dinsdag 30 juli 2024

Elektrische auto-debacle ‘op de rand van de afgrond’

30/07/2024

Het is moeilijk om de grote EV-ontwikkeling bij te houden

Het beste nieuws voor de EV-industrie deze maand is dat Ford nu slechts $ 50.000 per auto verliest op zijn elektrische voertuigen. Dat is zoveel beter dan de $ 132.000 die het vorige kwartaal verloor. Maar de echte economische slachting is diep en wijdverbreid. De enige zekere gok in de wereld van elektrische voertuigen was Tesla, waar de verkoop in het laatste kwartaal met twee procent steeg, maar hun winst met 45% daalde . De uitverkoop verplaatste auto’s, maar verbrandde de winst. Op dezelfde manier daalde de winst van Mercedes Benz met 21%, voornamelijk dankzij EV’s. En die van Ford daalde met 35% (niet verrassend), schrijft Jo Nova.

We wisten dat het slecht ging toen de nieuwe uitvinding nog maar een klein marktaandeel had, maar toch wilde de helft van de eigenaren terug naar de oude stijl.

Zelfs in China is er onrust, waar de aandelen van Evergrande New Energy Vehicle dit jaar tot nu toe met bijna 40% zijn gedaald. Blijkbaar komen er schuldeisers achter Evergrande aan om faillissement aan te vragen voor twee van zijn EV-afdelingen.

Bijna elke grote fabrikant stelt nieuwe modellen uit of herschrijft hun doelen. Ford stelt verschillende modellen uit en is een fabriek in Canada die elektrische auto’s zou gaan maken aan het herontwerpen tot een fabriek die pick-uptrucks met fossiele brandstofmotoren gaat bouwen. Bentley en Aston Martin hebben de lancering van hun eerste elektrische auto’s uitgesteld. Jaguar heeft gezegd dat ze twee van hun geplande elektrische automodellen zullen laten vallen en hun benzine-SUV’s langer zullen blijven maken. Volkswagen heeft $ 60 miljard teruggetrokken in de ontwikkeling van ICE-auto’s

 . Plotseling hebben ze allemaal ontdekt dat hybride auto’s behoorlijk interessant zijn.

Porsche hield vast aan hun doel en liet het tegelijkertijd vallen. Ze mikken nog steeds (theoretisch) op 80% van hun voertuigverkopen elektrisch in 2030. Maar ze voegden de clausule toe “als de klanten ons steunen”. Alles onder de 80% is de schuld van de klanten. Porsche komt er vrijuit, eh…

Iemand gaat een boek schrijven over hoe de industriële topzwaargewichten van het Westen vrijwel allemaal in de fantasie trapten dat we een eeuw aan techniek konden weggooien en op commando een nieuw type auto konden uitvinden. Ontdekking in gangpad negen!

De EV-bubbel barst in realtime leeg

Er moeten koppen rollen over het fiasco met de elektrische auto

Door Matthew Lynn, The Telegraph

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat de EV-industrie op de rand van de afgrond staat. Honderden miljarden euro’s, dollars en ponden zijn in deze industrie gepompt door politieke leiders en de subsidiejunkies om hen heen – en het is zeker tijd dat ze ter verantwoording worden geroepen voor de enorme hoeveelheden belastinggeld die zijn verspild.

En het zijn niet alleen autofabrikanten. Het is slecht nieuws voor de aanvoerlijn:

Voor componentenfabrikanten is het nog erger. Aandelen in het Duitse Varta zijn de afgelopen maand met 70% gedaald, te midden van berichten dat het bedrijf mogelijk van een faillissement gered moet worden na zware verliezen op batterijen voor hybride sportwagens. Deze week kondigde de Belgische chemiegroep Umicore een daling van € 1,6 miljard (£ 1,4 miljard) aan, omdat fabrikanten waarschuwden voor afnemende vraag naar elektrische voertuigen en het plan voor een batterijrecyclingfabriek uitstelde.

Zoals Matthew Lynn zegt: consumenten worden steeds nerveuzer over wat misschien wel eens obsolete technologie zou kunnen worden. Dat moet wel de doodskus zijn.

Westerse regeringen hebben miljarden dollars geïnvesteerd om deze zeepbel op te blazen

Politici probeerden God te spelen op de automarkt: in Frankrijk gooide Macron €700 miljoen in een plan om de batterijproductie te domineren in samenwerking met Duitsland. De Duitsers verbrandden ook €1 miljard. Maar de EU pochte dat het €80 miljard uitgaf aan dingen die met elektrische voertuigen te maken hadden, en de VS had vrachtschepen vol geld gelanceerd met de Inflation Reduction Act.

Uiteindelijk had Ford bij de grootste transitie van allemaal, van paard naar auto, geen overheidssubsidie ​​nodig om een ​​Model T uit te vinden. En klanten hoefden ook niet gedwongen te worden om hem te kopen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden. 

https://dissident.one/elektrische-auto-debacle-op-de-rand-van-de-afgrond

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...