rsz hannibal richtlijn israelNiemand zal de datum 7 oktober 2023 snel vergeten, want dat was het startschot van de genocide in Gaza.

Vanwege de brute Hamas aanval kreeg Israël in eerste instantie de sympathie van de wereld, maar dat duurde niet zo lang.

In Israël kent men een bepaald procedure waar liever niet wordt gesproken en die procedure heet de ‘Hannibal richtlijn’.

Wat het Israëlische leger, de Israel Defence Forces (IDF), nooit openlijk bespreekt is wat bekend staat als de “Hannibal-richtlijn”. Een procedure die het leger het recht geeft om Israëlische burgers te doden, in het bijzonder IDF militairen, als gevreesd wordt dat ze gevangenen genomen zullen worden.

Veel bronnen zijn het erover eens dat de Hannibal-richtlijn voor het eerst werd ingevoerd als onderdeel van de operationele orde of gedragscode van de IDF in 1986. Vier jaar eerder, tijdens Israëls invasie van Libanon in 1982, nam Ahmed Jibril's Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, Algemeen Commando, drie Israëlische soldaten gevangen die in 1985 werden geruild voor 1.150 Palestijnse gevangenen, waaronder wijlen sjeik Ahmed Yassin, oprichter van Hamas. Die ruilovereenkomst kwam Israël duur te staan en dwong de IDF om de geheime Hannibal-richtlijn aan te nemen.

Kortom, liever de eigen burgers vermoorden dan dat ze later een probleem kunnen opleveren omdat ze gevangen zijn genomen.

En dat is ook precies wat er klaarblijkelijk op 7 oktober 2023 gebeurde.

ABC bericht over honderden Israëlische slachtoffers die zijn gedood door het IDF op 7 oktober.

“28 gevechtshelikopters verschoten alle munitie die ze aan boord hadden.”

In juli onthulde de Israëlische krant Haaretz dat commandanten in de IDF het bevel hadden gegeven om te schieten op troepen die door Hamas gevangen waren genomen op drie afzonderlijke locaties, waarbij expliciet werd verwezen naar de Hannibal-richtlijn.

Een voormalige Israëlische officier, luchtmachtkolonel Nof Erez, vertelde een podcast van Haaretz dat de richtlijn niet specifiek was bevolen, maar “blijkbaar werd toegepast” door reagerende vliegtuigbemanningen.

In paniek, zonder hun normale commandostructuur en niet in staat om te coördineren met grondtroepen, schoten ze op voertuigen die terugkeerden naar Gaza, wetende dat ze waarschijnlijk gijzelaars aan boord hadden.

“Dit was een massale Hannibal. Er waren ontelbare openingen in het hek, en duizenden mensen in elk type voertuig, sommige met gijzelaars en sommige zonder,” zei kolonel Erez.

Luchtmachtpiloten beschreven aan de krant Yedioth Ahronot het afvuren van “enorme” hoeveelheden munitie op 7 oktober op mensen die probeerden de grens tussen Gaza en Israël over te steken.

“Achtentwintig gevechtshelikopters verschoten in de loop van de dag alle munitie aan boord. We hebben het over honderden 30-millimeter kanonmortieren en Hellfire raketten,” zei verslaggever Yoav Zeitoun.

“De vuurfrequentie op de duizenden terroristen was in het begin enorm en pas op een gegeven moment begonnen de piloten hun aanvallen af te remmen en de doelen zorgvuldig te kiezen.”

695 “israëlische” burgers, waaronder 36 kinderen, en 373 veiligheidstroepen en 71 buitenlanders werden gedood op 7 oktober.

364 van hen stierven tijdens het Supernova concert in Re'im. Velen werden gedood toen Apache helikopters van de IDF tijdens het concert lukraak Hellfire raketten en 30 mm kanonnen afvuurden op “Israëliërs” en Palestijnse verzetsstrijders.

Velen werden gedood toen Merkava-tanks van de IDF 120 mm artillerie en 7,62 mm machinegeweren afvuurden op 'israelis' en Palestijnse verzetsstrijders bij kibboets in Be'eri.

Veel 'israelis' werden gedood toen IDF vuurde op Palestijns verzet dat terugkeerde met 'gijzelaars' naar Gaza.

IDF schoot nog 3 'gijzelaars' neer die witte vlaggen droegen, waarvan er één in het Hebreeuws om hulp riep, in Gaza. IDF vergaste nog een 'gijzelaar'. IDF bombardeerde en verwondde 'gijzelaars'.

IDF bombardeerde ziekenhuizen en hield dokters en verpleegsters vast die zowel Palestijnen in Gaza als 'gijzelaars' beroofden van medische zorg. De IDF belegerde Gaza en sloot voedsel en water af voor zowel Palestijnen als gijzelaars.