donderdag 8 februari 2024

Europarlementslid waarschuwt voor rampzalige effecten van ‘verschrikkelijke’ wet Frans Timmermans



Europarlementariër Rob Roos vroeg in het Europees Parlement aandacht voor de boerenprotesten overal in Europa. Het is volgens hem terecht dat die doorgaan.

“Met de Green Deal heeft Frans Timmermans geprobeerd om boeren in Europa het werk onmogelijk te maken,” zei Roos.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Snel de ijskast in

De kroon op zijn werk was de Natuurherstelwet, de Nederland-op-slot-wet. Nu de boeren de straat opgaan, gaat een anti-boerenvoorstel snel de ijskast in.

Roos vindt dat boeren weer fatsoenlijk gewaardeerd en beloond moeten worden. “Voedselzekerheid is een kwestie van nationale veiligheid. De Europese Unie moet boeren niet in de weg zitten met steeds meer regeltjes, maar in plaats daarvan de boeren de ruimte geven.”

Grote verbijstering

Daarom moet die verschrikkelijke Natuurherstelwet van tafel, benadrukte de Europarlementariër. “De effecten worden rampzalig. Boeren in heel Europa gaan dat merken.”

Roos haalde de angel uit die wet. Veel van zijn voorstellen voor de boeren werden aangenomen, maar er later tot zijn grote verbijstering toch weer uitgesloopt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...