donderdag 8 februari 2024

Grote zorgverzekeraars wijzigen polissen om dekking uit te sluiten voor verwondingen of ziekte tijdens oorlog, oproer of opstand

Weten de verzekeringsgiganten iets dat wij niet weten? Hebben ze gehoord dat er oorlog en grote sociale onrust op komst zijn?

februari 8, 2024   12

    Image by rawpixel.com on Freepik

In stilte, zonder enige ruchtbaarheid, veranderen verschillende van de grootste ziektekostenverzekeraars van het land hun polissen voor 2024 om dekking uit te sluiten voor verwondingen en ziekten die het gevolg zijn van “oorlog, verklaard of niet verklaard, oproer of opstand,” alsof ze weten dat er dit jaar iets heel, heel ergs op komst is, schrijft Ethan Huff.

In het besef dat het land op de rand staat van wat een grote financiële ineenstorting lijkt te worden, maken ziektekostenverzekeraars het roer klaar om geen uitbetalingen te doen voor claims die verband houden met een groot aantal potentiële calamiteiten waarvan velen denken dat ze het gevolg kunnen zijn van een sociale of economische ineenstorting.

“Jullie moeten allemaal jullie verzekeringspolissen nakijken,” tweette het Wall Street Apes account op X, waarbij ze iemand aanhaalden die in Californië in de verzekeringsbranche werkt. “Ik heb al meer dan tien jaar mijn verzekeringslicentie in de staat Californië. En toen ik de polissen voor 2024 aan het doornemen was, merkte ik deze nieuwe uitsluiting op.”

“Dit staat onder uitsluitingen en kosten die niet gedekt zijn op een 2024 Cigna ziektekostenpolis. Behandeling van een verwonding of een ziekte, die te wijten is aan oorlog, verklaard of niet verklaard, oproer of opstand. Dit is niet typisch. Dit is een verzekeringspolis van United van vorig jaar voor 2023, en de taal luidt meestal als volgt. Wat gebeurt er met mijn dekking onder buitengewone omstandigheden?”

Bekijk de video hieronder om zelf de genoemde veranderingen en uitsluitingen te zien:

Komt er oorlog en grote verdrukking naar Amerika in 2024?

Hoewel Cigna zegt dat het “zijn best zal doen” om diensten te verlenen aan polishouders die worden getroffen door een ramp, epidemie, oorlog, oproer of opstand, is er technisch gezien geen verplichting, onder de nieuw bijgewerkte voorwaarden, om dit te doen.

 

De bijgewerkte ziektekostenverzekeringspolissen van United voor 2024 luiden ongeveer hetzelfde, met uitsluitingen voor oorlog en andere calamiteiten die dit jaar in een oogwenk zouden kunnen plaatsvinden.

“We dekken geen ziekte, behandeling of medische aandoening als gevolg van oorlog, verklaard of niet verklaard,” staat er in de bijgewerkte polis van United, vermoedelijk rekening houdend met de escalerende situatie tussen Israël en zijn buren en tussen Rusland en Oekraïne.

“Cigna en United zijn niet de enigen die hun taal hebben veranderd die oorlog uitsluit van hun polissen,” stelt de vrouw in de bovenstaande video verder. “Anthem heeft dit ook gedaan en je vraagt je gewoon af waarom dat in hemelsnaam het geval zou zijn.”

Het X-account “MarineWifeAndMom” (@AngelaH171717) reageerde op de bovenstaande video met een screenshot van haar polis, die volgens haar is gewijzigd met het volgende:

“2. Uitsluitingen. We betalen niet voor verlies of schade veroorzaakt door:

a. Brand.

b. Oorlog. Dit omvat niet-verklaarde oorlog, burgeroorlog, opstand, rebellie of revolutie of een gevolg hiervan.

c. Nucleaire reactie, nucleaire straling of radioactieve besmetting of een gevolg hiervan.”

Hierop reageerde iemand verbaasd dat zelfs “brand” nu is uitgesloten van de polis van de vrouw, waarschijnlijk om haar premie te verlagen om het aantrekkelijker te maken – in ieder geval voor het ongetrainde oog.

“Als onafhankelijk verzekeringsagent,” reageerde een ander, “zie ik dit de afgelopen 18 maanden maar al te vaak gebeuren. Bel je agent. Vraag hem waarom hij je deze polis heeft verkocht.”

Wat denk jij: Zal het systeem uit zichzelf imploderen of heeft Amerika nog wat tijd voordat het ten onder gaat?

  Scott Ritter: 90 seconden voor middernacht?

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/grote-zorgverzekeraars-wijzigen-polissen-om-dekking-uit-te-sluiten-voor-verwondingen-of-ziekte-tijdens-oorlog-oproer-of-opstand/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...