zaterdag 7 september 2024

Insecten en smurrie: Welkom bij “alternatieve proteïne”

 september 7, 2024   8  

     TheDigitalArtist / Pixabay

Soms lijkt het alsof het schrijven voor OffG de afgelopen twee jaar in een herkenbaar patroon is gevallen, een patroon dat het best kan worden samengevat als “het negeren van de (meestal) nepdingen op de voorpagina’s en het verzamelen van de echte dingen op de achterkant.”

Regelmatige herinneringen dat het niet uitmaakt op wie je stemt, of welke kant welke oorlog wint, de overkoepelende agenda is er nog steeds, eet en groeit. Zoals de Blob of het Ding, schrijft Kit Knightly.

Censuur? We weten allemaal dat dat op het boodschappenlijstje van de elite staat.
Digitale valuta? Die zijn er nog steeds.
Digitale ID? Absoluut in de kaarten.

En we zullen ongetwijfeld terugkomen om over al deze zaken te praten totdat we het slikken of totdat we definitief worden afgesloten (wat het eerst gebeurt).

Maar vandaag hebben we het over het eten van insecten.

Niet alleen de insecten – ook de smurrie.

Alles in feite dat academici en journalisten hebben besloten te groeperen onder de parapluterm “alternatieve proteïne” in koppen zoals deze van Sky News:

Worden alternatieve eiwitten mainstream? Dit miljoenenpond kostende nieuwe project hoopt van wel

Dit verhaal is een reactie op de lancering van het nieuwe National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC) in het Verenigd Koninkrijk, een onderzoeksproject van 38 miljoen pond dat mede is opgericht door het Imperial College in Londen (bekend van de Covid-modellering).

Professor Karen Polizzi van het gloednieuwe “Bezos Centre for Sustainable Protein” van het Imperial (ja, die Bezos) beschreef het nieuwe initiatief als volgt:

De overgang naar gezonde, duurzame eiwitbronnen is een dringende wereldwijde uitdaging. Het National Alternative Protein Innovation Centre zal helpen deze overgang te vergemakkelijken door onderzoekers en de industrie te ondersteunen bij alle onderdelen van het proces, van productontwerp tot acceptatie door de consument. Bij Imperial zullen we ons richten op de ontwikkeling van economische, duurzame processen om nieuw ontdekte alternatieve eiwitten op grote schaal te produceren.”

De “alternatieve eiwitten” waar dit onderzoek zich op richt zijn…

eetbare eiwitten die afkomstig zijn van andere bronnen dan dierlijke landbouw: van planten zoals granen, peulvruchten, knollen en noten; schimmels zoals paddenstoelen; algen zoals zeewier; insecten; eiwitten die afkomstig zijn van in het laboratorium gekweekte microbiële cellen of fermentatie; en in het laboratorium gekweekt vlees.

Zoals ik al zei: insecten en smurrie – oh en ook wat planten.

Wat is precies de aantrekkingskracht van de insecten en de smurrie (en planten) voor de overheersers?

Dat is een complexe vraag, met een veelzijdig antwoord.

Een deel van mij denkt dat ze het gewoon leuk vinden om gewone mensen zichzelf te zien vernederen in het “ik denk dat we ze wel hun tong kunnen laten poetsen” model. Maar dat is maar een theorie, daar kunnen we een andere keer verder op ingaan.

Naast sadisme en andere psychosociale motivaties zijn er praktische kwesties als winst en controle. Zoals we hebben besproken in ons recente stuk over genetisch gemodificeerd gene-edited voedsel,, spelen wetten op intellectueel eigendom een rol.

Een ei is een ei. Rundvlees is rundvlees. Je kunt een koe of een kip niet patenteren en het is vrij moeilijk om te voorkomen dat mensen hun eigen dieren houden.

Maar als je product bestaat uit een paar duizend gevriesdroogde krekels vermalen tot een poeder (inclusief hun ogen, darmen en uitwerpselen), gemengd met chemische conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen om echt vlees na te bootsen…

daar kun je een patent op aanvragen.

Dat is een van de redenen waarom de markt voor eetbare insecten in de komende tien jaar naar verwachting tien keer zo groot zal worden.

In een van die toevallige samenloop van omstandigheden ging de aankondiging van het nieuwe onderzoeksproject samen met een grootscheepse propagandacampagne over “alternatieve proteïnen”.

Vorige week publiceerde The Guardian een glossy advertentie interview met de CEO van Meatly, het laboratorium-gekweekt vleesbedrijf, waarin hij beweerde dat “gekweekt vlees veiliger, vriendelijker en duurzamer is.”

De volgende dag berichtte The Guardian (opnieuw) over een “nieuw onderzoek” dat (schokkend) aantoonde dat “Plantaardige vleesalternatieven milieuvriendelijker en meestal gezonder zijn.”

Vier dagen geleden bleek uit een ander nieuw onderzoek dat eiwitten uit pindadoppen gebruikt kunnen worden als aanvulling op dierlijke eiwitten.

Good Food Magazine denkt dat het eten van meelwormen diabetes kan genezen. Medische tijdschriften publiceren stukken “waarin de gezondheidsvoordelen van alternatieve eiwitten worden onderzocht”.

MSN herplaatst artikelen uit de Metro met als kop“Vlees uit laboratoria komt eraan. Dit is waarom je misschien geen andere keuze hebt dan het te eten.”

Yahoo Finance vertelt ons “Waarom laboratoriumvlees een overwinning is voor de Britse investeringsindustrie”.

En het is niet alleen het Verenigd Koninkrijk. Dat is duidelijk. Dat is het nooit, net zoals de prijzen niet veranderen bij één Walmart en het menu niet verandert bij één MacDonalds. Omdat globalisme al een realiteit is en je “nationale regering” slechts een lokale tak is van een multinationaal conglomeraat.

In de VS is de Universiteit van Californië behoorlijk recht door zee:

Lekkere larven – waarom je zou moeten overwegen om insecten te eten

Het Finse bedrijf “Solein”, dat bacteriepannenkoeken maakt van “lucht en zonlicht”, is door de FDA “algemeen erkend als veilig” (de volgende stap is waarschijnlijk “algemeen erkend als voedsel”).

Het “volgende supervoedsel” van Australië is Hoppa, een zak gepoederde krekels. Volgende maand wordt in Melbourne AltProtein24 gehouden, een conferentie ter promotie van “alternatieve proteïnen.”

Vorige week keurde Singapore 16 verschillende soorten insecten goed voor menselijke consumptie. Singapore krijgt ook zijn eigen “Sustainable Protein Research Centre,” wederom gefinancierd door enorme donaties van Jeff Bezos.

De positieve kant van dit alles is dat, ondanks al deze inspanningen, de kans groot is dat dit nooit zal werken. Artikel na artikel belicht de problemen van “consumentenacceptatie” of “publiek enthousiasme” of soortgelijke uitdrukkingen die hetzelfde betekenen:

De meeste mensen willen geen insecten eten.

Vandaar de propaganda, denk ik.

Ik wil afsluiten door te wijzen op de werkelijk hilarische moderne ironie van het verhaal.

Dezelfde nieuwsorganen die blij promoten dat de elites willen dat we insecten en smurrie eten:

noemen het tegelijkertijd een gekke “samenzweringstheorie”:

We bevinden ons letterlijk in het tijdperk van het dubbeldenken.

Maar laat maar, het komt wel goed zolang we blijven weigeren om de insecten te eten… of de smurrie.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/insecten-en-smurrie-welkom-bij-alternatieve-proteine/

“Experts werken er hard aan om insecten onderdeel van je dieet te maken”: Nieuwe studie beveelt aan om insecten-“meel” te verstoppen in populair voedsel

Experts raden aan om insectenmeel te verstoppen in populaire voedingsmiddelen, omdat het duidelijk wordt dat het overwinnen van de “bah-factor” die geassocieerd wordt met insecten te veel blijkt te zijn voor Westerse consumenten, schrijft Raw Egg Nationalist. Een paper dat werd gepresenteerd op het recente Europese congres over obesitas in Venetië, Italië, onthulde dat slechts … Meer lezen over“Experts werken er hard aan om insecten onderdeel van je dieet te maken”: Nieuwe studie beveelt aan om insecten-“meel” te verstoppen in populair voedsel

https://www.frontnieuws.com/experts-werken-er-hard-aan-om-insecten-onderdeel-van-je-dieet-te-maken-nieuwe-studie-beveelt-aan-om-insecten-meel-te-verstoppen-in-populair-voedsel/


Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...