dinsdag 19 september 2023

Europarlementariërs stellen vragen over stekkerauto’s zodat burgers ‘inkijkje kunnen krijgen in deze waanzin’


Elektrisch rijden slaat niet erg aan. De subsidie die beschikbaar is voor de aanschaf van elektrische auto’s is nog lang niet uitgeput, blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor dit jaar was er bijna 100 miljoen euro beschikbaar, daarvan is nog ruim 43 miljoen euro over. Binnenkort geldt de motorrijtuigenbelasting ook voor elektrische auto’s.

Volkswagen schrapt bijna 300 banen bij een Duitse fabriek vanwege de dalende vraag naar stekkerauto’s. Ford verwacht dit jaar 4,5 miljard dollar verlies te draaien op elektrische voertuigen.

Niet milieuvriendelijk

Europarlementariërs Marcel de Graaff (FVD) en Joachim Kuhs (AfD) hebben kritische vragen gesteld aan de Europese Commissie over elektrische auto’s.

Het tweetal wijst erop dat rapporten aantonen dat stekkerauto’s niet milieuvriendelijk zijn vanwege de ruwe materialen die gebruikt worden tijdens het productieproces. Benzine- en dieselauto’s zijn in dat opzicht milieuvriendelijker.

Daarnaast zijn er bezwaren vanwege de onbetaalbaarheid, beperkte mobiliteit en privacyzorgen, merken de Europarlementsleden op.

Onmenselijke omstandigheden

Er is ook stevige kritiek op stekkerauto’s omdat kobalt, dat nodig is voor de accupakketten van de auto’s, onder onmenselijke omstandigheden wordt gewonnen door kinderen.

De Graaff en Kuhs vragen de Commissie of zij het met hen eens is dat het beleid ten aanzien van elektrische auto’s en beperkingen voor brandstofauto’s moet worden herzien.

Waanzin

Ze vragen de Commissie ook of zij kan aangeven wie er profiteren van elektrische auto’s en de beperkingen voor brandstofauto’s.

Het tweetal wil bovendien dat de Commissie alle informatie vrijgeeft over (lobbyactiviteiten rond) elektrische auto’s en beperkingen voor brandstofauto’s zodat burgers ‘een inkijkje kunnen krijgen in deze waanzin’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...