vrijdag 4 oktober 2024

Hartaanvallen bij jonge Amerikanen stijgen met een ‘alarmerende’ 66% sinds 2020

4 october 2024

Hartaanvallen bij Amerikaanse jongeren onder de 44 jaar zijn met een “alarmerende” 66% gestegen sinds 2020, waarbij experts de scherpe stijging van myocarditis (hartontsteking) tijdens de pandemie de schuld geven, meldt The Daily Mail.

Hartaanvallen werden ooit beschouwd als een ziekte die bij de leeftijd hoort, maar verontrustende nieuwe gegevens laten zien dat ze vaker voorkomen  bij gezonde jonge volwassenen. 

Ongeveer 0,3% van de Amerikanen tussen de 18 en 44 jaar kreeg in 2019 een hartaanval, maar vorig jaar steeg dat naar 0,5%, ofwel één op de 200.

Hoewel dat nog steeds een relatief laag aantal lijkt, vertegenwoordigt het een toename van 66% in gevallen in slechts vier jaar, wat artsen ‘alarmerend’ noemen. Het betekent ook dat één op de vijf hartaanvalpatiënten nu jonger is dan 40.

Er wordt gedacht dat een aantal factoren een rol spelen, waaronder ongebreideld drugsgebruik, obesitas, een sedentaire levensstijl en slechte diëten. Maar de timing suggereert sterk dat de Covid-pandemie een rol heeft gespeeld.

Het virus zelf veroorzaakt wijdverspreide ontstekingen in het lichaam die het hart kunnen beschadigen of kunnen leiden tot bloedstolsels. Depressie, angst en stress namen ook toe onder jongeren tijdens lockdowns – en alle drie zijn in verband gebracht met hartaanvallen.

Dr. Deepak Bhatt, directeur van het Mount Sinai Fuster Heart Hospital, vertelde aan TODAY : “Er zijn zeker meer jongere mensen die met hartaanvallen binnenkomen.

“Er zijn gegevens die dat ondersteunen. Wat dat aanstuurt, is controversiëler.”

Tijdens de eerste jaren van de pandemie waren er miljoenen minder doktersbezoeken, waardoor chronische aandoeningen die kunnen bijdragen aan het risico op hartziekten onopgemerkt bleven.

Een toename van het aantal jongeren dat diabetes type 2 ontwikkelt. Deze vorm van diabetes wordt geassocieerd met dikker en plakkeriger bloed, wat het risico op bloedstolsels en dus hartaanvallen vergroot.

Maar volgens veel artsen is de timing te toevallig om Covid-19 er niet bij te betrekken.

Uit onderzoek is gebleken dat het virus, zodra het in het lichaam zit, een ontsteking van het hart kan veroorzaken. Deze aandoening staat bekend als myocarditis. Hierdoor ontstaat schade waardoor het moeilijker wordt om bloed door het lichaam te pompen.

In extreme gevallen kan dit op den duur leiden tot schade aan het orgaan, waardoor het te zwak wordt om voldoende bloed naar de rest van het lichaam te pompen. Dit kan hartfalen veroorzaken.

Uit onderzoek is gebleken dat de Covid-vaccins van Pfizer en Moderna in zeldzame gevallen hartontstekingen kunnen veroorzaken, met name bij jonge mannen en jongens.

Maar uit onderzoek in de praktijk is gebleken dat het risico om deze reactie op een vaccin te krijgen veel lager is dan het risico dat je loopt om je in de eerste plaats niet te laten vaccineren. Ernstige Covid-19 kan namelijk veel meer schade aan het hart toebrengen.

Echt.

Het staat er.

Ik zeg niks.

Commentaar Daily Sceptic:

Het is de moeite waard om het hele artikel te lezen.

Merk op dat Dr. Deepak Bhatt zegt dat wat het aanstuurt “meer controversieel” is, zonder uit te leggen wat er zo “controversieel” aan is. Vermoedelijk verwijst hij naar de vaccins, die ondanks dat ze in studies zijn aangetoond dat ze hartschade veroorzaken in het algemeen en myocarditis bij maximaal één op de 27, in het Mail -rapport slechts terloops worden genoemd als een “zeldzame” bijwerking. Het rapport herhaalt ook de onzin dat de schade van het vaccin moet worden vergeleken met de schade van Covid, alsof vaccinatie COVID-19 voorkomt, terwijl dat natuurlijk niet het geval is ( talrijke studies hebben een verhoogde infectiegraad bij gevaccineerden aangetoond) en de risico’s moeten worden toegevoegd.

Een recent Spaans onderzoek vond een toename van 50% in sterfte en hartfalen onder gevaccineerde patiënten die eerder zowel Covid als een hartaanval hadden gehad, vergeleken met gelijkwaardige niet-gevaccineerde patiënten, een resultaat dat consistent is met vaccins die een sterke onafhankelijke impact hebben op ernstige hartaandoeningen. De auteurs geven aan dat dit mogelijk verband houdt met het feit dat de gevaccineerden ongeveer 31 keer meer anti-spike-eiwitantilichamen in hun bloed hadden dan de niet-gevaccineerden, wat ontstekingen kan verhogen.

Bron: https://dissident.one/hartaanvallen-bij-jonge-amerikanen-stijgen-met-een-alarmerende-66-sinds-2020


DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...