woensdag 13 maart 2024

‘Jullie vampierenbal is voorbij’ – Poetin tegen westerse elites

 Er komt een einde aan de uitbuiting van andere landen door de zogenaamde "gouden miljard", aldus de Russische president.

maart 13, 2024   23

 

TASS News Agency / www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Het tijdperk waarin westerse elites andere naties en andere volkeren over de hele wereld kunnen uitbuiten, loopt ten einde, aldus de Russische president Vladimir Poetin in een exclusief interview dat woensdag is gepubliceerd door Rossiya 1 en RIA Novosti, bericht RT.

De president verklaarde dat de zogenaamde “gouden miljard” er de afgelopen eeuwen aan gewend is geraakt om “hun buiken te vullen met mensenvlees en hun zakken met geld” terwijl ze “parasiteerden” op andere volkeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

“Maar ze moeten begrijpen dat het vampierenbal ten einde loopt,” zei Poetin.

Hij voegde eraan toe dat de burgers van de bovengenoemde regio’s, die de afgelopen 500 jaar voortdurend zijn uitgebuit door het Westen, de strijd van Rusland voor soevereiniteit zijn gaan associëren met “hun eigen aspiraties voor soevereiniteit en onafhankelijke ontwikkeling.”

Tegelijkertijd merkte Poetin op dat westerse elites een zeer sterk verlangen hebben om “de huidige situatie te bevriezen” en de “onrechtvaardige stand van zaken in internationale aangelegenheden” in stand te houden.

In zijn toespraak tot de Russische Federale Vergadering vorige maand verklaarde Poetin dat het Westen, met zijn “koloniale gewoonten” om “overal ter wereld nationale conflicten aan te wakkeren,” van plan is alles te doen om de ontwikkeling van Rusland te vertragen en het land, net als Oekraïne, te veranderen in een stervende mislukte staat.

“In plaats van Rusland willen ze een afhankelijke, verdorde, stervende ruimte, waar ze kunnen doen wat ze willen,” zei hij.

De president vervolgde deze opmerkingen in het interview van woensdag door te zeggen dat veel westerse elites, die “verblind zijn door hun russofobie,, “blij” waren toen ze Rusland zover konden krijgen dat het een militair offensief in Oekraïne moest beginnen om een einde te maken aan de oorlog die het Westen in 2014 ontketende.

 

“Ze waren zelfs blij, denk ik, omdat ze geloofden dat ze ons nu zouden afmaken met een spervuur van sancties, nadat ze praktisch een sanctieoorlog tegen ons hadden uitgeroepen, en met de hulp van westerse wapens in de handen van Oekraïense nationalisten,” zei Poetin, die opperde dat deze mentaliteit ten grondslag lag aan de westerse oproepen om “Rusland een strategische nederlaag toe te brengen op het slagveld.”

Nu lijkt het Westen zich te hebben gerealiseerd dat het verslaan van Rusland op deze manier niet alleen onwaarschijnlijk, maar zelfs onmogelijk is vanwege de eenheid van het Russische volk, de fundamentele funderingen en stabiliteit van de Russische economie en het groeiende potentieel van het Russische leger, aldus de president.

“Degenen die slimmer zijn” zijn nu tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om hun strategie ten opzichte van Rusland te veranderen, aldus Poetin.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/jullie-vampierenbal-is-voorbij-poetin-tegen-westerse-elites/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...