zaterdag 20 juli 2024

Europarlementariër spuwt vuur richting Von der Leyen: ‘U bent een schande voor elke democratie’


Donderdag vond in het Europees Parlement een big bang plaats. Vlak voor haar herverkiezing als voorzitter van de Europese Commissie, kreeg Ursula von der Leyen een verbale afranseling van Europarlementslid Christine Anderson. De EU-baas zat in een volgepakt parlement recht voor haar en moest alles aanhoren. Dit keer kon ze niet wegduiken.

Programma’s als de Green Deal ruïneren de levens van gewone burgers in de EU. Deïndustrialisatie, prijsexplosie, het afschaffen van vrijheid en democratie, censuur en het intimideren van burgers, dat is uw beleid, mevrouw Von der Leyen, beet Anderson haar toe.

(Video verwijderd? Klik hier...)

U moet zich schamen

“U bent een schande voor elke democratie. U moet zich schamen!”

Anderson vervolgde: “U sloot een miljardencontract met uw Pfizer-vriend voor een product dat in het beste geval waardeloos was, in het ergste geval schadelijk en in sommige gevallen zelfs dodelijk.” Ze herhaalde nog maar eens: “U moet zich schamen!”

Het parlement uitgejaagd

Ze verwees naar het vonnis van het Europese Hof van Justitie, dat heeft geoordeeld dat Von der Leyen de vaccincontracten ten onrechte geheim heeft gehouden. “Er lopen meerdere onderzoeken wegens corruptie tegen u. Als u ook maar een greintje fatsoen in uw donder had, zou u zich niet opnieuw verkiesbaar hebben gesteld.”

“Mevrouw Von der Leyen, u bent de voorzitter van de Commissie en niet de voorzitter van Corruptie. U zou niet herkozen, maar met pek en veren dit parlement uitgejaagd moeten worden,” brieste het Europarlementslid, waarna haar microfoon dichtgedraaid werd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...