rsz nieuwe mini ijstijdDe autoriteiten waarschuwen nu opeens aan alle kanten dat het in plaats van warmer wel eens veel kouder kan gaan worden.

Maar, geen nood want ook deze (plotselinge) daling van de temperatuur wordt veroorzaakt door de mens.


Als het waar is wat instanties zoals de NOS verkondigen, dan is onze overheid aardig crimineel bezig.

Want, dan weten ze dat we over niet al te lange tijd met veel kouder weer te maken zullen krijgen en dan zou een overheid alles in het werk moeten stellen om te voorkomen dat dit straks een enorme ramp wordt.

Dat gebeurt niet, want alles draait nog steeds om opwarming van de aarde en daardoor loopt onze gemeenschap straks krakend vast.

Alles is dan overgeschakeld naar elektrische en wanneer er zich een soort nieuwe (mini) ijstijd aandient, dan zal alles en iedereen kou lijden vanwege het gebrek aan gas.

We praten dan ook niet over een echte ijstijd, maar wel over een tijd dat het een fiks aantal graden koeler zal zijn dan nu het geval is.

En dat alles heeft te maken met de zogenaamde Warme Golfstroom.

Eerder dit jaar schreven wij daarover het volgende:

Lezers van deze website zijn ondertussen heel goed op de hoogte en daarom weten zij dat de klimaathysterie is gebaseerd op een heel andere agenda dan de opwarming van de aarde.

De aarde kan heel goed voor zichzelf zorgen en heeft daarbij echt niet de hulp van de mens nodig.

En omdat de aarde dat heel goed kan krijgen we nu te maken met het stilvallen van de Golfstroom. Deze stroming heet officieel Atlantic Meridional Overturning Circulation (AMOC).

De uitdrukking AMOC kon je de afgelopen weken op diverse plaatsen zien opduiken. In berichten zoals de volgende:

De golfstroom in de Atlantische Oceaan, de AMOC, dreigt veel sneller dan gedacht een kantelpunt te bereiken. Als dat gebeurt, dan gaat dat waarschijnlijk in zo’n snel tempo, dat het voor mensen heel moeilijk wordt om zich aan te passen. Vooral in West-Europa kunnen de gevolgen groot zijn.

Nu wordt er al jaren geschreven over het mogelijk stilvallen van deze stroming, maar men is nu toch wel geschrokken, want eigenlijk is dat stilvallen al volop begonnen.

'Er zijn indicaties dat de Golfstroom al sinds 1950 langzaam afzwakt”, zegt René van Westen, natuurkundige aan de Universiteit Utrecht. Hij nam die trend met een team van wetenschappers onder de loep. De resultaten baren hem enigszins zorgen. “Onze studie laat zien dat de Golfstroom heel abrupt ineen kan storten. Dat zou dramatische klimaatgevolgen hebben.”

Vervolgens wordt het dan allemaal weer wat afgezwakt door te stellen dat als we nu maar de uitstoot van broeikasgassen kunnen beperken we dit compleet stilvallen misschien wel kunnen uitstellen tot 2050. Maar tegelijkertijd wordt er gewaarschuwd dat dit ook al in 2025 kan gebeuren.

Echter volgens Ben Davidson van Suspicious Observers zien we het compleet stilvallen nu in real time gebeuren en zijn ze in de achtergrond volledig in paniek want ze hadden nooit gedacht dat het zo snel zo komen.

Hij vergelijkt het met de situatie zoals die zich voordoet in de film The Day After Tomorrow waar de overgang naar een nieuwe ijstijd zich binnen enkele dagen voltrekt. Het zal volgens Ben niet zo heftig en iets minder snel gaan. Wij zullen teruggaan naar de situatie zoals die was gedurende de zogenaamde Kleine IJstijd.

In de jaren 1570 tot 1700 daalde de temperatuur wereldwijd met gemiddeld twee graden Celsius. Deze periode – die een uitloop had tot in de negentiende eeuw – wordt daarom door historici wel de Kleine IJstijd genoemd. Extreme weersomstandigheden waren het gevolg: vorst en sneeuw in de zomer, stormen, langdurige neerslag, hongersnoden in China en misoogsten in India.

Volgens Ben zullen de krachten achter de schermen voorlopig nog wel doorgaan met het pushen van de groene agenda, maar dat zal moeilijker en moeilijker worden als ze worden achterhaald door de feiten.

En dan komt de NOS ook met een video met ongeveer hetzelfde verhaal over het mogelijk versneld einde van de Warme Golfstroom.

Ze schrijven het volgende bij de video:

Huh? Het warmt toch juist op? Klopt. Maar juist dáárom kunnen wij het hier in Europa heel, heel veel kouder gaan krijgen. Als de Atlantische oceaanstroom instort, een ‘kantelpunt’ in het klimaat. Lange tijd leek het daar niet op, maar recente studies laten zien dat dit mogelijk al veel eerder gebeurt dan gedacht. Is heel ingewikkeld… leggen we uit.

Met dank aan fysisch oceanograaf René van Westen van Universiteit Utrecht, voor het kritisch meelezen met het script.



Hiermee hebben we dan de krankzinnige situatie bereikt dat volgens de klimaatwetenschappers de mens alsnog verantwoordelijk is voor het kouder worden bij ons in West Europa.

Ze weten dat die Warme Golfstroom op een gegeven moment zal stoppen en het hier aanzienlijk kouder zal worden.

Waarom dan toch gewoon doorgaan met al die ‘klimaatmaatregelen’? Ook al zou wat de mens doet een effect hebben, wat niet zo is, dan nog zouden we ons met zijn allen moeten voorbereiden op een kouder klimaat, niet een warmer.