donderdag 26 september 2024

Poetin verlaagt drempel voor gebruik van kernwapens in dramatische waarschuwing gericht op NAVO

 26/09/2024

Terwijl het Westen – met name de VS en het VK – nog steeds overweegt of Oekraïense troepen Russisch grondgebied mogen aanvallen met door de NAVO geleverde langeafstandsraketten, heeft president Vladimir Poetin zojuist een uiterst belangrijke verklaring afgegeven over de nucleaire doctrine van zijn land, meldt Zero Hedge.

Poetin verlaagde woensdag heel duidelijk de drempel met betrekking tot het gebruik van kernwapens door Russische strategische troepen. Hij zei in een televisietoespraak tot de Russische Veiligheidsraad dat de nucleaire doctrine effectief is herzien in het licht van de “opkomst van nieuwe bronnen van militaire dreigingen en risico’s voor Rusland en onze bondgenoten.” Dit is duidelijk een reactie op de laatste reeks van geëscaleerde grensoverschrijdende aanvallen vanuit Oekraïne diep in Russisch grondgebied . Sommige van deze aanvallen hebben gedreigd Moskou te treffen.

Hij beschreef verder dat in het geval dat westerse mogendheden een andere natie helpen bij een grote aanval op Russische bodem, diezelfde westerse mogendheden ook verantwoordelijk zullen worden gehouden. Dit kan een Russische nucleaire lancering uitlokken, volgens de nieuwe doctrine. Dit verlaagt de lat voor wat kan worden beschouwd als een ‘existentiële bedreiging’ voor het Russische thuisland en zijn bevolking.

Poetin stelde volgens een vertaling: “De bijgewerkte versie van het document stelt voor dat agressie tegen Rusland door een staat die niet over kernwapens beschikt, maar met de deelname of steun van een staat die wel over kernwapens beschiktmoet worden beschouwd als een gezamenlijke aanval op de Russische Federatie.”

Hoewel hij niet zei dat dit automatisch het groene licht zou geven aan Rusland om met kernwapens te reageren, beweerde hij wel dat de drempel voor het gebruik ervan zou worden bereikt op basis van “betrouwbare informatie over een grootschalige lancering van lucht- en ruimtevaartaanvalsmiddelen en het overschrijden van onze staatsgrens.”

Vervolgens nam hij de verdediging van Wit-Rusland op als onderdeel van de verandering: “Wij behouden ons het recht voor om kernwapens te gebruiken in geval van agressie tegen Rusland en Wit-Rusland als lid van de Uniestaat”, zei Poetin.

Hieronder volgt een parafrase van Poetins woorden en enkele nadere details over de veranderingen bij RT:

Moskou zou ook  “overwegen” om over te gaan tot een nucleaire reactie als het  “betrouwbare informatie” krijgt over een “enorme”  raket of luchtaanval door een andere staat tegen Rusland, of zijn naaste bondgenoot, Wit-Rusland, aldus Poetin. De wapens die worden gebruikt bij een potentiële aanval van een vijand kunnen van alles zijn, van ballistische of kruisraketten tot strategische vliegtuigen en drones, verklaarde hij.

De timing van deze dramatische en serieuze wijziging in het nucleaire beleid is ongetwijfeld gericht op Zelensky’s bezoek aan de Verenigde Staten, waar hij het ‘overwinningsplan’ van Oekraïne afzonderlijk aan president Biden, vicepresident Harris en Donald Trump zal presenteren.

Zelensky heeft benadrukt dat een belangrijk onderdeel van dit plan is dat het Westen alle beperkingen op het gebruik van langeafstandswapens opheft. De langeafstandsaanvallen van Oekraïne op de grens zijn al behoorlijk verwoestend geweest, aangezien tientallen olie- en gasdepots, vliegvelden en munitieopslagplaatsen in de afgelopen maanden zijn getroffen. Zelensky wil Rusland meer pijn doen, in de hoop meer invloed te krijgen op een gunstige oplossing van de oorlog.

Biden antwoordde dagen geleden dat “nee” – er is nog niets veranderd met betrekking tot Washingtons beleid op dit alles. Poetins woorden van woensdag zijn getimed om de druk op de VS hoog te houden en om ervoor te zorgen dat er geen nieuw groen licht wordt gegeven voor Kievs gebruik van dingen als het Army Tactical Missile System (ATACMS) of British Storm Shadows.

Natuurlijk had Poetins eerdere waarschuwing eerder deze maand voldoende moeten zijn om de gezondere geesten in het Westen af ​​te schrikken. Hij zei eerder dat “dit de aard van het conflict aanzienlijk zou veranderen.” Hij gaf toen aan dat langeafstandsraketten op Rusland “zouden betekenen dat NAVO-landen, de VS, Europese landen, in oorlog zijn met Rusland.”

Zelfs als Biden weerstand biedt aan de drang om verder te escaleren in het licht van Poetins nieuwe nucleaire waarschuwingen, valt nog te bezien wat de volgende regering zal doen, wie er ook in het Witte Huis zit.

De precieze invulling van de nieuwe nucleaire doctrine van Rusland staat bij RT.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/poetin-verlaagt-drempel-voor-gebruik-van-kernwapens-in-dramatische-waarschuwing-gericht-op-navo

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...