donderdag 8 augustus 2024

Oekraïne verliest meer dan 100.000 militairen sinds juni – Shoigu

07/08/2024

Kiev had zulke hoge verliezen kunnen vermijden door akkoord te gaan met het vredesaanbod van Moskou, zei Sergej Shoigu.

Volgens Sergej Shoigu, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, heeft het Oekraïense leger de afgelopen twee maanden meer dan 115.000 militairen verloren in het conflict met Moskou, meldt RT.

Sinds 14 juni zijn ook zo’n 3.000 eenheden aan materieel en meer dan 3.000 auto’s van de troepen in Kiev vernietigd, vertelde hij dinsdag aan journalisten.

In dezelfde periode wist het Russische leger 420 vierkante kilometer (162 vierkante mijl) grondgebied van de Oekraïense strijdkrachten te veroveren, aldus Sjojgoe, die tot een regeringswisseling in mei minister van Defensie van Rusland was.

“Dit alles had kunnen worden gestopt als de eisen van onze president waren ingewilligd [door Oekraïne]. Daarom is ons standpunt duidelijk: de troepen trekken voorwaarts,” zei hij.

In juni verklaarde de Russische president Vladimir Poetin dat Moskou onmiddellijk vredesbesprekingen met Kiev zou openen als het zijn troepen zou terugtrekken uit de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk en de regio’s Cherson en Zaporozhye, die in het najaar van 2022 officieel deel uitmaakten van de Russische staat. Volgens Poetin moet Oekraïne zich ook committeren aan het behoud van een neutrale status, ‘demilitarisering’ en ‘regime-change’ als onderdeel van een mogelijke deal.

Vladimir Zelensky verwierp het aanbod van de Russische president onmiddellijk en beschreef het als een “ultimatum” en onacceptabel. De NAVO, die Kiev steunt in het conflict, beschreef het voorstel ook als “niet serieus”.

Shoigu stelde dat “elke dag vertraging bij het nemen van zo’n besluit [over onderhandelingen] resulteert in het verlies van controle [door Kiev] over een ander deel van het grondgebied dat de Oekraïners als het hunne beschouwen, en, nog belangrijker, het verlies van duizenden mensenlevens.”

Het Oekraïense volk “betaalt een hoge prijs” voor de “illusie” van Zelensky en zijn medestanders dat “de Europeanen een nieuwe prachtige vredestop voor Kiev zullen organiseren, waarop al hun interne problemen zichzelf zullen oplossen”, voegde hij toe.

“Het venster van mogelijkheden voor Oekraïne wordt kleiner. De keuze is aan het Oekraïense volk,” waarschuwde de secretaris van de Veiligheidsraad.

Zelensky, die eerder de mogelijkheid van vredesbesprekingen met Moskou ronduit afwees, heeft onlangs zijn toon over de kwestie veranderd. Hij schreef maandag op X (voorheen Twitter) dat zijn regering ernaar streefde om dit jaar een basis te vinden voor een “eerlijk einde” van het conflict met Rusland.

Hij bleef echter aandringen op de uitvoering van zijn zogenaamde ‘vredesformule’, die eist dat Rusland zijn troepen terugtrekt uit alle gebieden die Oekraïne claimt. Moskou heeft dit plan eerder afgedaan als ‘los van de realiteit’.

In juni zei Poetin dat Oekraïne volgens schattingen van Moskou vijf keer meer troepen verliest dan het Russische leger.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/oekraine-verliest-meer-dan-100-000-militairen-sinds-juni-shoigu

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...