donderdag 19 september 2024

Klaus Schwab roept op tot ‘wereldwijde samenwerking’ om ‘desinformatie’ te bestrijden


Klaus Schwab klaagt in het jaarlijkse rapport van het WEF over ‘de opkomst’ van wat hij beschouwt als ‘mis/desinformatie’.

Hij pleit voor meer ‘wereldwijde samenwerking’ op dit gebied en andere gebieden, zoals de ‘transitie naar een groene economie’. Daarbij doelt hij specifiek op samenwerking tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Bij ‘bedrijven’ moet je denken aan Big Tech en bij ‘maatschappelijke organisaties’ aan ‘factcheckers’ en andere censuurplegers. Onwettige manieren om de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen.

Ingrijpende systeemtransformatie

Als we de oprichter van het WEF moeten geloven, staan we (weer) aan de vooravond van een ‘ingrijpende systeemtransformatie’.

Schwab praat over ‘transformerende verschuivingen’, noemt er vijf, en één daarvan is ‘maatschappelijke polarisatie en de opkomst van misinformatie’.

De voorgestelde oplossing: ‘Inclusieve dialoog, het bevorderen van wederzijds begrip en het creëren van een omgeving waarin verschillende opvattingen en identiteiten naast elkaar kunnen bestaan’.

Censureren van ‘desinformatie’ automatiseren

Eerder werd in een artikel op de website van het WEF een lans gebroken voor de inzet van AI bij het in de kiem smoren van ‘internetmisbruik’ voordat het grote platforms bereikt. Daarbij wordt ‘desinformatie’ in één adem genoemd met kindermisbruik, extremisme, online haat en fraude.

Er is behoefte aan ‘veiligheidsteams’ die meekijken en berichten modereren, valt te lezen in het artikel.

Oftewel: het WEF van Schwab stelt voor om het censureren van ‘desinformatie’ te automatiseren middels AI die wordt gevoed door ‘experts’.

[Reclaim The Net]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...