf toegegeven.

In sommige delen van de stad vinden nog steeds opruimingsoperaties plaats, maar nu is het een standaard militaire procedure.

Wanneer deze voltooid zijn, zal de bezetting van de stad door de Russische YPAM formeel worden aangekondigd.

Het is een zeer grote overwinning voor de Russen, waardoor ze erin slagen de hele zuidelijke Donbass te bezetten en een groot deel van de aanvoer van de Oekraïners naar de noordelijke Donbass af te sluiten.

Een aanvoer die zij definitief en onherroepelijk zullen stopzetten met de verovering van Pokrovsk.

Oekraïne betaalde voor de operationele fout door de weinige reserves waarover het beschikte in te zetten voor een offensief zonder strategisch voordeel op Russisch grondgebied in Koersk.

Russisch leger neemt controle over Ugledar over

Southfront:

Op 1 oktober 2024 nam het Russische leger de controle over het fort Ugledar over. Gisteren braken de Russische troepen door de Oekraïense verdedigingslinies ten westen en zuiden van de stad en breidden hun aanwezigheid in het oostelijke deel uit. Het Oekraïense garnizoen werd verpletterd door Russische troepen.

Op 1 oktober was op nieuw gedeelde beelden te zien hoe Russische vlaggen wapperden in de noordelijke wijken van Ugledar.

Videospeler
00:00
00:14
Videospeler
00:00
02:59

De beelden laten zien dat Russische militairen zich vrij door de straten van de stad bewegen en dat ze niet langer bang zijn voor Oekraïense aanvallen. De Russische controle over het grootste deel van de stad was veiliggesteld. De resterende Oekraïense troepen probeerden te ontsnappen via de velden ten noorden van Ugledar onder zware Russische controle. Sommigen besloten zich over te geven om hun leven te redden.

De opruimoperaties gaan door in Ugledar, voornamelijk in het noordelijke deel van de stad. Nadat de opruimoperaties zijn voltooid en de buitenwijken van de stad zijn beveiligd, zal het Russische ministerie van Defensie officieel de volledige controle over Ugledar bevestigen. De Oekraïense militaire functionarissen bevestigen nooit de nederlagen van de strijdkrachten van Oekraïne, maar alle Oekraïense militaire bronnen bevestigen het onvermijdelijke verlies van Ugledar. Volgens verschillende schattingen van de Oekraïense controlebronnen verloor het Oekraïense leger minstens 700 militairen in de zware stedelijke gevechten om het fort, om nog maar te zwijgen van de eenheden die werden vernietigd op de bolwerken rond Ugledar die bedoeld waren om de stad te verdedigen. De grootste verliezen worden geleden door de 72e en 58e brigades van de strijdkrachten van Oekraïne die de opdracht kregen om Ugledar te verdedigen tot de laatste Oekraïner. Hun commando stond hen naar verluidt toe om zich pas in de avond van 30 september uit de stad terug te trekken, toen het garnizoen volledig omsingeld en bijna verslagen was.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

https://dissident.one/ugledar-is-gevallen-overal-worden-russische-vlaggen-gehesen 

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...