zaterdag 7 september 2024

Wat zegt Timmermans nou?! Dat was toch een complottheorie?

 

De overheid moet meer grond opkopen van boeren om te zorgen voor betaalbare woningen, zei GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans (Nederland) tijdens de Binnenhoflezing.

Ongeveer de helft van de grond in Nederland wordt gebruikt voor landbouw, en nog geen 10 procent voor wonen, aldus Timmermans.

Dat was toch een complottheorie?

“De afgelopen jaren is slechts heel beperkt landbouwgrond beschikbaar gekomen voor woningbouw terwijl jaarlijks vele boeren stoppen. En de vrijkomende grond valt dikwijls in handen van partijen die weinig bijdragen aan het algemeen belang. De grond ging naar grondspeculanten. Er kwamen enorme datacenters en distributiecentra. Of grond kwam in handen van veevoerproducenten, of vervuilende vormen van sierteelt, zoals lelieteelt, waar veel bestrijdingsmiddelen voor nodig zijn. Terwijl de landbouw werd ontzien, verdwenen zelfs bossen en natuurgebieden.”

Zijn uitspraken doen de wenkbrauwen fronsen. “Dat was toch een complottheorie?” reageert het Vlaamse gemeenteraadslid Bart De Meulenaer.

Maskers vallen af

“Terwijl Timmermans ons van de grond wil jagen, zijn wij maar alvast met de oogst begonnen. De bevolking zal toch moeten eten,” schrijft akkerbouwer Johan Emmens. Waarop oud-EuroparlementariĆ«r Rob Roos met een knipoog zegt: “Timmermans vindt boeren overbodig want die koopt zijn eten gewoon in de winkel.”

“Maskers vallen af: GroenLinks met Timmermans op kop wil de boeren van hun land verdrijven,” constateert wetenschapper Ferdinand Meeuws.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...