dinsdag 6 augustus 2024

Britse rellen: opeens wordt de agenda duidelijk…


Terwijl de Britse rellen aanhouden, wordt duidelijk wat de politieke agenda is en die is erg voorspelbaar. Het verder aan banden leggen van de vrijheid van meningsuiting en het normaliseren van surveillance.

In de media wordt gesproken over ‘misinformatie op sociale media’ en ‘extreemrechtse betogers’. De krant The Telegraph schrijft dat ‘ongereguleerde desinformatie’ op sociale media Groot-Brittannië kapotmaakt en dat de vrijheid van meningsuiting ‘verantwoordelijkheid met zich mee moet dragen’.

Volgens de New York Times zijn de protesten aangewakkerd door sociale media. De krant wil weten wat socialmediabedrijven eraan gaan doen.

Poetin

In de Independent verscheen zelfs een artikel waarin gesteld wordt dat Poetin de rellen heeft veroorzaakt.

Ook X-baas Elon Musk krijgt het te verduren. Voormalig Guardian-redacteur Alan Rusbridger claimt dat de ‘misinformatiemachine’ van Musk de horrors van Southport ‘veel erger heeft gemaakt’. Forbes schrijft dat Musk ‘misinformatie niet tegenhoudt, maar helpt te verspreiden’.

De heersende klasse irriteert zich mateloos aan het feit dat gewone mensen kunnen zeggen wat ze maar willen en ongestraft de media kunnen factchecken.

Nieuwe bevoegdheden

Daardoor is de Great Reset vastgelopen en dus moet er een einde aan komen. Dat is waarom alles – van ziekte tot klimaatverandering – ‘opgelost’ kan worden met censuur.

Als de vrijheid van meningsuiting aan banden is gelegd, kan de volgende agenda eenvoudiger worden doorgedrukt: massasurveillance en gezichtsherkenningstechnologie.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Yvette Cooper, had het een dag voor de aanval in Southport al over ‘nieuwe bevoegdheden’ voor de politie om ‘antisociaal gedrag’ te bestrijden.

Zoete koek

Premier Keir Starmer mocht het hele plan aankondigen tijdens zijn speech. Hij zei ‘extreemrechts’ te zullen bestrijden met een nieuwe politiedivisie en kondigde maatregelen zoals gezichtsherkenningstechnologie aan om ‘hun bewegingsvrijheid te beperken’.

De nieuwe ‘Labour’-regering kondigt meteen nieuwe politiebevoegdheden aan en heeft de jacht geopend op wat er nog over is van de vrijheid van meningsuiting. En de massa slikt het voor zoete koek.

[ZeroHedge via Off-Guardian.org]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...