covid19 gekkenhuis beschermingMensen vergeten snel, maar met de volgende nep pandemie in de steigers is het wel goed om bij een aantal dingen stil te staan.

Uit vrijgekomen Duitse overheidsinformatie met betrekking tot het handelen van de overheid tijdens de vorige nep pandemie komen komen beangstigende zaken tevoorschijn.




Als je nu terugkijkt naar de periode van de nep coronapandemie, dan zie je eigenlijk wat voor enorm succes deze oefening is geweest voor hen die in de achtergrond aan de touwtjes trekken.

Ze zijn er in geslaagd om ervoor te zorgen dat een groot deel van de wereld binnen korte tijd een compleet gekkenhuis werd.

Mensen waren door de MSM zo bang gemaakt dat ze de meest waanzinnige capriolen uithaalden om toch maar vooral veilig te blijven.
Niet alleen de gewone burger werd doodsbang gemaakt waardoor deze gekke dingen ging doen, hetzelfde telt voor veel politici.

Een aantal van hen zal ingewijden zijn die wisten wat er zou gaan gebeuren, maar ook velen wisten dat niet en werden zo bang gemaakt dat ze gingen optreden als usuful idiots om toch maar vooral zoveel mogelijk mensen richting vaccinatiespuit te sturen.

Hoe dat in de praktijk werkte wordt duidelijk uit het volgende bericht dat is geplaatst door huisarts Els van Veen:

In Duitsland zijn de notulen vrijgekomen, die eerst zwartgelakt waren en nu grotendeels vrijgegeven nadat dokter Christian Haffner de Duitse regering heldhaftig voor de rechter heeft gedaagd.

Ik heb een vertaling gemaakt, omdat de Nederlandse media hier op één of andere manier over zwijgen.

Hier volgt het vertaalde bericht van X gebruiker p3likan.

Hierbij moet wel het volgende in ogenschouw worden genomen:

Feit is dat er nog nooit wetenschappelijk is bewezen dat er zoiets als een sars-vov-2 virus bestaat of welk virus dan ook.

Ook kan je een ander niet besmetten, ook al zou je nog zou graag willen. Wel zijn er dingen die mensen ziek kunnen maken, maar die hebben niets met een virus te maken.

Voor verdere achtergrond aangaande deze materie verwijzen naar dit artikel,  maar ook deze en tenslotte dit artikel.

Samen met geweldige medestrijders heb ik onder leiding van generaal Breuer de protocollen van het Corona-crisisteam kunnen evalueren, welke dankzij Christian Haffner openbaar geworden zijn.

Hartelijk dank daarvoor! Hier is mijn korte beoordeling en enkele gedachten.

Iedereen die gelooft dat het zwartlakken in de andere, eerdere protocollen/notulen extreem waren, moet eens naar deze protocollen kijken. Onbegrijpelijk.

Hier is de downloadlink naar de protocollen (178 pagina's).

En hier is de begeleidende brief.

Eén ding is gedurende de hele bestaansperiode van het Corona-crisisteam heel duidelijk geworden en wel op een beangstigende manier.

De vaccins worden steeds gezien als de enige redder en de enige uitweg uit de pandemie. Het ging er simpelweg om hoe men zoveel mogelijk mensen kon laten vaccineren. Met enkele absoluut beangstigende en volledig bewijsvrije verklaringen. Of waren het zelfs opzettelijk valse verklaringen?

Laten we eens kijken naar enkele van de meest explosieve uitspraken.

De zin valt al te lezen tijdens de eerste bijeenkomst van het federale crisisteam:

‘Het grootste probleem zijn de niet-gevaccineerden’

Maar het feit dat destijds al duidelijk was dat dit niet het geval was, laat zien welke vermoedelijk manipulatieve uitspraken hier werden gebruikt.

Een ander voorbeeld is de uitspraak van de deskundigencommissie (!) op 21 december 2021: "Volgens de huidige kennis heeft Omicron een vergelijkbaar verloop van de ziekte als Delta."

En dit ondanks het feit dat al bekend was dat het ziekteverloop bij de Omicron-variant aanzienlijk milder was dan bij de Delta-variant!

Er waren toen al tientallen meldingen uit Zuid-Afrika, waar Omicron al weken de overheersende variant was en er geen sprake was van overbelasting van de intensive care-afdelingen. Integendeel, er waren duidelijke tekenen van een milder beloop van Omicron.

En toch beweerde de expertgroep dat de ernst van de ziekte bij Omicron vergelijkbaar was met die van Delta.

Waren dat moedwillig valse verklaringen of een absoluut gebrek aan informatie? Of zijn deze uitspraken bewust gekozen om iets heel anders te bereiken?

Keer op keer valt te lezen dat de boostervaccinatie “beschermt” tegen zowel Delta als Omicron of “een zeer hoog beschermingsniveau biedt” en dat de booster-vaccinatiegraad daarom massaal moet worden verhoogd.

Vermoedelijk zonder enig bewijs.

Integendeel! Omdat de herhaaldelijk aangeprezen toename van neutraliserende antilichamen na de 2e, 3e, 4e vaccinatie, die in het bloed werd gemeten, geen significant correlaat van bescherming is, dit was en is bekend.

Omdat als het gaat om “bescherming tegen symptomatische ziekte”, volgens de huidige informatie, neutraliserende antilichamen op het slijmvlies (mucosale antilichamen) een goed correlaat van bescherming zijn. Maar dit bereik je niet door een (MRNA) vaccinatie!

Desondanks werd de focus en het doel gelegd op 30 miljoen boostervaccinaties tegen eind 2021 en nog eens 30 miljoen boostervaccinaties voor januari 2022, en op de invoering van een algemene verplichte vaccinatie.

Vermoedelijk uitsluitend om deze doelen te bereiken werd de 2G+ regel geïntroduceerd. Citaat Lauterbach 25 februari 2022:

“Door de 2G+ regel mocht je de restaurants alleen betreden met een test of een booster. En dat leidde ertoe dat veel mensen boosters kregen.

Dat was precies hoe deze aanpak werd berekend.”

Ook zeer opmerkelijk en explosief:

Al op 14 december 2021 deed het crisisteam een ​​beroep op de “departementale collega’s van het ministerie van VWS en Binnenlandse Zaken om hun expertise in te brengen om groepsaanvragen te helpen formuleren ter voorbereiding op de algemene vaccinatieplicht”.

Naar mijn mening wekt dit duidelijk de indruk dat de leden of het Corona-crisisteam zelf de daadwerkelijke ‘motor’ en ‘aanjager’ waren als het gaat om het onder de aandacht brengen van het idee van een algemene vaccinatieplicht onder de leden van de Bondsdag (Tweede Kamer in Duitsland).

En hoewel op 24 februari 2022 al in de notulen te lezen is dat “een significante daling van de incidentie werd geregistreerd in de buurstaten en er uitgebreide openingsstappen waren in de buurstaten”, meldde het ministerie van VWS op 5 april 2022 dat het de Bondsdag gevraagd had om algemene verplichte vaccinatie te adviseren.

Maar wie waren de deelnemers en individuele leden van dit Corona-crisisteam? Buiten het feit dat het crisisteam uit 10 tot 30 leden bestond, zijn de individuele namen niet bekend en binnen de notolen zijn de namen van alle deelnemers volledig zwart gemaakt. Dat betekent dat we moeten blijven vechten voor volledige transparantie; geen zwartgelakte delen meer.

Het is ronduit beangstigend dat een groot deel van de parlementsleden in Duitsland vaccinatie vandaag de dag nog steeds ziet als ‘de uitweg uit de pandemie’, ‘de redding’ en voor hen betekenen de ‘lessen uit de pandemie’ slechts vermoedelijk dat de focus op de toekomst zal liggen. De toekomstige snellere goedkeuring en aanschaf van vaccins en de zoektocht naar manieren om de bevolking ‘de volgende keer’ zo uitgebreid mogelijk te vaccineren.

In plaats van te erkennen, tot het verbijsterende inzicht te komen, dat de enige, bijna ziekelijke focus op de vaccinatie voortkwam uit het doel om de 'vaccinatiebereidheid te vergroten'. De vaccinatiebereidheid heeft men geprobeerd te vergroten met verraderlijke middelen en de implementatie ervan, de doelstellingen van de te bereiken vaccinaties, enz., alles wat in de planning staat. De vaccinatieplicht was grotendeels gebaseerd op volledig bewijsvrije uitspraken en dit was eigenlijk een van de grote fouten van de Corona-periode.

Maar naar mijn mening was waarschijnlijk de grootste fout, en dat zou de echte les uit de Corona-periode moeten zijn, dat blindelings en bijna grenzend aan onderdanigheid op zogenaamde ‘experts’ en ‘expertgroepen en commissies’ is vertrouwd, terwijl onafhankelijk denken blijkbaar volledig is stopgezet."