donderdag 7 maart 2024

Artsen slaan alarm nu gevaccineerden ‘plotseling doof’ worden

 maart 7, 2024   2

 

    Ministerio de Defensa del Perú from Perú, Perú / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Verschillende artsen hebben alarm geslagen nadat hun patiënten begonnen te lijden aan “plotselinge doofheid” na het ontvangen van Covid mRNA-vaccins.

Dr. Clarice Saba, een otorhinolaryngoloog in Brazilië, ontwikkelde plotseling gehoorverlies in haar rechteroor een week nadat ze haar eerste Covid mRNA-injectie had gekregen, schrijft Hunter Fielding.

“Ik heb alle onderzoeken gedaan en kon geen andere reden vinden dan de injecties,” zei ze.

Verschillende onderzoeken hebben plotseling gehoorverlies in verband gebracht met het vaccin, waarbij het meest uitgebreide onderzoek uit Frankrijk kwam.

Vierhonderd gevallen van plotseling perceptief gehoorverlies na het vaccin werden geëvalueerd, waarbij 345 medische rapporten door twee audiologiedeskundigen werden beoordeeld op mogelijke causaliteit.

“Plotseling perceptief gehoorverlies na COVID-19 mRNA-vaccins zijn zeer zeldzame bijwerkingen,” concludeerden de Franse auteurs, eraan toevoegend dat deze zeldzame bijwerkingen “de voordelen van mRNA-vaccins niet in twijfel trekken, maar wel bekend moeten zijn gezien de mogelijk invaliderende gevolgen van plotselinge doofheid”.

Artsen waarschuwen nu voor een tikkende tijdbom omdat een groeiend aantal mensen plotseling hun gehoor verliest na de vaccinaties, sommige tot wel drie jaar later.

Geaccumuleerde schade

Hoewel de oorzaak van gehoorverlies onbekend is, wordt meestal aangenomen dat het veroorzaakt wordt door schade aan het slakkenhuis, een met vloeistof gevulde, spiraalvormige holte in het binnenoor die geluiden helpt verwerken tot elektrische signalen in de hersenen.

Deze veronderstelling is gebaseerd op het feit dat cochleaire implantaten, die het werk van een natuurlijk slakkenhuis nabootsen, zeer succesvol zijn bij de behandeling van gehoorverlies.

Het slakkenhuis is een zeer gevoelig deel van het oor en kan schade oplopen door veroudering, harde geluiden, virusinfecties en bepaalde chemicaliën en medicijnen.

 

Deze blootstellingen kunnen de zuurstoftoevoer naar de bloedtoevoer van het slakkenhuis beperken, de bloedstroom verminderen, oxidatieve schade verhogen of laesies vormen in het slakkenhuisweefsel.

Het is niet bekend hoe COVID-19 en de vaccins gehoorverlies kunnen veroorzaken. Sommige studies hebben gesuggereerd dat het SARS-CoV-2 virus zich kan vermenigvuldigen in de oren en daar schade kan veroorzaken aan de bloedvaten en zenuwen.

Gevalsstudies die gehoorproblemen bij COVID-19 patiënten evalueerden, vonden ontsteking van de binnenoren, ontstoken slakkenhuis en vestibulaire zenuwen en bloedingen in de oren.

De COVID-19 mRNA-vaccins zetten het lichaam aan tot het maken van COVID-19 spike-eiwitten.

Onderzoek met dierlijke slakkenhuiscellen heeft aangetoond dat het spike-eiwit het slakkenhuis beschadigt. Spike-eiwitten delen ook structurele overeenkomsten met meer dan 28 menselijke eiwitten.

Daarom speculeren sommige studies over gehoorverlies dat eiwitten in de oren, waaronder in het slakkenhuis, structureel kunnen lijken op spike-eiwitten, wat leidt tot auto-immuunschade wanneer het lichaam zijn immuunrespons start.

De spike-eiwitten in de COVID-19 vaccins kunnen ook microklontering veroorzaken, waarbij het bloed stroperiger en “slibachtig” wordt, volgens arts voor interne geneeskunde Dr. Jordan Vaughn.

Viskeus bloed beweegt langzamer, wat de zuurstofuitwisseling in het bloed vermindert en leidt tot stress op de zenuwen en cellen in de oren.

Tinnitus en gehoorverlies

Sinds de pandemie ziet Dr. Saba een toename van gehoorverlies en tinnitus.

Tinnitus is een veel vaker voorkomend en erkend schadelijk effect van het COVID-19 vaccin.

Een bekend geval van vaccin-gerelateerd oorsuizen werd gemeld door vaccinloog Dr. Gregory Poland, die de aandoening ontwikkelde na het krijgen van zijn tweede Pfizer-dosis.

Tinnitus is ook sterk gerelateerd aan gehoorverlies.

 

Hoewel de meeste patiënten met tinnitus zich geen tekenen van gehoorverlies realiseren, heeft ongeveer 80 tot 90 procent het probleem.

Dr. Saba zei dat veel patiënten met tinnitus een normaal gehoorresultaat krijgen als ze een automatische gehoortest ondergaan. Gehoortests op hoge frequenties of audiometrische gehoortests zouden echter onthullen dat de persoon een zekere mate van gehoorverlies heeft.

Studies hebben aangetoond dat het slakkenhuis ook betrokken is bij chronische tinnitus.

Vanwege het verband tussen tinnitus en gehoorverlies schrijft ze soms dezelfde behandeling voor bij beide aandoeningen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/artsen-slaan-alarm-nu-gevaccineerden-plotseling-doof-worden/

 

Doet u ertoe?

“Ik ben Kelly-Sue Oberle. Ik woon op [adres]. Ik hoor bij iemand, en ik doe ertoe.” Dat zijn de woorden op het papiertje dat Kelly-Sue Oberle elke avond onder haar kussen legt. Het briefje is geen bevestiging. Het is geen zelfhulpoefening. Het is een link naar haar bestaan, een letterlijke herinnering aan haar toekomstige zelf van … Meer lezen overDoet u ertoe?

https://www.frontnieuws.com/doet-u-ertoe/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...