maandag 23 september 2024

Verbazing tijdens zaak tegen Bill Gates in Leeuwarden: ‘Bizar, het was HONDS’

 

Woensdag vond bij de rechtbank in Leeuwarden een incidentele zitting plaats, aangespannen door Bill Gates als reactie op de bodemprocedure die was gestart door advocaten Arno van Kessel en Peter Stassen namens slachtoffers van vaccinatieschade.

In deze procedure is Gates één van de 17 gedaagden in het project ‘COVID-19: The Great Reset’. Zeven personen die schade hebben opgelopen door vaccinaties zoeken via deze procedure gerechtigheid voor het leed dat hen is aangedaan. Eén van hen is inmiddels overleden.

Gates probeert aan deze aansprakelijkheidsprocedure te ontkomen en had daarom om een mondelinge toelichting gevraagd bij de rechtbank. Opmerkelijk genoeg was hij zelf niet aanwezig tijdens de zitting, omdat hij van mening is dat de rechtbank in Leeuwarden geen jurisdictie over hem zou mogen uitoefenen. Hij wordt vertegenwoordigd door een advocaat van Pels Rijcken.

Wel degelijk bevoegd

Volgens de advocaten van de slachtoffers is de Nederlandse rechter wel degelijk bevoegd om over Gates te oordelen. Zij verwijzen naar artikel 6 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, waarin staat dat ‘de Nederlandse rechter eveneens rechtsmacht heeft in zaken betreffende verbintenissen uit onrechtmatige daad, indien het schadebrengende feit zich in Nederland heeft voorgedaan of zich kan voordoen’.

Na de zitting vond ’s avonds een persconferentie plaats, waar de pers vragen kon stellen aan Van Kessel en Stassen. Die kun je hieronder in zijn geheel bekijken:

Het was echt honds

Erica Krikke van Zebra Inspiratie sprak voor de rechtbank met oud-huisarts Berber Pieksma, die ook bij de zitting aanwezig was. “Het ergste aan de hele zaak vond ik dat ze in hun antwoord durfden te betwijfelen of de eisers wel gevaccineerd waren,” aldus Pieksma. “Het was echt honds.”

Eén van de eisers in de bodemprocedure, een 50-jarige vrouw, was eigenlijk nooit ziek, tot ze de coronaprikken nam. Nu is ze heel erg ziek. Ze wilde graag van de gelegenheid gebruikmaken om te vertellen wat het met haar had gedaan. “Het was een emotioneel verhaal,” zei Krikke.

Haar advocaten zeiden dat haar verhaal juist zo belangrijk is om de samenhang te laten zien.

Ze sprak ook namens de overleden eiser die hetzelfde traject doorlopen heeft qua inspuitingen, maar een half jaar op haar voorliep en in oktober vorig jaar is overleden. “Van de zeven zijn er nog zes over. Drie waren te ziek om te verschijnen en er waren drie present.”

Bizar

De advocaat van Gates droeg tijdens de zitting allerlei argumenten aan waarom de rechter volgens hem niet bevoegd zou zijn. Aan het eind zei de advocaat: misschien moeten we wel naar Amsterdam of Den Haag om te horen of een Nederlandse rechter bevoegd is.

Ze willen heel graag dat het verplaatst wordt naar Arnhem of Den Haag, dat zijn allemaal van die rechtbanken waar geen recht meer gesproken wordt, stelde Pieksma, die toevoegde dat die ‘allemaal bij de kliek horen’.

“Het was bizar hoe hij zat te poken dat het eigenlijk naar een andere rechtbank moest,” benadrukte de oud-huisarts.

De rechter doet over enkele weken uitspraak.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...