dinsdag 19 september 2023

Als mensen niet voor zichzelf kunnen zorgen, worden ze gek

 september 19, 2023   1675   9  

De snel groeiende kloof tussen de ultra-rijken en de rest van ons is niet goed voor onze samenleving. In de afgelopen jaren hebben onze leiders het systeem overspoeld met enorme bergen geld, en door al dat geld zijn de mensen helemaal bovenaan de economische voedselketen enorm verrijkt. Helaas heeft al dat geld ook een enorme inflatie veroorzaakt, die de levensstandaard van miljoenen hardwerkende mensen heeft verpletterd. We zijn net getuige geweest van de grootste daling van het reële mediane inkomen van huishoudens sinds 2010, het armoedecijfer onder kinderen in de VS is meer dan verdubbeld en dit jaar stijgt het aantal daklozen in Amerika in het hoogste tempo ooit gemeten. Zoveel Amerikanen hebben het op dit moment zwaar te verduren, en we moeten niet vergeten dat het echte mensen zijn met echte emoties, schrijft  Michael Snyder.

Het kan hartverscheurend zijn om zo hard mogelijk te werken en toch steeds verder achterop te raken.

En wanneer mensen tot de conclusie komen dat ze gewoonweg niet voor zichzelf kunnen zorgen, wat ze ook doen, zullen velen van hen helemaal gek worden.

Economische wanhoop is zonder twijfel een van de factoren die de massale misdaadgolf aanwakkeren die ik de afgelopen maanden in mijn artikelen heb beschreven.

Diefstal gaat detailhandelaren in de VS in 2023 meer dan 100 miljard dollar kosten, en winkels worden in onze belangrijkste stedelijke gebieden in een duizelingwekkend tempo permanent gesloten.

Er zijn zelfs zoveel supermarkten gesloten in Chicago dat burgemeester Brandon Johnson zijn eigen socialistische supermarkten wil creëren om ze te vervangen

De Democratische burgemeester van Chicago wil door de stad gerunde supermarkten creëren om “eerlijke” toegang tot voedsel te bevorderen nadat de helft van de Walmart en Whole Foods winkels in de stad gesloten zijn.

Burgemeester Brandon Johnson kondigde een samenwerking aan met het Economic Security Project om gemeentelijke levensmiddelenwinkels te openen in Chicago in een poging om veel van de zogenaamde “voedselwoestijnen” in de stad aan te pakken.

Dat is gekkenwerk.

 

Maar zo ver is de stad Chicago gevallen.

Helaas staat de criminaliteit op het punt om naar een heel nieuw niveau te gaan in Chicago, want een nieuwe wet die de contante borgtocht afschaft in de staat Illinois staat op het punt om in werking te treden

Een wet in Illinois die de contante borgtocht in de hele staat afschaft, wordt maandag van kracht, zo hebben ambtenaren bekendgemaakt.

Volgens NBC 5 Chicago komt dit twee maanden nadat het Hooggerechtshof van de staat oordeelde dat de “Pretrial Fairness Act”, die deel uitmaakt van de grotere “SAFE-T Act”, grondwettelijk was.

Als u momenteel in de staat Illinois woont, wilt u misschien andere opties gaan overwegen.

Maar niet alleen in Illinois is de situatie uit de hand gelopen.

In het hele land zijn miljoenen jongeren tot de conclusie gekomen dat het systeem tegen hen is opgezet.

Ze denken dat als het systeem fundamenteel oneerlijk is, waarom zouden ze dan proberen om zich aan de regels te houden?

Veel van onze jongeren zijn nu openlijk wetteloos, en in zo’n omgeving is letterlijk niemand veilig

Een vrouwelijke kassière van een benzinestation in de staat Washington had geen tijd om te reageren tijdens een aanval van slagen en schoppen in het gezicht en op het hoofd tijdens een gewelddadige overval.

Leah Johnston werd aangevallen door zes verdachten, waarvan sommigen slechts tieners leken te zijn, toen ze op 15 september aan het werk was bij Friendly Normandy Market in Normandy Park.

De bende stapelde sigaretten en snoep in hun armen en beroofde de kassa van contant geld voordat ze ontsnapte.

Helaas is dit nog maar het begin.

 

De kosten van levensonderhoud zullen sneller blijven stijgen dan ons loon, en dat betekent dat de wanhoop verder zal toenemen.

In Canada zijn de voedselprijzen al zo waanzinnig gestegen dat de regering zelfs dreigt met juridische stappen tegen levensmiddelenwinkels

De Canadese regering richt haar pijlen op levensmiddelenwinkels en waarschuwt ze voor “grote gevolgen” als ze er niet in slagen “verlichting voor de Canadezen” te brengen door de voedselprijzen voor 9 oktober te stabiliseren. Dit komt te midden van de stijgende inflatie in het land en terwijl de Liberale Partij van premier Justin Trudeau slecht scoort in de peilingen.

Tijdens zijn toespraak op de nationale caucus retraite van de Liberalen in Londen, Ontario op donderdag, zei Trudeau dat hij verwacht “tegen Thanksgiving van hen [de grootste supermarktketens] te horen wat hun plan is om de prijzen te stabiliseren,” eraan toevoegend dat “als hun plan geen echte verlichting biedt voor de middenklasse en mensen die hard werken om erbij te horen, dan zullen we verdere actie ondernemen, en we sluiten niets uit, inclusief belastingmaatregelen.”

Maar de waarheid is dat de levensmiddelenwinkels niet bijzonder hebzuchtig zijn.

Het zijn onze leiders die deze inflatiecrisis hebben veroorzaakt, en die zal niet snel verdwijnen.

Het wordt zelfs nog erger, want de olieprijs begint te pieken

Na een meerjarig dieptepunt tot eind juni in de lage tot midden 70-er jaren nadat Biden meer dan 270 miljoen vaten uit de SPR had afgetapt tot een bijna recordlaagte in de hoop de benzineprijs lager te drukken en politieke doelen op korte termijn te bereiken …

… olie is sindsdien met meer dan $20, of 32% gestegen sinds het dieptepunt van $71,57 op 28 juni, de snelste stijging sinds het begin van 2022, een rally die werd aangewakkerd door het besluit van Saoedi-Arabië om vrijwillig een extra 1 miljoen bpd aan productie te verminderen bovenop de verminderingen die zijn overeengekomen door de OPEC+ groep …

… en zo opzettelijk een productietekort van meer dan 3 miljoen vaten per dag te creëren.

Daarom zal de prijs waarschijnlijk tot ver in de 100 blijven stijgen, zoals we twee weken geleden voor het eerst voorspelden en zoals Chevron CEO Mike Wirth vandaag op BBG TV zei.

Vrijwel alles wat we kopen moet op de een of andere manier vervoerd worden, en dus speelt de olieprijs bij vrijwel alles een rol.

 

Daarom zou het ons allemaal grote zorgen moeten baren dat de gemiddelde prijs van een gallon (3,8 liter) benzine in de omgeving van Los Angeles bijna zes dollar heeft bereikt

Automobilisten in Zuid-Californië voelen opnieuw de druk van de hoge benzineprijzen.

Maandagochtend bedroeg de prijs van een gallon normale liter benzine gemiddeld ongeveer 5,92 dollar in de omgeving van Los Angeles, volgens AAA.

Dat is een stijging van 5 cent ten opzichte van de dag ervoor en bijna 40 cent meer dan een week geleden.

Wat we nu zien, zijn dingen die we al heel lang verwachten.

We bevinden ons echt in de allereerste stadia van een grote economische ineenstorting.

Terwijl de Amerikaanse economie om ons heen afbrokkelt, zullen miljoenen mensen zeer wanhopig worden, en zeer wanhopige mensen gaan zeer wanhopige dingen doen.


Copyright © 2023vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/als-mensen-niet-voor-zichzelf-kunnen-zorgen-worden-ze-gek/



We zijn allemaal verstrikt in het Web van de Elite

Ja, er is een samenzwering. Het is een samenzwering van de elite tegen de rest van ons. Het is al jaren aan de gang. Je kunt er veel over leren in het zojuist verschenen boek van Kees Van Der Pijl bij Clarity Press, States of Emergency [Pandemie van de angst], schrijft Paul Craig Roberts. De … Meer lezen overWe zijn allemaal verstrikt in het Web van de Elite

https://www.frontnieuws.com/we-zijn-allemaal-verstrikt-in-het-web-van-de-elite/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...