woensdag 9 oktober 2024

Volgende klap – Mercedes start verkoop eigen locaties in Duitsland nadat de Amerikaanse terroristen Nordstream opgeblazen hebben

 9/10/2024

Na Volkswagen is nu het Duitse boegbeeld Mercedes aan de beurt.

De grondoorzaken van de de-industrialisatie en de daaropvolgende totaalvernietiging van Duitsland zijn:

  • Het opblazen van Nordstream door de Yanks
  • De EU sancties tegen Rusland Europa in opdracht van de Yanks
  • De door de Groenen gevoerde energiepolitiek in opdracht van de Yanks

Apollo News:

Mercedes verkoopt zijn eerste locaties in Duitsland – wat onlangs werd afgedaan als een gerucht is nu realiteit. De autocrisis rond e-mobiliteit treft het bedrijf met volle kracht.

Mercedes-Benz is van plan om vanaf 2025 eigen vestigingen te verkopen. Een besluit dat werd genomen na hevig protest van zo’n 25.000 medewerkers en een akkoord met de algemene ondernemingsraad. De overeenkomst voorziet in centrale regelingen om ervoor te zorgen dat de getroffen werknemers een passende compensatie ontvangen voor de nadelen.

Hoewel Mercedes voertuigen zal blijven produceren en voorlopig geen Duitse fabrieken zal sluiten, lijkt een dergelijke stap in de nabije toekomst niet uitgesloten gezien de precaire situatie van de Duitse auto-industrie. Net als Volkswagen kan ook Mercedes vroeg of laat te maken krijgen met fabriekssluitingen.

Mercedes-Benz bevindt zich in een diepe crisis, veroorzaakt door dalende verkoopcijfers en een zwakke vraag naar elektrische voertuigen. De onlangs gepubliceerde tweede winstwaarschuwing voor 2024 illustreert de zorgwekkende ontwikkeling: het concern verwacht een aanzienlijke daling van de marges en winsten, vooral op de Chinese markt, waar de omzet dramatisch stagneert.

Ondanks enorme investeringen blijft de verkoop van elektrische voertuigen ver beneden de verwachtingen. De verkoop van elektrische modellen is met een alarmerende 25 procent gedaald vergeleken met het voorgaande jaar.

Het wordt steeds duidelijker dat de beslissing om zich vrijwel uitsluitend op elektromobiliteit te concentreren een strategische fout was. Naast de zwakke vraag kampen Duitse bedrijven met serieuze uitdagingen: regelgevingseisen van de Europese Unie en de federale overheid, hoge locatiekosten en knelpunten op het gebied van batterijen en halfgeleiders leggen een zware druk op de industrie.

De focus van de geplande vestigingsverkopen ligt vooral op dealers en autodealers. Het Duitse Mercedes-netwerk omvat momenteel 114 hoofddealers, waaronder 21 eigen vestigingen. Volgens Automobil Woche verwachten experts uit de sector een reductie tot slechts 70 tot 80 hoofddealers. Deze consolidatie zou kunnen leiden tot verder verlies van motivatie, vooral bij kleinere partners.

Naast de verkoopplannen zal de productie op de locatie in Sindelfingen aanzienlijk worden verminderd. De achtergrond van dit besluit ligt in de aankondiging van Mercedes-Benz in 2022 dat het zich meer gaat richten op het luxesegment. Deze strategie bleek echter uiterst contraproductief te zijn, aangezien de vraag naar dure modellen sindsdien is blijven afnemen. De gevolgen van deze ontwikkeling zijn nu duidelijk merkbaar in de regio Stuttgart.

https://dissident.one/volgende-klap-mercedes-start-verkoop-eigen-locaties-in-duitsland-nadat-de-amerikaanse-terroristen-nordstream-opgeblazen-hebben

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...