donderdag 8 februari 2024

Hongarije: Jullie kunnen EU-sancties tegen Tucker vergeten

 februari 8, 2024  20

 

Tucker Carlson in een eerder Fox News interview met de Hongaarse premier Viktor Orbán. Screenshot Youtube video

Linkse EU-wetgevers hebben opgeroepen tot een onderzoek naar de Amerikaanse journalist Tucker Carlson nadat hij Moskou had bezocht om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen. Sommigen eisten zelfs een “reisverbod” naar Europa – maar Hongaarse regeringsfunctionarissen zeiden dat ze hun veto zouden uitspreken.

Brussel barstte uit in massahysterie nadat voormalig Fox News presentator Carlson had aangekondigd dat hij met de Russische president in het Kremlin had gesproken en het interview binnenkort onbewerkt zou uitzenden op X – een social media platform dat al door veel Europese liberalen wordt verafschuwd vanwege de toewijding van eigenaar Elon Musk aan het vrije woord, bericht Thoms Brooke.

“Twee jaar in een oorlog die onze wereld opnieuw vormgeeft, zijn de meeste Amerikanen niet geïnformeerd,” vertelde Carlson volgers terwijl hij uitlegde waarom hij naar de Russische hoofdstad was afgereisd.

Hij zei dat de Westerse mainstream media de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gedurende het hele huidige conflict had bewierookt en drong erop aan dat het publiek zou moeten luisteren naar actoren aan beide kanten van de oorlog, omdat “ze voor een groot deel van de oorlog betalen op een manier die ze misschien nog niet helemaal beseffen.”

“Je hebt zijn stem nog nooit gehoord”, zei Carlson over Poetin. “Dat is verkeerd. Amerikanen hebben het recht om alles te weten wat we kunnen over een oorlog waar zij bij betrokken zijn, en wij hebben het recht om hen erover te vertellen.”

“We zijn hier niet omdat we van Vladimir Poetin houden…. We moedigen je niet aan om het eens te zijn met wat Poetin zegt in dit interview, maar we sporen je wel aan om het te bekijken. U moet zoveel mogelijk weten,” voegde hij eraan toe.

 

Zoals zo vaak was Guy Verhofstadt, de voormalige Belgische premier en huidig EU-wetgever, de eerste om zijn verontwaardiging te uiten bij de gedachte dat de Russische president de kans zou krijgen om rechtstreeks met de Westerse wereld te communiceren zonder de grotendeels partijdige lens van de mainstream media.

Hij vertelde Newsweek dat Carlson een “spreekbuis” is voor de voormalige Amerikaanse president Donald Trump met pro-Kremlin standpunten en suggereerde dat het “logisch” zou zijn om een onderzoek in te stellen naar de Amerikaanse journalist.

“Aangezien Poetin een oorlogsmisdadiger is en de EU sancties oplegt aan iedereen die hem daarbij helpt, lijkt het logisch dat de Europese dienst voor extern optreden ook zijn zaak onderzoekt,” voegde Verhofstadt eraan toe.

De voormalige Spaanse liberale Europarlementariër Luis Garicano sloot zich aan bij het standpunt van Verhofstadt en vertelde dezelfde publicatie dat Carlson “niet langer een nieuwslezer is, maar een propagandist voor het meest afschuwelijke regime op Europese bodem en het regime dat het gevaarlijkst is voor onze vrede en veiligheid.”

Zijn sancties tegen Tucker Carlson waarschijnlijk?

De Europese dienst voor extern optreden (EEAS) is in feite het ministerie van buitenlandse zaken en defensie van de Europese Unie. Bewijs van banden van een individu met een oorlogvoerende natie kan voor onderzoek worden voorgelegd aan de dienst, die sancties kan voorstellen.

Deze sancties moeten echter worden goedgekeurd door nationale leiders binnen de Europese Raad en Hongarije heeft al aangegeven dat het zich zal verzetten tegen elke poging om Carlson aan te vallen.

In reactie op berichten dat de Amerikaanse journalist EU-sancties tegemoet kan zien, postte Balázs Orbán, de politiek directeur van de Hongaarse premier Viktor Orbán op X: “Doe geen moeite om het te proberen – we zullen het niet laten gebeuren!”

Koskovics Zoltán, een geopolitiek analist bij het in Boedapest gevestigde Centrum voor Fundamentele Rechten merkte op dat “een Hongaars veto” op elke poging om Carlson te sanctioneren “gegarandeerd is.”

 

De Amerikaanse miljardair en X-eigenaar Elon Musk reageerde ook op de suggestie en waarschuwde dat een dergelijke stap “inderdaad verontrustend zou zijn.”

“Men kan het eens zijn met Tucker of niet, maar hij is een belangrijke Amerikaanse journalist en een dergelijke actie zou het Amerikaanse publiek enorm beledigen,” voegde hij eraan toe.

Op woensdag onthulde de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, de redenen van Moskou om een ontmoeting met Carlson toe te staan, terwijl andere westerse media tijdens de oorlog in Oekraïne een interview geweigerd werd.

“Als het gaat om de landen van het collectieve Westen, kunnen de grote netwerkmedia, tv-zenders en grote kranten er op geen enkele manier op bogen dat ze zelfs maar proberen om op zijn minst onpartijdig te lijken in termen van berichtgeving,” zei de heer Peskov.

“Dit zijn allemaal media die een uitzonderlijk eenzijdig standpunt innemen. Natuurlijk is er geen wens om met zulke media te communiceren, en het heeft nauwelijks zin, en het is onwaarschijnlijk dat het nuttig zal zijn.”

Peskov beweerde dat Carlson het interview had gekregen omdat “zijn positie anders is dan de anderen” omdat hij “op geen enkele manier pro-Russisch is, noch pro-Oekraïens”, maar zijn “pro-Amerikaanse” visie contrasteert met de “positie van de traditionele Angelsaksische media”.

Het langverwachte interview wordt naar verwachting donderdag op vrijdag om middernacht (CET) gepubliceerd op het social mediaplatform X.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/hongarije-jullie-kunnen-eu-sancties-tegen-tucker-vergeten/

 

Tucker Carlson durft te vragen: “Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?”

Dat zijn de verboden woorden die Tucker Carlson uitspreekt aan het begin van aflevering 7 van zijn Tucker on Twitter-serie, waarin hij de ironie benadrukt van het feit dat de zogenaamde ‘oorlog voor democratie’ eigenlijk dictatuur en tirannie mogelijk maakt, schrijft Tyler Durden. Nu nucleaire uitroeiing tot de mogelijkheden behoort en er al duizenden levens … Meer lezen overTucker Carlson durft te vragen: “Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?”

https://www.frontnieuws.com/tucker-carlson-durft-te-vragen-waarom-zijn-we-eigenlijk-in-oorlog-met-rusland/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...