zaterdag 25 december 2021

Schandaal in Duitsland: 2G-regel ingevoerd op basis van leugen

duits

Foto: Peter Tschentscher (DerHexer CC BY-SA 4.0)

Schandaal in Duitsland: 2G-regel ingevoerd op basis van leugen

Peter Tschentscher, de burgemeester van Hamburg, misleidde het volk door op 16 november tijdens een persconferentie te beweren dat 95 procent van de mensen die positief testen op corona ongevaccineerd is.

Hij gebruikte dit percentage om de 2G-regel te rechtvaardigen. Ongevaccineerden waren niet langer welkom in onder meer cafés, restaurants, sportscholen, theaters en musea. De 2G-maatregel werd vervolgens ook in de rest van Duitsland uitgerold. Ongevaccineerden mochten ook geen kerstmarkten bezoeken.

Dat is heel iets anders

Het percentage dat Tschentscher noemde, bleek niet te kloppen. Hij telde gevallen waarbij de vaccinatiestatus onbekend was als ‘ongevaccineerd’. In de week dat de burgemeester zijn persconferentie gaf, was de vaccinatiestatus van 63,2 procent van de coronapatiënten onbekend, 22,5 procent was gevaccineerd en 14,3 procent was ongevaccineerd, schrijft Remix.

Dat is heel iets anders dan 95 procent. Tschentscher zei de fout ‘erg te betreuren’, maar gaf ‘IT-systemen’ de schuld.

Doelbewust misleid

FDP-politicus Wolfgang Kubicki, vicevoorzitter van de Duitse Bondsdag, beschuldigde Tschentscher ervan het volk doelbewust te hebben misleid.

Betekent dit dat de 2G-maatregel in Duitsland zal worden teruggedraaid? Natuurlijk niet. Sterker nog: de Duitse regering wil per februari een vaccinatieplicht.

[Summit News]

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...