maandag 23 september 2024

De Groene Maffia wil niet dat je dit filmpje over windmolens ziet


 Op sociale media circuleert een item dat de NOS in 2014 uitzond over de miljardenschade door windmolens. Uit een studie naar windenergie op zee bleek dat de bouw van grote windmolenparken nauwelijks milieuwinst oplevert. Om nog maar te zwijgen over de verwoesting die de windmolens aanrichten.

Wind op zee levert de maatschappij de komende tientallen jaren niets op, het kost alleen maar geld, aldus de studie. In het rapport wordt uitgegaan van een schadebedrag van ruim 5 miljard euro. Dus daarmee gaat de maatschappelijke welvaart in Nederland erop achteruit.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Betaald door de gewone mensen

Als die windmolens er allemaal staan, zit je met een jaarlijkse subsidielast van tegen de miljard euro en de subsidies worden betaald door de gewone mensen thuis in hun elektriciteitsrekening.

Al zet je de hele zee vol windmolens, het vermindert de CO2-uitstoot niet, zeiden de onderzoekers.

Tientallen miljarden extra

Afgelopen jaar schreef toenmalig minister Jetten van Klimaat aan de Tweede Kamer dat er tientallen miljarden extra nodig zijn om stroom van windmolenparken op de Noordzee naar land te krijgen. Kabels zijn een stuk duurder, personeel moet meer worden betaald en de rente is een stuk hoger.

Het gaat om een raming van kosten die tussen 2032 en 2057 jaarlijks worden gemaakt. De kosten komen uiteindelijk bij de huishoudens terecht die via hun energierekening meebetalen aan de transportkosten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...