donderdag 19 september 2024

Elektrische autowaarden in vrije val nu tweedehandsprijzen in twee jaar tijd halveren

 18/09/2024

Elektrische voertuigen verliezen hun waarde in een “onhoudbaar” tempo, omdat een vertraging in de consumentenvraag ervoor zorgt dat de prijzen van tweedehands auto’s in twee jaar tijd halveren, waarschuwen leasemaatschappijen, meldt The Telegraph.

De British Vehicle Rental & Leasing Association (BVRLA) waarschuwde dat zogenaamde vlootbeheerders, zoals autoleasebedrijven en verhuurbedrijven, grote verliezen moeten slikken bij de wederverkoop van elektrische voertuigen vanwege “versnelde, uitzonderlijke afschrijving”.

In de meeste gevallen kopen deze bedrijven nieuwe auto’s en bezitten ze deze drie jaar voordat ze ze verkopen.

Consumenten die een auto leasen gedurende deze periode van drie jaar, dekken de waarde van de verliezen effectief via maandelijkse betalingen. Deze betalingen worden berekend op basis van schattingen van hoeveel een voertuig naar verwachting in waarde zal dalen.

Maar in de afgelopen twee jaar is het typische bedrag aan ‘restwaarde’ dat overblijft aan het einde van de leaseperiode van een auto gedaald van 60% naar 35%, aldus de BVRLA.

Dit betekent dat een auto die nieuw £ 50.000 waard was, over drie jaar nu £ 17.500 waard zal zijn, in plaats van £ 30.000.

Leasemaatschappijen worden hierdoor geconfronteerd met onverwachte verliezen.

Gerry Keaney, Chief Executive van de BVRLA, heeft gewaarschuwd dat deze trend “niet houdbaar” is.

Tijdens een bijeenkomst in het Parlement op dinsdag zei hij: “De realiteit is dat de restwaarde van elektrische auto’s de afgelopen twee jaar met 50% is gedaald.

“Dat is het bewijs van de versnelde afschrijving die we hebben gezien. En nogmaals, als we twee jaar vooruitkijken, zal het aantal gebruikte EV’s dat weer op de markt komt, verdubbelen.”

De zwakke vraag heeft de groei van de verkoop van nieuwe elektrische auto’s negatief beïnvloed, waardoor fabrikanten gedwongen zijn om meer kortingen te geven.

Dat versnelt de afschrijving nog verder en drukt de waarde van vergelijkbare tweedehandsauto’s op de markt.

Een bestuurder van een autoleasebedrijf zei dat hun bedrijf, een begrip, momenteel “duizenden” ponden verliest op elke elektrische auto die het op de tweedehandsmarkt verkoopt.

De leden van de BVRLA zijn momenteel de grootste kopers van elektrische auto’s in het land.

Van de 4 miljoen elektrische auto’s die ze gezamenlijk bezitten, worden er ongeveer 2,75 miljoen geleased via financieringsregelingen zoals salarisopoffering of bedrijfswagenregelingen.

Stijgende afschrijvingskosten dwingen autofabrikanten om de prijzen te verhogen, zodat consumenten dit kunnen compenseren. Hierdoor kan de vraag naar nieuwe auto’s verder afnemen en wordt de aanvoer van elektrische auto’s naar de tweedehandsautomarkt verder beperkt, terwijl de overheid juist de acceptatie ervan wil stimuleren.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/elektrische-autowaarden-in-vrije-val-nu-tweedehandsprijzen-in-twee-jaar-tijd-halveren


Ray Bestwick kocht afgelopen mei een elektrische auto in de hoop op zorgeloos autorijden. Maar met acht bezoekjes aan de garage in iets meer dan een jaar kan de 62-jarige ingenieur niet wachten om een ​​einde te maken aan zijn ‘zielvernietigende’ ervaring, meldt The Telegraph. De bestuurder van een Renault Megane E-Tech is niet de … Meer lezen over‘Ik ga nooit meer een elektrische auto kopen – het is de slechtste auto die ik ooit heb gehad’

https://dissident.one/ik-ga-nooit-meer-een-elektrische-auto-kopen-het-is-de-slechtste-auto-die-ik-ooit-heb-gehad     


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...