woensdag 9 oktober 2024

EUROPEES AKKOORD: “Iedereen moet aan de warmtepomp en de elektrische auto”

    PREMIUM

Het Europees akkoord rond de uitbreiding van de emissiehandel zal tanken en verwarming op fossiele brandstoffen zoals aardgas duurder maken. © Rob Engelaar / Getty Images

“Iedereen moet aan de warmtepomp en de elektrische auto”: aardgasfactuur dreigt tot 800 euro duurder te worden door Europese regels

Betalen we binnenkort fors meer om te verwarmen op aardgas of stookolie en onze auto vol te tanken met benzine of diesel? Daar ziet het in ieder geval wel naar uit als in 2027 het nieuwe Europese uitstootsysteem van kracht wordt. Volgens een nieuwe studie kan dat een gemiddeld gezin wel honderden euro’s extra op de aardgasfactuur kosten. “Iedereen moet weten dat dit op ons afkomt.”

Robbe van Lier 09-10-24, 06:00 Laatste update: 06:39

 

1176 reacties

·         dirk gommaerts

We hebben een mix van energie nodig, nl fossiele brandstoffen, kernenergie, waterkracht, windturbines, zonnepanelenparken, witte en groene waterstof. Uiteraard hoort bruinkool hier niet thuis, maar wel stookolie, diesel en aard,propaan,butaangas. Alles inzetten op 1 energievorm is dom, zelfs al blijkt dit de goedkoopste. Men moet het risico op een blackout voorkomen door een spreiding van energievormen.

·         Angelo Neyskens

En in Afrika en Azie vervuilen ze de wereld grondig verder. Misschien nog een extra renovatieplcht invoeren Demir? Te gek voor woorden. Ik zal de laatste zijn die op fossiele brandstof blijft rijden. Dat zweer ik.

·         Norbert Bauwens

Moet België of zelfs Europa alleen de wereld redden??? Wat met werelddelen waar ze de lijken nog op de rivieroever verbranden en de resten in het water gooien ??? Ooit had ik gedacht dat er een Europese regering ging komen die heel Europa regeert maar neen hoor. Alleen een enorme kostenpost voor de bevolking bijgemaakt. Het enige wat Europa doet is zwaar betaalde postjes scheppen.

·         Eric Kok

Weg met Europa, stem ze eruit, altijd hetzelfde liedje, duurder, je moet dit je moet dat ...

·         Lucien Mertens

Ze mogen het me gratis leveren en installeren, zo niet zal het 0 op het rekest zijn, en blijven.

·         Geert Van den Berghe

Weg met Europa, zo snel mogelijk, voor het hier helemaal onleefbaar wordt. Europa is een autoritair regime.

·         Stefan Van den Steen

Vraag is waarom we nog in EU blijven ? De Britten waren veel slimmer en laten zich de les niet spellen.

·         An Huygen

Bovendien is er nog een groot probleem. Stel u het volgende voor..... verwarming, vervoer, communicatie,AI, datacenters (dus ook uw digitaal geld), ziekenhuizen, Iphones en app, betalingen, allemaal gelelektrificeerd en GROEN ?!. Plots, of zelfs niet zo plots, geen wind geen zon, geen stroom of een goed geleid orkaantje die er blijkbaar ook meer en meer inslagen om het Europese vasteland te bereiken. Resultaat terug naar de middeleeuwen.

·         Geert Boucquez

Erg als je weet dat Ursula twee jaar geleden gas nog als groene energie uit riep. Bij Europa zullen ze het niet voelen met het weddes van €16000 per maand.

·         Dick De Zeure

Het enige wat ze met al hun onbetaalbare regels zullen bereiken is dat de gewone burgers zich massaal zullen afkeren van Europa. Op deze manier zijn ze hun eigen ondergang aan het bewerkstelligen. Wat voor goeds heeft Europa al gebracht voor de werkmensen?

·         Rudi Pauwels

Hier komt miserie van, dikke miserie. Dat zullen ze nog wel ondervinden. wanneer eens een bindend referendum over uittreding uit de EU? Gelukkig zij die in Zwitserland, Noorwegen of Ijsland wonen en ontsnappen aan de dictaten van de Ursula en haar bende.

·         Ivo Pauwels

Wanneer gaan wij de "onnozele" burgers die alles slikken eens laten zien dat genoeg genoeg is?

·         Martine Verack

België is zo klein landje en alles beloven en dan altijd betalen en betalen. het is maar in België dat zo is.

·         dirk derycke

En daar bovenop gaat de nieuwe regering als het van NVA en MR afhangt morrelen aan de indexkorf lees de prijzen van gas en elektriciteit minder laten doorwegen nu worden die prijsverhogingen enigszins nog gecompenseerd door de indexverhoging onder het mom van de concurrentiekracht van Belgische bedrijven willen ze die afschaffen !

·         Voets Paul

Het enige goede dat de EU geeft gebracht is dat we overal in de EU met hetzelfde geld kunnen betalen voor de rest slagen ze de gewone werkende mensen het geld uit hun zakken om die pseudo politiekers excuberante lonen te betalen !!

·         Paul Detandt

Het gat in de muur is al gemaakt en de houtkachel onderweg. De pot op met jullie corrupte europa regels.

·         Karl Debaene

En als er genoeg verkocht zijn zal er plots iets anders moeten komen. Niet meer dan platte commercie!

·         Marleen Sprangers

massaal naar Spanje verhuizen daar is het goei weer

·         Kris Oris

Er blijft niet veel meer over van het vrije westen

·         Eddy Wanzeele

Zo lossen we de armoede op.

·         Peter Verschueren

Lang leve de hout en pelletkachels😂

·         Robert Reijniers

Alles wat door Europa opgedrongen wordt aan de burgers is bij voorbaat verdacht. Het milieu is een excuus om de welstand drastisch naar beneden te brengen. Heel het Westen leeft boven zijn stand.

·         Ivo Girardin

Bedankt Europese zakkenvullende unie. Hoofdregel van he. Is graaien, graaien en de werkende mens pluimen. 🤬🤬🤬

·         philippe de wilde

en er is genoeg elektriciteit voor deze transitie?

·         Geoffrey Van Droogenbroeck

Hier u blauw betalen aan extra taksen voor zogezegd het milieu. En in andere delen van de wereld alles maar in de lucht, water en grond pompen van vuiligheid. De aarde is een gesloten ecosysteem. Alle landen moeten meedoen om de vervuiling van milieu tegen te gaan. Europa is een klucht van hersenloze afgedankte politici, die enkel hun zakken willen vullen. Weg ermee.

·         Jean Versmissen

Je merkt op Europees niveau een bekend patroon: een zo goed mogelijke formulering uitwerken voor het heffen van taxen of maken van winsten, en dan maar doordrukken. Om daarna de grote Jan uit te hangen in de wereld en overal geld uit te delen. Dat ze de burger verarmen, zijn leefkwaliteit afbouwen en bepaalde sectoren zoals de auto's kapot maken kan hen niet deren. Democratische minderheden doen hun zin. Concreet: warmtepompen overal doordrukken is grote onzin, kan gemakkelijk worden aangetoond.

·         Marleen D'heyger

de wereld moet en zal kapot gaan,en zeker door al die best weters ! john

·         Gio Van Gavere

Quasi elk Europese parlementariër werd in eigen land buitengesjot wegens onredelijk en/of onbekwaam. En die mensen gaan nu onze planeet redden...

·         Marc Croonen

Enkel in China, +12miljard kg kolen per dag om elektriciteit te maken, maar we mogen Polen, Duitsland, VS, Australië, enz enz niet vergeten, die stoken ook massa's kolen om elektriciteit te maken, wat is het beste? De pest of de cholera? We zijn met te veel.!

·         Suzanne Boulet

Wie kan mij garanderen dat er altijd voldoende GROENE stroom gaat zijn (want stroom uit kolen , gas enz is ook niet milieu vriendelijk) en wie kan mij garanderen dat al die stroom ook aan schappelijke prijzen zal verkocht worden in de toekomst . Volgens mij zitten er veel domme mensen aan het roer in Europa .

·         Monique Moens

Dat krijgen nooit klaar in België waar 80% op gas verwarmt. En zoals in de commentaren te lezen, wij moeten in België vanalles voor het milieu. Terecht. Maar je moet de grenzen maar oversteken om te zien dat er in andere grotere landen serieus met hun klak naar gegooid wordt. Dus de druppel op de hete plaat enz.

·         Melanie Degucht

Als ik naar de helicopterbeelden keek van de ronde van Frankrijk, kon ik de zonnepanelen op huizen op een hand tellen

·         Thierry Deleener

Moet, moet, moet, moet...vraag eerst of de mensen geld hebben. ik kots van hun beleid. De graaiers bepalen wat de burgers moeten doen.

·         René De Troch

De waanzin van Europa! En dan gas en steenkool gebruiken om electriciteit op te wekken. Bossen kappen om zonnepanelen te leggen. Kan het nog gekker?

·         FRANK EECKELAERT

Europese overheid. Federale overheid. Vlaamse overheid. Elke dag opnieuw wordt ons door deze overheden een stuk vrijheid ontnomen.

·         Roger Forier

...en die electriciteit wordt deels opgewekt met gascentrales😅

·         MARLEEN WAUBEN

Leuk! Geweldig! Ik heb als alleenstaande gepensioneerde geen geld om een warmtepomp en een elektrische auto te kopen. Wij zijn de nieuwe armen.

·         Roberto Di nezza

wat voor een achterlijke land zijn we toch geëindigd . alles word onbetaalbaar voor de werkende mens dat ze eens iets doen aan de lonen zodat we dat nog allemaal betaald krijgen

·         Ramon Tielens

Stap uit de EU. Dan kunnen we de plaats worden waar investeren loont. Gewoon het ene onbetaalbaar maken zodat men zou overstappen. Enkel armoede zal men hier kennen. Een mens heeft geen geld voor isolatie en warmtepompen ongeacht hoe duur gas is. Waar zitten onze politici eigenlijk? Wanneer gaan mensen het niet meer pikken?

·         Theo Van Hoof

En dan gaan ze de elektriciteit, voor die warmtepomp en auto, maken met fossiele brandstoffen. Hoe hypocriet kan een roverheid zijn?

·         Wivina Renier

Misschien geen Europa meer laat ons daarvoor stemmen

·         Peeters Wim

En wat met electriciteit van gascentrales? Dat gaat toch ook duurder worden dan. In Duitsland gaan ze niet kunnen lachen want daar zijn ze recent massaal overgeschakeld op die centrales. En in België was dat ook het idee van die groene idioten. Kernenergie buiten en gascentrales in de plek. Eerst iedereen gasketels aanraden of er naartoe dwingen en dan zeggen dat het niet goed is en belasten. Idem voor benzine of diesel. Bende wereldvreemde idioten.

·         Mario malot

Ik kan dat geloven dat veel Belgen vluchten naar het buitenland. Mee zulke dwaasheden en dreigingen zal België leeg lopen en enkel uit sociale woningen bestaan.

·         Piet Vermeersch

Weet ja wat het is mensen, Ik heb mijn huis vol led verlichting gestoken…5w per stuk,vroeger 60w per stuk. Al onze electrische toestelen energie zuinig! Alles gedaan om de prijs naar beneden te krijgen maar ik moet ieder jaar meer en meer betalen! Alles wat je doet is toch nooit goed!ze houden de zot met ons en doen wat ze willen want zonder gas en electriciteit kan je niet dus ze kunnen daar mee spelen wat ze maar willen

·         Jose Vandenhove

Belgie gaat het opllossen terwijl ze het in andere landen maar in de lucht pompen !

·         Gerrit defreyne

Dit bewijst nogmaals dat "regelneven" zeer ver afstaan van de burger. En zoals altijd zullen de zwaksten worden gepakt. Gelukkig zijn de Europese verkiezingen achter de rug, anders hadden de "Orbans" van deze tijd nog meer succes gehad. Verwarming van de mensen afnemen lijkt het gemakkelijkste maar niet het meest efficienste. Begin oa bij de luchtvaart. Schaf nutteloze vliegvelden af. Korte vluchten veel duurder maken. Ook in het zwaar vervoer kunnen nog veel maatregelen worden genomen.

·         Henk Govaert

en zelf elektriciteit opwekken met gas, wat een klucht

·         gerrit van goethem

Zal dan maar een nieuwe kettingzaag kopen...

·         Thomas De Vogelaere

dus 4 ton co2 per verwarmingsinstallatie?

·         Albert Hendrix

Europa, uitgerangeerde politiekers die niet in hun eigen land niet aan de bak kunnen ,gaan het is uitleggen . Wij mogen in Europa met 11% van wereldbevolking niet uitstoten terwijl de rest van de wereld volle bak vervuild . En dan een land gaan bevoorraden om oorlog te voeren juist naast Europa ,wat denk je wat daar de uitstoot van is.

·         Kevin van Dijk

Wij ‘Moeten’ nogal veel tegenwoordig

·         Marc Van Den Berghe

Europa begint op een kluchtfilm te gelijken. Er moet gewerkt worden voor diegene die geen goesting hebben om te werken en tegelijkertijd moeten we sparen voor een warmtepomp en elektrische auto ! En nu komt de klucht boven... er is geen elektriciteit genoeg!!! Maar bovenop, de gewone werkmens kan dit onmogelijk betalen. Economie valt stil, heel veel mensen die gaan moeten huren bijgevolg zijn we gedoemd om een heel arme bevolking te worden. We waren ooit welvarende werkers maar dit is voorbij.

·         Jo Demey

De green deal zal inderdaad voor veel groen zorgen, klimop en ander onkruid gaan vrij spel hebben op de ruïnes van het economisch kerkhof.🤔

·         Ingrid De Cremer

Een land heeft niks meer te zeggen .Quid ,de E.U. ,wat het ook mag kosten.Ze drijven ons in de armoede .Zotten zijn het , bedankt MR.Timmermans en co.

·         gunter franquet

elektriciteit van gascentrales en in duitsland van bruinkool

·         Marc ENGELS

Een twintig jaar geleden werden hier alle straten open gelegd om gasleidingen te plaatsen. Volgens het toenmalig Vlaams regeringsakkoord moest 90% van de woningen kunnen aangesloten worden op aardgas. Toen werd er ook een premie gegeven voor elke nieuwe aansluiting. Nu zal je bestraft worden omdat je toen hun raad hebt opgevolgd. Installeer een warmtepomp en betaal u blauw aan elektriciteit, dank zij de digitale teller en het capaciteitstarief. Als de vos de passie preekt...

·         Dirk Dierckx

De heimelijke politiekers vergeten graag dat in dit door apen bestuurd land, een zeer groot deel van de elektriciteit opgewekt wordt met …aardgas. Als dus de btw op aardgas verhoogd wordt dan zal de elektriciteit ook duurder worden en om dit te compenseren zullen ze waarschijnlijk hun weddes flink verhogen.

·         Willy Stinissen

Als mensen kou hebben dan gaan ze weer alles opstoken dat maar wil branden. Te beginnen met die regels van de EU. De klassieke industrie in Europa is al serieus aan het verdampen door die EU regels en de nieuwe industrie die dat moet vervangen is een mislukking. De producten en de CO2 komen allemaal uit China. En wij maar denken dat wij de know how hebben en de boel controleren in onze virtuele wereld.

·         Jacqueline Hofman

Gisteren schreef men dat de EVP de grootste partij in het EU-parlement de uitfasering van benzine tegen 2035 met 10 jaar wil opschuiven. Wat gaat het nu zijn?

·         Kris Cools

Electrische auto's hebben gezien de nodige grondstoffen, de productie, de vrij korte levensduur én de recyclagekost tov klassieke verbrandingsmotoren met hybride bijstand een grotere impact op het milieu, maar daar hebben ze geen oren naar. Ze duwen ons liever helemaal in de handen van de chinezen die zelfs de batterijen voor de niet-chinese wagens leveren, om dan grotere importtaksen te heffen. Het zijn nog steeds allemaal domme, kortzichtige zakkenvullers.

·         Eva De Were

Sinds "Europa" is het niks anders dan misérie en hogere dit en dat. Veel armoede, de arme worden armer en de rijken worden rijker. Hoelang kan dit zottekot nog bestaan ?

ENZOVOORT ENZOVOORT ENZOVOORT ………………………….

Bron: https://www.hln.be/binnenland/iedereen-moet-aan-de-warmtepomp-en-de-elektrische-auto-aardgasfactuur-dreigt-tot-800-euro-duurder-te-worden-door-europese-regels~a01dddbb/#comments-anchor


Een Alternatief :   Siliciumcarbide

Siliciumcarbide is een warmtegeleider, een combinatie van twee mineralen ontgonnen uit de aarde (silicium en koolstof) die samengesmolten zijn tot siliciumcarbide (SIC). De samenstelling van deze delfstoffen is, na diamant, de hardste grondstof. Siliciumcarbide bevat specifieke eigenschappen zoals warmteabsorptie en geleidelijke warmteverspreiding. Ecco Stove is vervaardigd uit deze minerale samenstelling en bezit het patent voor dit unieke gebruik.

Deze technologie is uitermate doeltreffend gebleken. De minimale CO-uitstoot is één van de grootste troeven, samen met de langzame en duurzame verspreiding van de warmte. Kenmerkend is dat de ruimte waarin Ecco Stove staat ongeveer 2 graden warmer is dan de omliggende kamers. Door de langzame straling kan u de deuren openzetten en verspreidt het toestel perfect zijn warmte naar de aangrenzende ruimtes.


Ecco Stove

Ecco Stove is gebaseerd op eeuwenoude grondbeginselen, in combinatie met state-of-the-art grondstoffen: silicium en koolstof. Die grondstoffen optimaliseren de doeltreffendheid, verlagen de uitstoot en verminderen de energiekosten. Dankzij de geleidelijke verspreiding van de warmte doorheen de woning, zonder de desbetreffende woonkamer te oververhitten, creëert deze fantastische kachel een constante warmte. De kachel is een innovatieve samenstelling van siliciumcarbide. Het implementeert de unieke voordelen van deze mineralen om in de verbrandingskamer hoge temperaturen te produceren (kenmerkend 900-1000ºC). Tijdens de verbranding functioneert siliciumcarbide als katalysator binnenin de Ecco Stove.

Hoewel Ecco Stove groter is dan andere toestellen is de plaatsing mogelijk in kleinere ruimtes. Omdat hij zijn warmte geleidelijk verspreidt, zal hij de ruimte niet oververhitten. Dit in groot contrast met klassieke materialen zoals staal en gietijzer.

Temperatuur

Kenmerkend is dat de ruimte waarin Ecco Stove staat ongeveer 2 graden warmer is dan de omliggende kamers. Door de langzame straling kan u de deuren openzetten en verspreidt het toestel perfect zijn warmte naar de aangrenzende ruimtes. De gemiddelde temperatuur van de Ecco Stove is 200 ºC (katalyserend op 150ºC). Een traditionele kachel of cassette produceert tot 400-500ºC. Ecco Stove is dé oplossing om een grotere oppervlakte te verwarmen in plaats van de welbepaalde woonkamer te oververhitten.

Warmte

Ecco Stove bestaat uit een labyrint van ingebouwde rook- en luchtkanalen om maximale warmte uit de rookgassen te ontginnen. Op die manier worden verontreinigende rookgassen tot een minimum herleid. De maximale opslag van hitte uit de rookkanalen zorgt voor het optimaal verwarmen van de woning en niet alleen de ruimte waarin de kachel staat. Siliciumcarbide heeft de eigenschap om hitte te absorberen om die dan langzaam te verspreiden. ´CE Standards´ testen hebben uitgewezen dat, eenmaal op temperatuur gekomen, de Ecco Stove na 7u nog steeds 25% van zijn opgenomen hitte verspreidt. Zelfs bij een lagere warmteverspreiding zal een goed geïsoleerde woning na 20kg houtverbruik 14 uren op temperatuur blijven.

Ecco Stove is een uitstekend alternatief voor de klassieke energiebronnen en verwarmingstoestellen. Men kan zeggen dat men minder afhankelijk wordt van energieleveranciers wiens prijzen zonder waarschuwing de hoogte ingaan.

Gebruiksvriendelijkheid

De Ecco Stove wordt eenvoudig bediend. Je legt het hout in de kachel en de efficiënte verbranding doet zijn werk. Je hoeft geen ingewikkelde stookgewoontes aan te leren om een Ecco Stove te bedienen. Ook de assen worden opgevangen in een aparte uitneembare lade.

De Ecco Stove vergt weinig onderhoud. De toegankelijke rookgaskanalen dienen maar één à twee keer per jaar gereinigd te worden. Een ander bijkomend voordeel is dat een Ecco Stove gemakkelijk gedemonteerd en meegenomen kan worden als er sprake is van een toekomstige verhuis of verbouwing.

Conclusie

Ecco Stove, meer dan een houtkachel…

Een Ecco Stove is meer dan een houtkachel. Door zijn uniek design en samenstelling zorgt de kachel voor een maximale warmteopslag en een laagfrequente warmtestraling. Op deze manier heeft u met Ecco Stove niet alleen een buitengewone blikvanger in huis maar bent u zeker van een hoog rendement. Het is een waardevol alternatief voor de traditionele kachel maar vooral ook een betaalbare investering. Een Ecco Stove is een duurzame benadering van houtverbranding. Hout als brandstof is op korte termijn hernieuwbaar. Een Ecco Stove speelt met zijn laag verbruik daarop in en weet door een exceptioneel recuperatiesysteem de uitstoot tot een minimum te beperken.






  • info@eco-stove.be
  • www.eco-stove.be
  • www.hoedekie.be

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...