zaterdag 25 december 2021

Lieve ouders, laat u niet intimideren door de overheid!


CHECK: Neen, het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat geen breed gedragen coronapas voor kinderen invoeren

 Jef Cauwenberghs  24/12/2021

     © HealthWatch.eu  Kinderen hebben steeds toestemming van ouders nodig voor een vaccinatie. 

                                     Wanneer één ouder weigert, gaat de vaccinatie niet door.

Een schema uit een webinar van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid wordt druk gedeeld op sociale media. Daarin zou sprake zijn van een Covid Safe Ticket of coronapas voor gevaccineerde 5- tot 11-jarigen. Maar zo'n coronapas om ook het doen en laten van kinderen te regelen, staat helemaal niet in de steigers. Het gaat om een gewoon vaccinatiebewijs. Een CST blijft wel optioneel voor kinderen die bijvoorbeeld naar het buitenland op vakantie gaan. 

Hier het ‘foute’ schema:






Over die toestemming bestaat trouwens ook nog onenigheid in het debat. Zo schrijft Doorbraak dat de overheid voor een  systeem van opt out kiest. Daarbij zouden ouders een weigeringsdocument moeten tekenen dat volgens de website druk zet en intimiderend overkomt. 

Maar het klopt niet dat zo een document getekend moet worden. Op haar eigen website zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid dat ouders een vaccinatie kunnen weigeren door simpelweg niet op te dagen op het moment van afspraak. 

 

Samenvatting


  • Er komt geen breed uitgerold Covid Safe Ticket voor kinderen
  • Een CST is wel optioneel voor wie bijvoorbeeld met kinderen in het buitenland op vakantie wil, of wiens kinderen bijna twaalf worden
  • Voor vaccinatie is steeds toestemming van ouders of voogden nodig. Een school kan nooit zomaar kinderen vaccineren. Op dit moment wordt er ook niet op school gevaccineerd. 
  • Een weigeringsbrief is niet verplicht, maar kan wel om onduidelijkheid in het vaccinatiecentrum te voorkomen. Wanneer één ouder of voogd weigert, wordt geen vaccin gezet. 

Wil je iets laten checken? Stuur ons dan een mail via check@vrtnws.be

 

 


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...