donderdag 8 februari 2024

Wetenschappers Moderna waarschuwen dat mRNA-vaccins risico’s met zich meebrengen


De technologie die gebruikt wordt voor de coronavaccins brengt risico’s met zich mee. Daarvoor waarschuwen wetenschappers van Moderna, fabrikant van één van de mRNA-coronavaccins, in een nieuwe paper die is gepubliceerd door Nature Reviews Drug Discovery.

Ze staan nu voor de grote uitdaging om de risico’s die gepaard gaan met mRNA-technologie terug te brengen. Het gaat hier specifiek om de toxiciteit van de vaccins.

Auteurs van de paper zijn Eric Jacquinet en Dimitrios Bitounis, medewerkers van Moderna, en Maximillian Rogers, die werkte bij Moderna op het moment dat aan de paper werd gewerkt.

Moderna was niet bereikbaar voor commentaar.

Weken tot maanden

De mRNA-vaccins hebben meerdere bekende bijwerkingen, waaronder hartontsteking en anafylactische shock. Volgens Pfizer zijn hoogstwaarschijnlijk de lipide nanodeeltjes in het vaccin de boosdoener.

In hun paper gaan de auteurs in op andere onderzoeken waaruit blijkt dat mRNA en het spike-eiwit weken of maanden na vaccinatie in het lichaam van mensen zijn aangetroffen, terwijl de overheid altijd heeft beweerd dat het lichaam zich er binnen enkele dagen van ontdoet.

Het terugdringen van het risico op toxiciteit van mRNA-vaccins is noodzakelijk, maar ‘ingewikkeld’, aldus de wetenschappers.

Wat heeft Marion Koopmans hierop te zeggen?

Moderna en andere bedrijven testen momenteel een aantal nieuwe mRNA-producten, waaronder griepvaccins en kankerbehandelingen. De komende vijf jaar verwacht het bedrijf 15 producten te lanceren, zei Moderna-baas Stephane Bancel.

“Moderna-wetenschappers geven toxiciteit toe van hun mRNA-technologie,” vat moleculair bioloog Rogier Louwen samen.

Peter Borger, ook moleculair bioloog, vraagt wat ex-collega van Louwen Marion Koopmans hierop te zeggen heeft. “Waren er geen wetenschappers die haar hierover niet al in 2020 hadden geïnformeerd? Wat gebeurde er ook alweer met die wetenschappers? Wat gebeurde met dr. Louwen?” Die werd ontslagen door zijn werkgever, het Erasmus MC, waar hij 22 jaar als wetenschapper werkte.

[Zero Hedge via The Epoch Times]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...