woensdag 16 oktober 2024

Linksen gaan uit hun dak in EU parlement waneer Orbán oproept tot Trump-achtige reactie op migrantencrisis

 oktober 11, 2024   25

 

    European People's Party / Wikimedia / (CC BY 2.0)

De toespraak van de Hongaarse premier Viktor Orbán in het Europees Parlement, waarin hij benadrukte dat illegale immigratie onder controle moet worden gehouden, leidde tot een grootschalige meltdown van linkse en globalistische facties in Straatsburg.

 

In zijn uiteenzetting over enkele van de topprioriteiten voor Boedapest tijdens het roulerend voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, waarbij hij de slogan “Make Europe Great Again” van voormalig president Donald Trump gebruikte, richtte premier Orbán zich sterk op de immigratiekwestie door te zeggen dat “het asielsysteem van de EU vandaag de dag niet werkt,” schrijft Kurt Zindulka.

Orbán stelde dat de open grenzen agenda die Brussel voorstaat heeft geleid tot een toename van antisemitisme, homofobie en geweld tegen vrouwen in heel Europa. De Hongaarse leider stelde dat de “enige oplossing” voor de migrantencrisis zou zijn om alleen asielzoekers toe te laten die “vooraf toestemming hebben gekregen” om het blok binnen te komen.

Vergelijkbaar met het “Blijf in Mexico” beleid van de Trump regering, riep Orbán de EU op om migranten “hotspots” in derde landen op te zetten om asielaanvragen offshore af te handelen.

“Sinds 2015 zijn Hongarije en ik verwikkeld in serieuze politieke debatten over deze kwestie. Tot nu toe zijn alle pogingen mislukt. We weten niets zonder externe hotspots.
“Als we iemand eenmaal binnenlaten, kunnen we hem niet meer naar huis sturen,” zei hij tegen 24.hu.

Tot slot riep Orbán op tot het houden van regelmatige Schengen topontmoetingen, waar de lidstaten nieuwe manieren kunnen bespreken om de grenscontroles te verbeteren.

Hoewel de toespraak vrij standaard was voor Orbán, en ook voor veel conservatieven in heel Europa, braken globalistische en linkse groeperingen in Straatsburg uit in hysterische tirades en beschuldigden ze de premier ervan een “dictator” te zijn, in de zak te zitten van Peking en Moskou en de EU-wetgeving te schenden door beperkingen op te leggen aan transgenderisme in kindervermaak in Hongarije.

 

Tijdens zijn toespraak hielden sociaaldemocratische leden van het Europees Parlement borden omhoog met de tekst “Democraten, geen autocraten”. Nadat de Hongaarse leider zijn opmerkingen afsloot, barstten linkse partijen uit in een uitvoering van het antifascistische lied “Bella Ciao”.

De Duitse politicus Daniel Freund van de Groene Partij noemde Orbán “Mr. Dictator” en beweerde dat hij de meest corrupte politicus in Europa is. In een andere uitbarsting vroeg de linkse Bulgaarse Europarlementariër Klára Dobrev aan Orbán: “Beantwoord de vraag, waarmee chanteren de Russen je?”

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, voegde zich bij de aanval op de Hongaarse leider en bekritiseerde hem vooral omdat hij voortdurend pleit voor vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne.

“Er zijn nog steeds mensen die de schuld van deze oorlog niet bij de indringer leggen, maar bij de binnengevallenen. Niet aan Poetins machtswellust maar aan Oekraïnes dorst naar vrijheid,” zei de voorzitter van de Europese Commissie.

Ze keek naar Orbán en vervolgde: “Ik wil ze vragen… Zouden ze de Hongaren ooit de schuld geven van de Sovjetinvasie van 1956? Of de Tsjechen en Slowaken voor de Sovjetonderdrukking van 1968? Of de Litouwers voor de Sovjetonderdrukking van 1991?”

Von der Leyen beschuldigde Hongarije er verder van het probleem van illegale immigratie op andere EU-landen af te schuiven door te weigeren het herverdelingsprogramma voor illegale migranten te accepteren en beweerde dat de enige manier om het probleem aan te pakken “meer” Europese samenwerking zou zijn. De opmerkingen van de Duitse politica komen op een moment dat ze op zoek is naar een tweede termijn op de toppositie in Brussel.

 

De meltdown van linkse en globalistische politici werd voorafgegaan door een verstoring van de opmerkingen van Orbán in Straatsburg op dinsdag door een Hongaarse politieke activist die zijn premier begon uit te schelden in de Kamer. De 19-jarige zei later dat het zijn bedoeling was om “het regime van Viktor Orbán omver te werpen.”

In een reactie op de capriolen van de EU-parlementariërs op woensdag, zei de heer Orbán: “In het verleden was de commissie een neutrale instelling, maar nu is het veranderd in een politiek orgaan.”

De Hongaarse leider bespotte vervolgens de groep die hem bekritiseerde, waarbij hij opmerkte dat onder hun gelederen als lid van het Europees Parlement de Italiaanse Antifa-activiste Ilaria Salis zit, die veroordeeld werd voor het aanvallen van mensen met een hamer in Boedapest, maar uiteindelijk vrijgelaten werd uit de gevangenis na gekozen te zijn in het EU-parlement. Orbán vroeg zich af: “En hier geeft u ons een lezing over de rechtsstaat?”

Hij omschreef de aanvallen op zijn regering omdat die zogenaamd autoritair zou zijn als “absurd”, waarbij hij opmerkte dat eerder dit jaar een politieke conferentie in Brussel die hij bijwoonde werd stilgelegd door de politie in het hart van de EU.

De uitbarsting van links op woensdag werd ook bekritiseerd door bondgenoten van Orbàn, waaronder de Poolse Europarlementariër Tomasz Buczek, die opmerkte: “Voor hen is democratie alleen democratie als hun favorieten winnen.” Zich tot de Hongaarse premier wendend, voegde Buczek eraan toe: “Geef niet op en laat er een zonnestraal zijn op de kaart van Europa.”

 

De Tsjechische Europarlementariër Klara Dostalova zei: “Het motto van het Hongaarse voorzitterschap is: laten we Europa weer groot maken, en daar zijn we het mee eens,” eraan toevoegend dat Hongarije niet het probleem in Europa is, maar eerder de oplossing.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/linksen-gaan-uit-hun-dak-in-eu-parlement-waneer-orban-oproept-tot-trump-achtige-reactie-op-migrantencrisis/

Linksen gaan uit hun dak in EU parlement waneer Orbán oproept tot Trump-achtige reactie op migrantencrisis

  oktober 11, 2024   25       European People's Party / Wikimedia / ( CC BY 2.0 ) D e toespraak van de Hongaarse premier Viktor Orbá...