dinsdag 1 oktober 2024

Nieuw Lancet-onderzoek: Risico op hartschade op de lange termijn door Covid-mRNA

De schade veroorzaakt door myocarditis veroorzaakt door de Covid-vaccinatie duurt meestal lang en op de lange termijn raakt het hart beschadigd. Dit blijkt uit een nieuwe studie. Vooral jonge mannen worden getroffen, schrijft Thomas Oysmüller.

Waarschijnlijk het belangrijkste medische tijdschrift ter wereld, The Lancet, heeft de wenkbrauwen doen fronsen. Het doel van een recente studie was om de schade aan de hartspier en de langetermijngevolgen van COVID-19 vaccin-geassocieerde myocarditis te onderzoeken. Hoe vergaat het mensen met myocarditis als gevolg van de vaccinatie een paar maanden later? Hoe gaat het met een hart dat beschadigd is door de mRNA-behandeling? Een explosief onderzoek, ook al is de orthodoxe wetenschap nog steeds van mening dat er nauwelijks gevallen van myocarditis zouden zijn na de Covid mRNA-vaccinatie.

Schade op lange termijn

De methode die werd gebruikt in de longitudinale, retrospectieve, multicentrische observationele cohortstudie was als volgt: in 38 ziekenhuizen in de VS werden 333 patiënten (jonger dan 30 jaar oud) geïdentificeerd die getroffen waren door myocarditis geassocieerd met het Covid-19-vaccin. De meerderheid van deze ‘C-VAM’-patiënten was mannelijk en ontwikkelde na de tweede dosis vaccin symptomen zoals pijn op de borst en verhoogde troponinespiegels. Ze werden vergeleken met 100 patiënten met multisystemisch inflammatoir syndroom bij kinderen (MIS-C). De studie beschrijft de methodologie in meer detail als volgt:

“Patiënten van ≤30 jaar met een klinische diagnose van acute myocarditis na vaccinatie tegen COVID-19 op basis van de klinische presentatie, abnormale biomarkers en/of bevindingen op cardiovasculaire beeldvorming werden geïncludeerd. Demografische gegevens, medische geschiedenis, ziekenhuisopname, biochemische resultaten, cardiovasculaire beeldvorming en vervolginformatie werden verzameld tussen april 2021 en november 2022. Het primaire eindpunt was de aanwezigheid van myocardletsel zoals gedetecteerd door late gadoliniumverbetering (LGE) op cardiale magnetische resonantiebeeldvorming (CMR).

Belangrijkste resultaten? In de meeste gevallen waren de symptomen van myocarditispatiënten mild en herstelden de getroffenen snel. In 82 procent van de gevallen wordt hartschade echter aangetoond door ‘late gadoliniumverbetering’ (LGE) op magnetische resonantiebeeldvorming (MRI). Deze gevolgen zijn langdurig. In 60 procent van deze gevallen bleef de schade zes maanden na de acute myocarditis bestaan. ‘Milde’ myocarditis bestaat inderdaad, maar de gevolgen zijn allesbehalve mild en langdurig.

Dr. Maria Hubmer-Mogg besprak het onderzoek op haar Telegram-kanaal en vatte het samen: “De gevaccineerde jongeren merken er op dit moment niets van, maar lopen met een tikkende bom dicht bij hun hart.”

De studie getiteld “Cardial manifestations and results of COVID-19 vaccin-associated myocarditis in the young in the USA: longitudinal results from the Myocarditis After COVID Vaccination (MACiV) multicenter study” drukt zich veel voorzichtiger uit, maar met dezelfde inhoud. Daar staat:

“De myocardschade bij de eerste presentatie en de persistentie ervan tijdens de follow-up, ondanks een mild aanvankelijk beloop en een gunstige klinische uitkomst op de middellange termijn, rechtvaardigen voortgezette klinische surveillance en langetermijnstudies bij getroffen patiënten met C-VAM.”

Zelfs als de myocarditis volgens de klinische resultaten goed is genezen, moet het hart van de getroffen persoon nog steeds worden gecontroleerd. Zonder een MRI weet je niet of het hart weer 100 procent is. De reden waarom mensen zich zo mild uiten, kan ook te maken hebben met de sponsors van het onderzoek. Het artikel werd gefinancierd door de FDA, de hoogste en zeer controversiële drugscontroleautoriteit in de VS.

Bron: https://dissident.one/nieuw-lancet-onderzoek-risico-op-hartschade-op-de-lange-termijn-door-covid-mrna

Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...