dinsdag 28 mei 2024

Kijk: Brits parlementslid zegt dat het Westen “nu feitelijk in oorlog is met Rusland – ze hebben het je alleen nog niet verteld”

 mei 26, 2024   11

Het Westen is nu al verwikkeld in een directe oorlog met Rusland in Oekraïne, ondanks berichten in de media die het tegendeel beweren, volgens het Britse parlementslid Andrew Bridgen.

Bridgen maakte de opmerkingen tijdens een optreden op de podcast “Doc Malik” eerder deze maand, en legde uit dat Westerse leiders het nieuws nog niet aan hun burgers hebben verteld, schrijft Jamie White.

“We zijn nu feitelijk in oorlog met Rusland. Ze hebben het je alleen nog niet verteld,” zei Bridgen.

BRITISH MP SAYS WE ARE ALREADY AT WAR WITH RUSSIA.

“WE ARE ACTUALLY AT WAR WITH RUSSIA NOW”

“THEY JUST HAVEN’T TOLD YOU”

🔊🚨🚨🚨 PIC.TWITTER.COM/0JGEIZPGE0

— WALL STREET SILVER (@WALLSTREETSILV) MAY 24, 2024

“Ik heb Andrei Kelin, de Russische ambassadeur in Londen, een paar maanden geleden ontmoet,” vervolgde hij. “En hij zei: ‘We weten dat jullie die Storm Shadow raketten vanuit Oekraïne op ons afvuren, omdat jullie de Oekraïners niet konden trainen om dat te doen. We weten dat jullie het doen.’”

“En ik denk dat iedereen weet dat er veel Amerikaanse, Britse, Franse – de Fransen zijn daarbinnen -”.

Gastheer Doc Malik onderbrak hem om te vragen waarom Westerse krachten Rusland ophitsen.

“Ik dacht dat de Britten ter plaatse waren als trainingsadviseurs. Sessies onderwijzen en laten zien – maar blijkbaar is dat hoe we zijn begonnen met de Vietnamoorlog,” zei hij. “Wat zijn we verdomme aan het doen? Dat is echt stom.”

Bridgen antwoordde dat ondanks de pogingen van het Westen om een open oorlog met Rusland te ontketenen, de Russische president Vladimir Poetin zich terughoudend heeft opgesteld.

 

“Ze zijn vastbesloten om ons in oorlog te brengen met Rusland. En godzijdank hebben we in Poetin iemand die tenminste hersens heeft,” zei hij.

“Uiteindelijk, als je naar de feiten kijkt, hebben we de NAVO sinds 1991 1000 mijl dichter bij Moskou gebracht. Zij zijn niet dichter bij ons in de buurt gekomen,” merkte hij op.

“En als je denkt aan wat we probeerden te doen, de EU wilde Oekraïne binnenhalen om wat voor reden dan ook en de NAVO wilde raketten aan de grens met Rusland plaatsen. Ik bedoel, wat deed Amerika toen de oude Sovjet-Unie probeerde raketten op Cuba te plaatsen 90 mijl uit de kust van Florida. Dat wilden ze toch niet?”

Dit gebeurt terwijl secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO er vrijdag bij de Westerse leiders op aandrong om Oekraïne toe te staan hun wapensystemen te gebruiken om vrij binnen Rusland toe te slaan.

“De tijd is gekomen voor bondgenoten om te overwegen of ze enkele van de beperkingen moeten opheffen die ze hebben opgelegd aan het gebruik van wapens die ze aan Oekraïne hebben geschonken,” vertelde Stoltenberg aan The Economist.

🚨 NATO CHIEF DEMANDS APPROVAL FOR UKRAINIAN ATTACKS ON RUSSIAN TERRITORY

REPORTER:

“YOU ARE ASKING THE US TO LIFT THE RESTRICTIONS ON THE USE OF AMERICAN WEAPONS OVER RUSSIAN TERRITORY?”

STOLTENBERG:

“THIS IS SELF-DEFENCE, IT’S LEGAL, IT’S LEGITIMATE, AND WE ARE HELPING… PIC.TWITTER.COM/ZDSDAWOEKY

— MARIO NAWFAL (@MARIONAWFAL) MAY 25, 2024

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, veroordeelde Stoltenbergs oproep aan de alliantie om Oekraïne Russisch grondgebied te laten bestoken met door het Westen geleverde raketten.

 

“Het is nuttig om dit te weten voor iedereen die is uitgenodigd voor de zogenaamde ‘vredesconferentie’ in Zwitserland,” schreef Zakharova op haar Telegramkanaal.

Meer:

Videospeler

 



Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/kijk-brits-parlementslid-zegt-dat-het-westen-nu-feitelijk-in-oorlog-is-met-rusland-ze-hebben-het-je-alleen-nog-niet-verteld/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...