rsz iedereen wordt beloond voor goed gedragDe structuur van onze maatschappij zal de komende jaren drastisch veranderen en sommigen zullen daar heel blij mee zijn.

Vooral de mensen die ‘deugen’ gaan goede tijden tegemoet, want zij zullen worden beloond.

Nederland (èn Vlaanderen (red.) is in principe een land van deugers. Mensen die maar wat graag de autoriteiten tevreden stellen en ieder bevel en richtlijn klakkeloos opvolgen.

Een deuger is niet iemand die kritische vragen stelt en ook geen lezer van deze website.

De krachten in de achtergrond weten maar al te goed dat het grootste deel van de bevolking bestaat uit deugers en dus kunnen ze heel goed plannen hoe ze een dergelijke bevolking kunnen hersenspoelen en bovenal manipuleren.

Een kenmerk van een deuger is dat ze zichzelf ook een modelburger vinden die zelfs alles doet zoals het hoort zonder beloning. Maar,  als er dan ook nog eens een systeem komt waarbij die deugburger wel wordt beloond dan is het feest en zullen ze gegarandeerd hun stinkende best doen om zoveel mogelijk beloond te worden.

Daarmee heb je in essentie het beruchte social credit system. Een systeem dat op dit moment vooral bekend is door China, maar wat ook bij ons stap voor stap ingevoerd gaat worden.

Zoals nu bijvoorbeeld in Kopenhagen.

Kit Knightly schrijft daarover:

De eerste klimaatgerelateerde sociale beloningsregeling ter wereld werd twee weken geleden ingevoerd, toen de stad Kopenhagen officieel het nieuwe “CopenPay”-systeem lanceerde.

Via het CopenPay-systeem worden toeristen die de stad bezoeken beloond voor “groene acties” - zoals het gebruik van het openbaar vervoer of de fiets - met toegang tot “culturele ervaringen”, gratis maaltijden, enz.

Als je bijvoorbeeld te voet of op de fiets naar de droge skipiste CopenHill komt, krijg je 20 minuten gratis skitijd, terwijl iedereen die vrijwilligerswerk doet bij een biologische stadsboerderij een gratis lunch krijgt (vegetarisch, natuurlijk).

De officiële CopenPay website beschrijft het doel van het systeem als volgt:

...om duurzaam gedrag aan te moedigen en de culturele ervaring van bezoekers en inwoners van Kopenhagen te verrijken door groene acties om te zetten in valuta voor culturele ervaringen.

WonderfulCopenhagen.com voegt hieraan toe:

Er is behoefte om de mindset van toeristen te veranderen en groene keuzes aan te moedigen [...]Via CopenPay willen we daarom het duurzame gedrag van toeristen stimuleren en tegelijkertijd hun culturele ervaring van onze bestemming verrijken. Het is een experiment en een kleine stap in de richting van het creëren van een nieuwe mentaliteit [...] De hoop is niet alleen om het proefproject voort te zetten, maar ook om andere steden over de hele wereld te inspireren om soortgelijke initiatieven te introduceren.

Gratis biologische maaltijden en gratis windsurflessen lijken misschien goedaardig genoeg, maar als je het hebt over “mentaliteitsverandering” en/of “gedrag stimuleren” gaan de hersenen jeuken.

Het is vrij eenvoudig om door de vrolijke toon van de promotie heen te kijken naar de kern van het probleem, het staat daar in hun eigen woorden: Groene acties omzetten in valuta.

Dit is gedragsverandering op basis van klimaatverandering. Dit is een sociaal kredietsysteem. Kleinschalig en optioneel, zeker, maar dat is wat het is.

Voorlopig is het optioneel en alleen voor toeristen. Ze zijn het water aan het testen.