woensdag 22 mei 2024

In Slowakije slaat de eenzame schutter weer toe

 mei 22, 2024  2

 

   Foto Credit: Strategic Culture / Foto's: Social media

De “eenzame schutter”, die cartooneske figuur die de afgelopen decennia – in ieder geval sinds november 1963 – regelmatig de meeste geruchtmakende moorden omlijstte, heeft weer toegeslagen, dit keer in het ongehoorzame Slowakije. Hij duikt altijd op wanneer zijn aanwezigheid vereist is om buitenbeentjes te waarschuwen en zelfs teamspelers die niet op hun taken letten te disciplineren, schrijft Stephen Karganovic.

De moordaanslag op de Slowaakse premier Robert Fico past in dat patroon. Fico’s decennialange politieke staat van dienst heeft misschien een zeker wantrouwen gewekt in kringen van globalisten. Zijn verkiezingsoverwinning en terugkeer aan de macht in de herfst van vorig jaar zouden echter waarschijnlijk zijn gezien als een beheersbare uitdaging als Fico zo verrot was geweest om te handelen zoals zijn collega’s gewoonlijk doen, door vóór de verkiezingen het ene te zeggen en daarna het tegenovergestelde te doen.

In plaats daarvan heeft hij zich ontpopt als een man die zich aan zijn woord houdt en heeft hij alle geruchten de kop ingedrukt dat hij ooit zou zijn gerekruteerd als een van de Young Leaders van het WEF. Op een kritiek moment voor de globalistische touwtrekkers, wanneer een coöperatieve teamspeler als de rigeuer wordt beschouwd, koos hij ervoor om buiten de gebaande paden te treden met andere verschoppelingen zoals Victor Orban en op te komen voor ouderwetse waarden, zoals de nationale soevereiniteit van Slowakije.

Fico drong echter niet alleen aan op de soevereiniteit van Slowakije, wat al erg genoeg zou zijn geweest, maar ook op andere verachte begrippen, die in het huidige Europa evenzeer in diskrediet zijn geraakt: soevereiniteit, natievorming, religie en familie. Het is zijn gehechtheid aan deze waarden, ooit de hoeksteen van de Europese beschaving vóór haar culturele implosie, die van Fico een doelwit van een eenzame schutter maakte.

Maar aan deze tekortkomingen moeten enkele andere, niet minder storende en ook potentieel levensbedreigende fouten worden toegevoegd. De afgelopen maanden, toen Project Oekraïne op een schipbreuk begon uit te lopen, weigerde Fico uitdagend om militaire hulp voor het regime in Kiev toe te staan, riep hij op tot het opheffen van anti-Russische sancties en uitte hij herhaaldelijk het verboden idee dat Oekraïne zal worden verslagen.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er nog meer. In een lang vergeten tragedie in 2006 stortte een Slowaaks vliegtuig op mysterieuze wijze neer toen het terugvloog uit Kosovo. Aan boord bevond zich, naast Slowaakse vredeshandhavers, een zeer interessante lading. Slowaakse specialisten en forensische experts waren betrokken bij de opgraving van verschillende massagraven in Kosovo waar Servische slachtoffers waren begraven en ze brachten het bewijsmateriaal mee naar huis. Het bleek dat veel van die slachtoffers incisies in de borstkas vertoonden die er sterk op wezen dat ze door Albanese handelaren waren gebruikt als onwillige orgaandonoren. Lezers met een nog onaangetast geheugen zullen zich de controverse herinneren die destijds woedde over het extraheren en verhandelen van menselijke organen in Kosovo, culminerend in het belastende rapport over dit onderwerp dat de Zwitserse onderzoeker Dick Marty in 2010 bij de EU indiende.

Het Slowaakse team overhandigde een set van het bewijs dat het had opgegraven aan de NAVO, waarvan Slowakije inmiddels lid was geworden. Maar om er zeker van te zijn dat hun bevindingen niet zouden verdwijnen in een of ander zwart gat van de NAVO, namen ze uit voorzorg een extra set mee naar huis. Dat bewijsmateriaal bevond zich aan boord van het vliegtuig dat op onverklaarbare wijze neerstortte en dat samen met ongeveer 40 Slowaakse personeelsleden omkwam, wier mond over hun gruwelijke bevindingen in Kosovo daarmee voor altijd werd verzegeld.

Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties werd er een haastig en oppervlakkig onderzoek uitgevoerd door de Slowaakse autoriteiten, de conclusies werden tot staatsgeheim verklaard en vervolgens verzegeld.

Vijf jaar geleden stond het vliegtuigongeluk van 2006 opnieuw in de schijnwerpers toen er nieuw bewijs opdook dat het misschien toch geen ongeluk was vanwege een explosief dat aan boord was geplaatst. Het Slowaakse parlement opende een onderzoek naar de zaak, dat Robert Fico van harte en publiekelijk steunde.

Naast zijn meer recente misstappen, moet dit ook een enorme slag tegen hem zijn geweest.

Voorspelbaar werd de verantwoordelijkheid voor de schietpartij onmiddellijk toegeschreven aan een eenling die Fico een politieke wrok zou hebben toegedicht en besloot hem te vermoorden. Hoe deze belachelijke, Jack Ruby-achtige verklaring zal uitpakken, kunnen we binnenkort zien als de Slowaakse autoriteiten hun onderzoek voortzetten.

Maar ongeacht wat de Slowaakse onderzoekers aan het licht brengen en hoeveel hun NAVO-overheersers hen toestaan om te publiceren, kunnen er toch al enkele voorlopige conclusies worden getrokken over deze gruwelijke poging tot moord. Op basis van alle ervaringen uit het verleden zullen deze conclusies uiteindelijk zeker worden bevestigd en de tand des tijds zeker doorstaan.

De gangsteraanslag op de Slowaakse premier zal het beoogde effect hebben gehad, of hij het nu overleeft of niet. Het was een intimiderende boodschap die luid en duidelijk werd overgebracht aan alle betrokkenen. De aard en reikwijdte van de “regels” die op hen betrekking hebben, werden onlangs in Slowakije duidelijk gemaakt. Nu de positie van het collectieve Westen aan het afbrokkelen is, zijn alle Europese leiders die er misschien aan denken om een andere weg in te slaan of de belangen van hun land op te eisen in plaats van gehoorzaam de bevelen op te volgen, gewaarschuwd. Als Robert Fico kwetsbaar was, zijn zij dat ook. En dit geldt niet alleen voor de zielige schijnvertoningen van nationale leiders die nu in functie zijn, maar ook voor degenen die hun plaats willen innemen. Meer in het algemeen is de poging tot moord op Robert Fico een boodschap voor uitstekende niet-politieke publieke figuren van vele profielen, zoals aartsbisschop Vigano, wiens gedurfde uitspraken, coherente analyses en overtuigende oproepen aan het publiek de gefabriceerde consensus dreigen te laten instorten.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...