zondag 8 september 2024

Zijn wij zo dom om het begin van het einde te accepteren?

 zondag, 08 september 2024 09:49

rsz cbdc begin van eindeJe kunt alles verkopen aan het publiek en ook de nodige garanties geven als overheid want iedereen weet dat garanties van een overheid niets waard zijn.

Als je dan ook nog het woord ‘gemak’ in de strijd gooit, dan zie je al snel dat mensen geneigd zijn om iets te accepteren.


Overal ter wereld zijn centrale banken druk bezig met de ontwikkeling van een digitale valuta, zo ook bij ons in Europa.

De digitale euro is een elektronische vorm van publiek geld, de munten en biljetten in onze portemonnee. Dit noemen we digitaal centralebankgeld, of central bank digital currency (CBDC).

Dat die digitale euro er gaat komen is zo goed als zeker.

De Europese Commissie heeft op 28 juni 2023 een voorstel gepresenteerd voor de mogelijke uitgifte van een digitale euro. 
De Europese Commissie stelt voor dat de digitale euro de status van wettig betaalmiddel krijgt, niet programmeerbaar wordt en dat de privacy van burgers in de EU op dezelfde wijze wordt bewaakt als bij huidige betalingen via de bank
Mensen mogen zelf beslissen of ze wel of niet digitale euro’s willen hebben en gebruiken om betalingen mee te doen. 
Contant geld blijft daarnaast gewoon beschikbaar.

Op dit moment zijn ze daar druk mee bezig in Brussel en zullen er t.z.t. concrete berichten komen over de formele acceptatie en invoering van de CBDC.

In eerste instantie lijkt het allemaal heel onschuldig want volgens de Nederlandse overheid zal deze CBDC niet programmeerbaar zijn en bovendien is het geheel vrijwillig.

Maar, het programmeerbaar zijn is juist één van de belangrijkst kenmerken van de CBDC.

Ravi Menon, voormalig directeur van de centrale bank van Singapore: In tegenstelling tot contant geld zullen CBDC's programmeerbaar zijn.

“De eigendomsrechten worden uitgedrukt in digitale vorm, in de vorm van een programma, en dus kun je in het programma voorwaarden schrijven voor het gebruik ervan ... Het is dus eigenlijk de mogelijkheid om een computersoftwareprogramma op geld te schrijven, om het te verplaatsen voor een specifiek doel.”

Kun je je voorstellen wat voor gebruiksvoorwaarden er in CBDC's geprogrammeerd zullen worden als ze ooit van de grond komen?
We gaan nu iets verder in de tijd wanneer de digitale euro met veel bombarie zal worden gelanceerd.

Hoeveel mensen zullen er niet in trappen op basis van de verhaaltjes van de overheid dat de CBDC niet programmeer is en dat alles geheel vrijwillig is?

Een bepaalde periode zal dat zo blijven en meer en meer mensen zullen overstappen op de CBDC, want die complotdenkers hadden maar mooi ongelijk.

En dan zal er iets gebeuren.

Het kan een oorlog zijn, een pandemie, een natuurramp, een enorme terroristische actie of iets anders.

Net zoals je direct na 9/11 de Patriot Act kreeg in Amerika kreeg met ongekende bevoegdheden voor de overheid in de strijd tegen het terrorisme, zo zal er een nieuwe Europese wet of Verordnung komen, waarbij men helaas terug moet komen op eerder gedane toezeggingen.

Hetgeen er gebeurd is, had nooit kunnen gebeuren als overheden mogelijkheden zouden hebben om de CBDC te programmeren. De Europese Commissie geeft dan ook de garantie dat hetgeen er gebeurd is nooit meer kan gebeuren als de CBDC programmeerbaar wordt gemaakt.

En dan komen we zo rond 2030 aan en hebben we wel degelijk een programmeerbare euro.

Bovendien is de CBDC dankzij het succes van de afgelopen jaren nu zover ingeburgerd dat vanaf dat moment alle rekeningen digitaal zullen worden en het oude geld zal verdwijnen.

En dan hebben ze de mens gevangen, voor altijd, zoals George Orwell zei en heeft het WEF toch gelijk gekregen dat de mens niets zal bezitten in 2030.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...