dinsdag 30 juli 2024

Als groene dromen in rook opgaan: het grote lithiumvrachtwagendebacle van de I-15

29/07/2024 


Er was eens in het magische land Californië een vrachtwagen die de essentie van groene dromen vervoerde – lithium-ionbatterijen – die besloot een dutje te doen langs de kant van de I-15. Dit was niet zomaar een dutje, let wel; het was een vurige, apocalyptische slaap die de geschiedenisboeken van het transport in zou gaan, meldt WUWT.

Laten we niet vergeten dat lithium-ionbatterijen de lievelingen van de groene beweging zijn. Ze zouden het antwoord moeten zijn op al onze energieproblemen, en ze zouden alles van stroom moeten voorzien, van onze elektrische auto’s tot onze smartphones. Maar zoals het gezegde luidt: “met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid”, en in dit geval de verantwoordelijkheid om niet spontaan te ontbranden op een grote snelweg.

Toen de lading van de vrachtwagen besloot om helemaal op de barbecue te gaan, haastten de dappere brandweerlieden van San Bernardino County zich naar de plaats van het delict, maar ze krabden zich achter de oren. Weet je, lithium-ionbranden zijn een beetje als die ene vriend die weigert het feest te verlaten; ze blijven maar doorgaan en doorgaan en doorgaan. Water is uit den boze, want dat maakt het alleen maar erger. Dus moesten de brandweerlieden toekijken hoe het schouwspel zich ontvouwde, in de hoop dat de batterijen uiteindelijk vanzelf zouden opbranden.

Ondertussen bleven de arme zielen die vastzaten op de I-15 achter met de ironie van het geheel. Hier waren ze, die probeerden hun steentje bij te dragen aan het milieu door niet in benzineslurpende SUV’s te rijden, alleen om vast te zitten in een verkeersapocalyps uit de hel, met dank aan de technologie die ons juist van onszelf had moeten redden.

De situatie was zo ernstig dat sommige automobilisten gedwongen waren om de nacht in hun auto door te brengen, dromend van de dagen dat een simpele benzinemotor hen van punt A naar punt B kon brengen zonder het risico van spontane ontbranding. Het is bijna alsof Moeder Natuur zelf een bericht stuurde: “Wil je groen? Ik geef je groen… de kleur van een brandweerwagen.”

Uiteindelijk, na 44 uur chaos en verwarring, werden de noordelijke rijstroken van de I-15 eindelijk weer vrijgegeven. De verkoolde resten van de lithium-ionbatterijen waren een harde herinnering dat, hoewel de weg naar een groenere toekomst geplaveid is met goede bedoelingen, deze ook bezaaid is met de smeulende resten van onze best voorbereide plannen.

Dus de volgende keer dat u vastzit in het verkeer en droomt van een wereld die wordt aangestuurd door schone, hernieuwbare energie, bedenk dan: het is niet makkelijk om groen te zijn. En misschien, heel misschien, moeten we een stap terug doen en onze prioriteiten opnieuw evalueren voordat we al onze eieren in één lithium-ionmandje leggen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...