dinsdag 1 oktober 2024

Elektrische auto’s exploderen nadat ze zijn blootgesteld aan zout water door orkaan Helene (VIDEO)

 1/10/2024

De autoriteiten in Florida hebben gewaarschuwd dat elektrische auto’s die door orkaan Helene met zout water zijn overspoeld, het risico lopen te ontploffen.

De waarschuwing komt nadat zout water veel straten in Florida heeft overstroomd nadat orkaan Helene in de hele staat grote overstromingen veroorzaakte, meldt TGP.

In een bericht op sociale media waarschuwden ambtenaren van Pinellas County: “Elektrische voertuigen die in zout water terecht zijn gekomen, kunnen vlam vatten.”

De waarschuwing ging verder: “Als u bent geëvacueerd en een elektrisch voertuig of golfkarretje in uw garage of onder een gebouw hebt achtergelaten en u kunt er niet bij of het niet verplaatsen, dan willen we dat u ons dat laat weten.”

De county plaatste vervolgens een video van een elektrische auto die in brand leek te vliegen in een garage.

Tom Barth van de National Transportation Safety Board stelde: “Als het zoute water de afstand tussen de positieve en negatieve polen van de batterij kan overbruggen, kan dit kortsluiting veroorzaken.”

Fox 4 News meldde verder dat er in Tampa meerdere elektrische auto’s ontploften en dat er grote brandschade aan huizen ontstond.

Per metro VK

Elektrische voertuigen die door zout water zijn overspoeld, worden als potentieel brandgevaar beschouwd na orkaan Helene.

De autoriteiten dringen er bij mensen die geëvacueerd zijn en elektrische voertuigen of golfkarretjes in garages of onder gebouwen hebben achtergelaten, op aan om dit te melden als ze de voertuigen niet veilig kunnen bereiken of verplaatsen.

Blootstelling aan zout water kan de batterijcomponenten van elektrische voertuigen beschadigen, wat kan leiden tot gevaarlijke chemische reacties die ervoor kunnen zorgen dat het voertuig in brand vliegt.

Inwoners die bij hun evacuatie uit de getroffen gebieden mogelijk hun elektrische auto hebben achtergelaten, worden dringend verzocht contact op te nemen met de lokale hulpdiensten.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


Explosies van elektrische voertuigen stijgen met 46% in een jaar


Exploderend met de kracht van een bom die 2000°C superhete vlammenstralen in de omliggende gebieden schiet, nabijgelegen structurele materialen zoals metaal en beton smelt en ontbindt, en enorme hoeveelheden giftige dampen in elke afgesloten atmosfeer stuurt. Denken aan het blussen van de brand – vergeet het maar – ren (als je kunt) voor je leven, … Meer lezen overExplosies van elektrische voertuigen stijgen met 46% in een jaar

https://dissident.one/explosies-van-elektrische-voertuigen-stijgen-met-46-in-een-jaar


DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...