zaterdag 25 december 2021

Kamer zal breed debat houden over verplichte vaccinatie en coronapas


De Kamer zal na het eindejaarsreces een breed debat voeren over de verplichte vaccinatie en de coronapas (CST). Dat heeft Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) aangekondigd.

     Eliane Tillieux (PS) op 16 december 2021

In meerdere Europese landen komen de verplichte vaccinatie en de invoering van een vaccinatiepas ter tafel als middel om de pandemie, die maar blijft aanhouden, het hoofd te bieden. Dat zijn bijzonder delicate kwesties, die op een serene en genuanceerde manier besproken moeten worden en een groot debat verdienen, stelt Tillieux in een mededeling.

De coronacommissaris heeft over deze vraagstukken een reeks rapporten gevraagd, aan het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek, de Hoge Gezondheidsraad en de Federale Commissie 'Rechten van de Patiënt'. Zodra die rapporten beschikbaar zijn, zal de Kamer een breed debat kunnen organiseren, met de steun van experts en wetenschappers.

 'Een Kamerdebat over fundamentele waarden als de individuele vrijheid en de solidariteit, en de complementariteit ervan als het gaat om de volksgezondheid, is zeker bijzonder zinvol', aldus de Kamervoorzitster. 'Dit brede debat moet het mogelijk maken de beste antwoorden aan te reiken op de uitdagingen van morgen, de strijd tegen de pandemie nog op te voeren, onze gezondheidszorg te beschermen én onze manier van samenleven te vrijwaren'. 

  • 24/12/21 om 14:38
  • Bijgewerkt om 14:38
  • Bron : Belga

 

NVDR.: 

-Wat een politieke zwart-witdiscussie lijkt, is echter een riskante operatie. ‘Een vaccinatieplicht dreigt olie op het vuur te worden in een samenleving die verdeeld is.’

- Onze virologen van de  GEMS zijn onbekwaam om de corona crisis aan te pakken. 

 Hun maatregelen van o.a. doorgedreven vaccinatie zijn de oorzaak dat de pandemie blijft voortduren.  “Boosters verergeren de zaak” legt Viroloog & Vaccinoloog Dr. Geert Vanden Bossche uit...  9 maanden geleden luidde hij de noodklok bij de WHO en intussen zijn al zijn beweringen uitgekomen. “Massavaccinatie heeft de pandemie niet bedwongen maar dominante varianten hebben de zaak keer op keer verergert waardoor we feitelijk de pandemie in stand houden met terugkerende golven”.  

De discipline die in deze pandemie het meest verwaarloost is geworden, is de immunologie” vertelt de Belgische wetenschapper. Immers, ik ken veel specialisten die alles weten van 1 vakgebied bijvoorbeeld virologie. Echter, ze weten vervolgens weinig of niets van immunologie of vaccinologie. Als iemand al deze drie zaken niet beheerst, kan hij/zij onmogelijk de complexiteit van de problematiek rondom deze pandemie overzien. Ik ben op alle drie deze gebieden bekwaam en zie dat met immunologie en met name de natuurlijke immuniteit en de interactie met het virus en het huidige vaccin, nauwelijks of geen aandacht krijgt”.

Dr. Vanden Bossche is niet de eerste de beste hij werkte in het verleden voor de Bill & Melinda Gates Foundation, voor Gavi The Vaccine Alliance en voor vele commerciële partijen waar hij “hands on” aan de ontwikkeling van vaccins mocht sleutelen en daardoor veel multidisciplinaire kennis opdeed.

- Pedro Facon (de regeringscommisaris) mag dan wel over deze vraagstukken een reeks rapportjes opvragen, aan het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek, de Hoge Gezondheidsraad en de Federale Commissie «Rechten van de Patiënt».  We weten al uit het verleden gedane uitspraken dat alle betrokkenen enkel en alleen aan hetzelfde zeel trekken, pro farma met zijn gevaarlijke vaccinaties die deze zgn. pandemie blijven verergen.  Zo komen we er echt niet uit!

- EN als je een debat moet houden over individuele vrijheid en solidariteit dan ben je die al kwijt!

- De politiek speelt met vuur, we zullen als het zo verder gaat met vuur en vastberadenheid moeten beantwoorden.









Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...