zaterdag 25 december 2021

Lufthansa schrapt vluchten vanwege ‘extreem hoog gehalte’ zieke piloten

lufthansa

Foto: Pixabay

Lufthansa schrapt vluchten vanwege ‘extreem hoog gehalte’ zieke piloten

Vliegmaatschappij Lufthansa schrapt 10 procent van de winterdienstregeling. Dat komt neer op zo’n 33.000 vluchten. Topman Carsten Spohr zei in een interview met de Duitse media dat het aantal boekingen scherp daalt.

De komende dagen schrapt Lufthansa meerdere vluchten omdat er te veel piloten ziek zijn. Het gaat om piloten van de Airbus A330 en A340 die vliegen vanuit Frankfurt. De luchtvaartmaatschappij beschikte over een ‘zeer grote buffer’, maar er zijn nu zoveel piloten ziek dat die buffer niet genoeg is.

Een woordvoerder sprak van een ‘extreem hoog gehalte zieken’. Over het ziektebeeld van de personeelsleden is verder niets bekend.

Ook andere maatschappijen schrappen vluchten

Lufthansa vliegt tijdelijk niet op een aantal Amerikaanse bestemmingen, waaronder Boston en Washington DC. Ondanks een oproep is het niet gelukt om voor alle vluchten een bemanning te vinden, bericht vakwebsite Aero.de.

In november moest Brussels Airlines, dat onderdeel is van Lufthansa, ook al vluchten schrappen omdat er te veel piloten ziek waren of in quarantaine zaten. Deze week schrapte de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS tientallen vluchten. Het is niet bekend of dat door ziekte van piloten kwam.

Uitgeverij De Blauwe Tijger twittert: “Wat is er toch met de piloten aan de hand? #Bijwerkingen.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...