woensdag 27 september 2023

Dit gebeurde er met de journalist die meehielp met ontmaskering van Oekraïense nazi-veteraan


Een Britse onafhankelijk journalist is gearresteerd nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de staande ovaties voor een Oekraïense nazi-veteraan in het Canadese parlement.

Warren Thornton presenteerde zondag een aflevering van zijn podcast The Real Truth toen de politie plotseling voor zijn deur stond.

Gast Fiona Ryan zei dat Thornton 20 minuten voor het einde van de aflevering ‘verdween’. Toen ze hem een WhatsApp-bericht stuurde om hem te vragen wat er was gebeurd, stuurde hij één woord terug: ‘politie’.

Eer

Thornton werd gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau in Bristol, vele kilometers van zijn huis. Daar werd hij ervan beschuldigd ‘malinformatie’ te hebben verspreid op social media.

In een video op X, voorheen Twitter, die inmiddels is verwijderd zei hij dat het ‘een eer is’ om te worden meegenomen en ondervraagd voor het verspreiden van ‘malinformatie’.

Malinformatie is informatie die correct is, maar die verspreid wordt ‘met het enige doel om een persoon, organisatie of land te beschadigen’.

Ontmaskering

Thornton sprak zich eerder kritisch uit over de steun die de NAVO biedt aan Oekraïne. Hij speelde daarnaast een rol bij de ontmaskering van de 98-jarige oud-SS’er Jaroslav Hoenka, die tijdens een speech van de Oekraïense president Zelensky in het Canadese parlement een staande ovatie kreeg. Hij was uitgenodigd door premier Trudeau.

Hoenka maakte deel uit van een beruchte divisie van de nazi’s die bloedbaden aanrichtte onder burgers. Nadat nazi-Duitsland was verslagen, emigreerden duizenden Oekraïense nazi’s naar Canada, waaronder de opa van vicepremier Chrystia Freeland.

Officiële waarschuwing

Heel erg bedankt dat jullie hebben laten zien dat alle 16 video’s die jullie hebben onderzocht, op waarheid berusten, zei Thornton tegen de politie. Hij liet weten dat de politie ‘geen verdere stappen’ tegen hem onderneemt.

Thornton laat zich niet het zwijgen opleggen. “We blijven mensen de waarheid vertellen.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...