donderdag 26 september 2024

‘Immigratie werkt niet, ook niet economisch’ – Duitse overheid heeft €10 miljard meer aan sociale uitkeringen nodig dan oorspronkelijk voorspeld voor 2025

26/09/2024

 

De Duitse federale overheid heeft miljarden aan sociale uitkeringen, ook wel bekend als burgergeld, ‘verkeerd berekend’: hun eerste schatting van € 36 miljard is ver onder de naar verluidt benodigde € 46 miljard, meldt REMIX.

In documenten die de krant Bild in handen heeft gekregen, gaat het Duitse ministerie van Arbeid in de documenten voor de “begroting 2025”, gedateerd van augustus 2024, uit van gemiddeld 2,9 miljoen mensen die bijstand nodig hebben. Dit document geeft echter aan dat de uitgaven voor standaardtarieven en verblijfskosten naar verwachting in totaal €45,6 miljard zullen bedragen, wat ver af staat van de €36 miljard die is vastgesteld in de begroting voor de burgertoelage van 2025.

De enorme discrepantie heeft tot verontwaardiging geleid, maar het ministerie van arbeid van Hubertus Heil (SPD) vertelde Bild dat de gepubliceerde cijfers “onbegrijpelijk zijn en methodologisch gebaseerd zijn op verschillende valse aannames… Zo moet een aanzienlijk deel van de huisvestingskosten worden gedekt door de gemeenten en zijn daarom niet relevant voor de federale begroting in het genoemde bedrag.”

Heils ontkenning specificeerde echter niet hoe ver van de cijfers van Bild af lagen, en opvallend genoeg citeerde Bild interne documenten van het ministerie zelf.

De enorme bedragen die worden uitgekeerd met geld van burgers zijn een politiek explosief onderwerp geworden, ten eerste vanwege de enorme kosten die het de Duitse belastingbetalers oplegt, ten tweede vanwege het feit dat de Duitse economie kampt met een tekort aan arbeidskrachten, en ten derde vanwege het grote aantal buitenlanders dat gebruikmaakt van dit welzijnssysteem, aangezien de helft van alle ontvangers buitenlanders zijn en veel van de anderen die Duitse burgers zijn ook een migratieachtergrond hebben.

“Immigratie werkt niet, ook niet economisch. En als je onderscheid zou maken tussen Duitsers op basis van hun migratieachtergrond, zou het beeld nog verwoestender zijn,” schreef Europarlementariër Maximilian Krah, die lid is van de AfD maar geen lid is van het Europees Parlement, op X. Hij deelde een grafiek die laat zien hoe weinig Duitsers daadwerkelijk een uitkering ontvangen.

Hij is echter niet de enige die de cijfers van Heil in twijfel trekt. Onlangs heeft ook de Nationale Rekenkamer de begroting van Heil in twijfel getrokken door te stellen dat de cijfers van het ministerie van Arbeid alleen zouden kunnen uitkomen zoals begroot als “600.000 uitkeringsgerechtigden helemaal zouden stoppen met het ontvangen van uitkeringen” in 2025. Deze experts klaagden destijds dat dit “niet erg realistisch” was.

Ook andere partijen vallen Heil aan. CDU’s fractievoorzitter Jens Spahn zei dat de kwestie “grensde aan opzettelijke misleiding.”

Ondertussen zei de begrotingswoordvoerder van de CDU/CSU-fractie in de Tweede Kamer, Christian Haase: “Heil begroot doelbewust valse cijfers om de problemen met de burgertoeslag te verhullen.”

“Dit is een schandaal,” voegde hij toe.

CDU-secretaris-generaal Carsten Linnemann zei dat de links-liberale regering “zichzelf blijft voorliegen, de begroting zal in haar gezicht ontploffen.”

Zelfs de Vrije Democraten (FDP), die deel uitmaken van de regering, bekritiseerden de begrotingscijfers. FDP-politicus Torsten Herbst zei dat hij verwachtte dat “de minister van arbeid realistische cijfers zou presenteren in zijn ontwerpbegroting.”

Enkele van de hardste uitspraken kwamen echter van de AfD, die op sociale media schreef: “Arbeidsminister Hubertus Heil (SPD) presenteert plotseling een nieuw begrotingstekort van bijna € 10 miljard in de burgertoeslag. Volgens de documenten van de minister verwacht zijn departement burgertoeslagkosten van bijna € 46 miljard voor 2025, hoewel er officieel slechts € 36 miljard werd gerapporteerd.”

De partij beveelt nu massadeportaties aan van in totaal 1,3 miljoen mensen om het begrotingsgat te dichten, wat volgens haar de sociale uitkeringen weer in lijn zou brengen met het oorspronkelijk begrote bedrag.

“We moeten niet vergeten dat ongeveer de helft van de ontvangers van de burgertoeslag buitenlandse burgers zijn! Alleen al door de ongeveer een miljoen Syriërs (eind 2023) die geen reden meer hebben om te vluchten, te deporteren, zouden de kosten van de burgertoeslag enorm kunnen worden verlaagd. Hetzelfde geldt voor de ongeveer 300.000 buitenlanders die het land moeten verlaten (medio 2024).

“De Nationale Rekenkamer had weken geleden al twijfels geuit over de gesuikerde cijfers van de minister van Arbeid, door te stellen dat de cijfers alleen zouden kloppen als het aantal uitkeringsgerechtigden in 2025 met ongeveer 600.000 zou dalen. Ofwel heeft Heil zich echt amateuristisch misrekend, ofwel – wat veel waarschijnlijker is – wil hij de bevolking opzettelijk misleiden. In beide gevallen is zo’n minister van Arbeid volstrekt onacceptabel en onderstreept hij dat de SPD niets om ons land geeft.”


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/immigratie-werkt-niet-ook-niet-economisch-duitse-overheid-heeft-e10-miljard-meer-aan-sociale-uitkeringen-nodig-dan-oorspronkelijk-voorspeld-voor-2025

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...