donderdag 8 augustus 2024

Miljoenen zonne-installaties van burgers zullen moeten worden afgebroken


Fotovoltaïsche cellen vergroten de instabiliteit van het elektriciteitsnet in Duitsland, waardoor het risico op regionale black-outs toeneemt. Te veel goedkope, oncontroleerbare systemen uit China overspoelen de markt, schrijft P. Gosselin.

In Duitsland groeit de angst voor stroomuitval. De reden: de effecten die de “snelle uitbreiding van fotovoltaïsche cellen” heeft op de stabiliteit van het net.

“Veel tegenmaatregelen zullen pas over jaren effect hebben”, meldt het online zakendagblad Handelsblatt. “Alleen al in 2023 steeg het aantal op het net aangesloten fotovoltaïsche systemen met 30 procent tot 3,4 miljoen eenheden, zo maakte het Bundesstatistikamt maandag bekend.”

Naarmate er meer en meer kleinschalige systemen worden geïnstalleerd, worden de elektriciteitsnetten instabieler, waarschuwen experts. Want waar meer elektriciteit wordt geproduceerd dan verbruikt, kan het net instorten.

“In het ergste geval kan dit lokale stroomuitval betekenen, waarschuwt de Vereniging van Gemeentelijke Ondernemingen (VKU), die veel gemeentelijke nutsbedrijven verenigt”, meldt het Handelsblatt. Kleine, particuliere daksystemen zijn in heel Duitsland enorm populair geworden. Het probleem is echter hun technologie.

De meeste systemen kunnen momenteel niet automatisch worden uitgeschakeld als er in bepaalde fasen en regio’s te veel elektriciteit wordt geproduceerd”, voegt het Handelsblatt toe. Dit leidt tot overbelasting van het net en instabiliteit.

Alexander Raue, uitgever van online nieuwsvideo’s, wijt het probleem van de instabiliteit van het elektriciteitsnet ook aan “goedkope zonne-energiesystemen uit China.”

“Ik geloof dat er een goed functionerende technologie beschikbaar is -nu al- maar die is aanzienlijk duurder. En omdat de markt overspoeld wordt met miljoenen goedkope producten uit China, grijpen zuinige Duitse consumenten de Chinese rommel en brengen zo het Duitse elektriciteitsnet in gevaar,” zegt Raue. Dit alles wordt gepromoot door de Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck.

“De netbeheerders hebben nu een explosieve black-outwaarschuwing afgegeven over zonne-energie! Miljoenen zonne-installaties zullen moeten worden afgebroken, want Habecks favoriete project, van alle dingen, betekent de ineenstorting van Duitsland!”, aldus Raue.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

bron: https://dissident.one/miljoenen-zonne-installaties-van-burgers-zullen-moeten-worden-afgebroken

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...