woensdag 27 september 2023

Wijnboer Bas verhoogt productie in 4 jaar van 800 tot 3500 liter en dit is zijn opmerkelijke geheim



Wijnboer Bas uit Balkbrug speelt klassieke muziek in zijn wijngaard en heeft zo in vier jaar tijd de opbrengst van 700 tot 800 liter verhoogd tot 3000 tot 3500 liter.

Zijn uitleg is als volgt: water (70 procent van de druif) resoneert met de trilling van de muziek. Waterkristallen hebben een prachtige structuur na klassieke muziek, maar niet na heavy metal.

Echt bizar

Wereldwijd zijn er slechts vier wijnproducenten die muziek gebruiken om de wijnproductie op te voeren. Muziek zorgt ervoor dat planten weerbaarder zijn tegen ziektes en dat de wijnproductie hoger ligt.

Muziek is trilling en middels trilling kun je watercellen op een positieve manier beïnvloeden, legt Bas uit. Ook vriendelijk of liefdevol tegen een plant praten, geeft watercellen die eruitzien als mooie kristalvormige sneeuwvlokjes. Schelden en tieren geeft bruine uitgeslagen cellen waar geen vorm in te herkennen is.

“Het is natuurlijk bizar, echt bizar,” aldus Bas. “Hoe dan toch?”    

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...