zondag 18 augustus 2024

Kijk en huiver: het schokkende verleden van WHO-baas Tedros

 


De WHO bestempelde de uitbraak van apenpokken in de Democratische Republiek Congo eerder deze week als internationale noodsituatie. WHO-baas Tedros omschreef de situatie als ‘zeer zorgwekkend’.

Toen Tedros in 2017 aan het hoofd van de WHO kwam te staan, genoot hij de steun van het Chinese regime. In datzelfde jaar benoemde hij tiran Robert Mugabe van Zimbabwe tot goodwill-ambassadeur van de WHO.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen arts

Tedros kwam onder vuur te liggen omdat hij als minister van Volksgezondheid in Ethiopië niet één, niet twee, maar drie cholera-epidemieën zou hebben verdoezeld.

Hij is de eerste directeur van de WHO die geen arts is.

Controversieel verleden

Voor zijn benoeming was hij een hooggeplaatst lid van het Bevrijdingsfront van Tigray, een wrede en corrupte groep verantwoordelijk voor misdaden tegen de menselijkheid, waaronder bomaanslagen, ontvoeringen, martelingen en moorden.

Hoe komt een man met zo’n controversieel verleden op de toppositie terecht van ’s werelds meest invloedrijke gezondheidsorganisatie?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...