zaterdag 12 oktober 2024

Vogelgriepsimulatie op stapel: insiders zijn zich rot geschrokken van deze aankondiging

Op maandag 21 oktober vindt in New York een simulatie van een vogelgriepuitbraak plaats. Volgens critici betekent dit alle hens aan dek, want ook COVID-19 werd voorafgegaan door een uitbraaksimulatie, bericht De Andere Krant.

Tijdens de International Bird Flu Summit die vorige week werd georganiseerd in de VS kreeg het aanwezige publiek te horen dat op 21 oktober een ‘volledige pandemische oefening’ rond een hypothetische vogelgriepuitbraak gepland staat.

Insiders zijn zich rot geschrokken van deze aankondiging, weet De Andere Krant. De Amerikaanse internist Clayton J. Baker zei dat dit nieuws ‘reden is voor grote bezorgdheid’.

‘Extreem verdachte’ simulatie

Hij verwees naar Event 201, een ‘extreem verdachte’ simulatie van een coronavirusuitbraak in oktober 2019, vlak voor de coronapandemie.

“Elke grootschalige oefening rond een ziekteverwekker zou ons zorgen moeten baren over een mogelijk vooraf geplande verspreiding,” citeert de krant de Amerikaanse epidemioloog Nicholas Hulscher. Hij is er niet op gerust en vreest een nieuw ‘opzettelijk lablek’.

“Event 201 zou ons eraan moeten herinneren dat ‘oefeningen’ meestal worden gehouden vóór de echte gebeurtenis,” aldus Hulscher.

Generale repetitie

Een vogelgriepuitbraak kan volgens hem een wapen zijn om de Amerikaanse presidentsverkiezingen of een nieuwe regering te verstoren.

Psycholoog Mark Bosch vraagt zich af: “Zou er opnieuw sprake zijn van een generale repetitie?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...